Klar förlust mot topptippade Styrsö BK

Match nummer två för säsongen, återigen mot ett ö-lag på besök, nämligen Styrsö BK. De visade sig vara numret för stora och vann komfortabelt, slutresultat 1-6 (1-3).

GSIFs trupp:

William Illsley

Jonatan Holmér – Anders Karlsson (K) – Mirko Russo – Victor Jansson

Joost Algera

Rasmus Canfjorden – Mattias Wångblad – Emil Blücker – Ahmed Al-Bena

Elias Eder

Bänk:
Hampus Martinsson, Olle Cimmerbeck, Alexander El-Zein, Martin Ericsson, William Brandt

GSIF var under större delen av matchen, som för övrigt spelades på ”hemmaplanen” Heden, för låga i sitt försvarsspel vilket också var alldeles för passivt. Vi bjöd på hälften av målen genom slarv på egen tredjedel, resterande insläppta mål var på grund av skickliga individuella prestationer från motståndarlaget. De besatte en högre kvalité i passningar, mottag och teknik, de var mer beslutsamma och vann de flesta duellerna. Vi gjorde Styrsö bättre än vad de var och gav aldrig matchen en ärlig chans, men att de var de bättre laget och förtjänade att få med sig alla poäng hem till ön var det inget snack om. Vi hade dock ledningen en kort stund i första halvlek, där vårt största hot (i kombination med fasta situationer), omställningar, gav utdelning. Elias drev boll på mittplan, vägde av en perfekt passning i djupet till Wångblad som med ett precist inlägg hittade Emil på bortre, där hans nick satt ottagbart vid stolproten. Just i detta anfall var det kvalité rakt igenom och Unai Emery hade varit stolt. Martin Ericsson hade ett friläge och Rasmus en nick i stolpen och fler mål hade inte varit omöjligt framåt, dessa lägen kom dessvärre när matchen redan var avgjord. Hade vi undvikit att ge bort tre gratismål och haft en högre effektivitet framåt kunde eventuellt 1 pinne bärgats, eller åtminstone hade siffrorna kunnat snyggats till, men 1-6 talar sitt tydliga språk och Styrsö fick en enkel seger i slutändan.

Positivt att ta med sig var att Alexander El-Zein fick göra sina första minuter i GSIF-tröjan, blev kanske inte den roligaste match att debutera i, men vi välkomnar Alex till klubben och hoppas på seger redan i nästa omgång.

Wångblad, som slet tills krampen tillkom, gjorde denna omgång sin sista match. Han har haft många fina år i klubben men kommer nu att flytta norrut. Klubben tackar Wångis för sitt slit, tugg och engagemang under alla med- och motgångar i den rödsvarta tröjan, han kommer att bli saknad.

Torsdag 25 april kl 19:45 blir det, i vanlig ordning, ett hett derby mot Landala på Guldheden södra.