Mållöst kämpaderby

Alltid lika kul att möta Landala, som i år blir vårt främsta derby då Chalmers är i annan serie. En match som till viss del skulle avgöra om vi i fortsättningen skulle titta uppåt eller nedåt i tabellen. Men 0-0 kvarhöll oss i ingenmansland på nedre halvan.

Truppen: (3-5-2)

Tom Webb – William Jonsson

Sebastian II Andersson – Oskar Jonson Lövbom (K) – Jonatan Holmér

Johan Hultman – Joost Algera

Alexander Falk Hermansson – Anders Karlsson – Joel Larsson

Martin Morén

Bänk:
Hampus Martinsson, Martin Sidaway, Andreas Näkne

Landala satte ingen hög press vilket tillät oss att rulla boll i backlinjen. Tyvärr fanns inte uppspelsalternativ allt för ofta, utan längre bollar spelades oftare än de korta. Detta medförde mycket allmän kamp på plan. De gånger en forward visade sig, fick vi ändå till ett par fina kombinationer på kanterna som ledde till hörnor, frisparkar och inlägg, dock resultatlösa. Vad Landala var farligast på var delvis fasta situationer som sällan kändes trygga bakåt för oss, men också deras omställningar när vi tappade boll på innemittfältet. Det blev i princip aldrig några målchanser på Landalas omställningar, något skott utifrån som smet utanför stolpen på sin höjd, med allt för ofta fick de komma rättvända mot vår backlinje. Vi hade koll, men det kändes aldrig riktigt tryggt att det var den sista brytningen av backlinjen eller en utrusning av Morén i mål som avvärjde en farlig målchans. Mer press på bollhållaren hade varit att önska. Landalas bästa period har de sista 10 minuterna av första halvlek då de låser fast oss på vår planhalva och skapar många fasta situationer.

Andra halvlek såg ut som första, chansfattigt och kampanda från båda håll. Ej otippat så kom Landalas jätteläge på en hörna, en nick från nära håll mot öppet mål som på något vänster smiter just vänster som vänster stolpe. Vårt bästa läge kom efter ett inspel från Oskar till Sebbe, den senare avlossade en kanon som målvakten lämnade en retur på. Joel som var den som gjorde anfallet möjligt till en början, då han kom upp perfekt i rygg och bröt, hade fullföljt in i straffområdet men lyckades skjuta över på returen. 1-1 i missade öppna mål och 0-0 i matchen. Landala hade ett hyfsat läge till, ett chippskott mot bortre som Morén avstyr. William (fin debut), a.k.a. The Pitbull efter gårdagens aggressiva spel, fick en boll in i straffområdet mot första stolpen av en slutkörd Alex, som gjorde en rusch till motståndarnas straffområde efter att ha vunnit en nickduell i det egna. Det blev ett 50/50-läge som tyvärr inte ledde mer än till ett inkast i slutändan.

Matchen slutar så som matchbilden såg ut, 0-0. Landala får med sig en viktig pinne men är kvar i kampen om att undvika nedflyttning. Vi ligger kvar där vi gör, simmar runt utan att riktigt veta åt vilket håll denna säsong kommer att fara.

Nästa match är mot ett antagligen revanschsuget Azalea (hemma, torsdag 29 augusti) som överraskande förlorade senast mot Slottskogen/Godhem IF.