En riktig plattmatch för damlaget i sommarvärmen

Laguppställning

Målvakt
Monserrat Martinez

Backar (från vänster)
Hanna Johnsson
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Linnea Sjödin

Mittfält (från vänster)
Lina Bodén
Sara Engström
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Emma Skiöld
Alida Videkull

Avbytare

Stina Johansson
Emma Löpare
Malin Nilsson
Lisa Karlsson

Referat

Sommarvärme och ett riktigt taggat lag inför matchen gjorde att det kändes som en seger var på intåg. Tyvärr gör vi en riktig plattmatch och förlorar stort mot GFF som spelar ut oss stundtals i matchen.

Vi börjar första halvlek väldigt svajigt och redan efter 5 minuter har GFF tagit ledningen. VI kämpar oss dock tillbaka i matchen och spelar bättre och bättre under halvlekens gång. Vi rullar boll fint mellan backlinje och mittfält. Dock får vi inte till något riktigt farligt i anfallet. Vi spelar alldeles för svårt i många tillfällen och de farligaste chanserna uteblir. Sista tio minuterna spelar vi ändå stabilt utan att direkt övertyga varken i defensiven eller offensiven.

Andra halvlek börjar lika bedrövligt som den första och efter bara tio minuters spel har GFF gjort ytterligare två mål. Båda efter att vi tappat markering i straffområdet. Målen vi släpper till är alldeles för lätta och det beror till stor del på att vi inte håller upp kommunikationen ute på planen och GFF får springa helt obehindrat i vårt straffområde i stort sett. Vi spelar inte på topp denna kväll men när vi väl vågar rulla bollen kommer vi till några riktigt farliga lägen och tillslut lyckas Lina springa sig fri och placera in bollen bakom GFFs målvakt och ett litet hopp väcktes. Detta hopp släcktes väldigt snabbt när det kom en replik 2 minuter senare efter en väldigt fin frispark av GFF. Sedan släpper vi in ännu en boll i sista minuten av matchen också.

Det finns inte så mycket vi kan ta med oss från denna match, bara släppa och gå vidare. Ser fram mot nästa vecka och nästa match. Nya tag. Vi hoppas bara få vänta tills dess på att få sjunga ”GSIF tre poäng”.