Herrlaget bärgade 3 pinnar mot BK S:T Jakob

Efter matcher med onödiga poängtapp var GSIF under torsdagskvällen åter uppe på seger-kusen igen. BK S:T Jacob stod för motståndet och mötena med de ljusblå har utvecklats till lite av ett klassikermöte, då herrlaget har stött på detta gäng varje säsong sedan 2013.

Ett soldränkt Heden 3 med nylagd matta var skådeplatsen denna torsdagskväll. GSIF ställde upp med följande XI:

William

Jonathan – Oskar – Edvin – Fredrik Mile

Mattias Dotevall – Mersad – Martin Sidaway – Victor

Mattias Wångblad (K) – Jacob

Bänk:

Johan Hultman

Hampus

Richard

Martin Ericsson

GSIF inleder första halvlek med hög press. GSIF får till bra lir och kombinationer och skapar en hel del lägen. Dock slarvas det några gånger för mycket i uppspelsfasen vilket ger S:T Jakob lägen, bl.a. har de ljusblå en boll i överliggaren, efter ett skott som touchar mittback Oskar Jonsson Löfbom. Dock är det GSIF som för matchen och efter kvart skickar Jacob Nilsson in ett inlägg från vänster ytterposition, strax utanför straff området, som Mattias Dotevall nickar in i mål via ribban. Några minuter senare trycker Mattias Wångblad in 0-2 efter fint förarbete av Martin Sidaway. GSIF skapar som sagt en hel del i första halvlek och ”borde” petat in ett par bollar till men det ville sej icke riktigt.

En tvåmålsledning är förrädisk att gå till halvtidsvila med och i början av andra halvlek går GSIF ner i tempo och låter S:T Jakob äta sig in i matchen och vinner kampen om andrabollarna. De ljusblå skapar en handfull chanser och får in en reducering i mitten på andra halvlek. Sista 45 bjuder på böljande spel där GSIF också skapar en del chanser som tyvärr inte mynnar ut i något nätrassel. S:T Jakob får frispark i bra läge i matchens slutminuter, men skottet slickar stolpens utsida. Slutsignalen ljuder och GSIF bärgar 3 poäng.

Insatsen överlag? Bra första 45, mindre bra resterande 45. Dock en vinst vilket få ses som viktigast.

Kul också med mini-comebacker i form av Oskar Jonsson Löfbom och Hampus Martinsson, kvalité på insatserna rakt igenom.

Sista matchen innan sommaruppehållet går av stapeln på tisdag, då serien vänder. Bortamatch mot Göteborgs City FF på Överåsvallen. Vi ses där!