Mållöst när damerna tog emot BK Häcken i årets första gräsmatch

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander
Ida Larsson (C)
Hanna Johnsson

Mittfält (från vänster)
Lina Bodén
Sara Engström
Sofia Wiell
Stina Johansson

Anfall
Mikaela Hansson
Emma Skiöld

Avbytare

Linnea Sjödin
Johanna Karlqvist
Lisa Karlsson
Anna de Bourgh

Referat

Då var det dags för årets första gräsmatch när vi tog emot BK Häcken på Mossens IP. Vi snackade inför matchen att ta med allt vi gjorde bra mot Ytterby och bara gå in och köra över Häcken. Under förra säsongen hade vi väldigt svårt för Häcken och hade noll poäng med oss i den kampen inför mötet.

Vi börjar matchen väldigt övertygande och visar att vi kontrollerar underlaget på ett mycket bättre sätt än Häcken inledningsvis. Vi kommer också till några riktigt fina lägen. Bland annat blev Mikkan frispelad i straffområdet om var helt ensam med målvakten men skottet gick tyvärr rakt på målvakten. Även Stina löpte fint på kanten och kom in fint i straffområdet och fick bollen förbi målvakten men denna gången var det stolpen som var i vägen. Lina och Mikkan hittade varandra fint och kom fram bra på vänsterkanten och försatte Skiölden i ett par riktigt fina lägen som ledde fram till en mängd hörnor. I slutet av halvleken jobbar sig Häcken in i matchen och får ett par uppstickande lägen men inget som backlinjen med Kapten Ida i spetts inte kunde reda ut på ett bra sätt tillsammans med Emely som åter igen gjorde en stabil insats i målet.

I pausen är det fortfarande mållöst och under vilan manar vi på varandra att vi måste trycka dit våra lägen.

Andra halvlek börjar vi lite på hälarna och Häcken får snabbt två riktigt farliga chanser varpå den ena först går i ribban sedan i stolpen och den andra går Emely ut och gör en kanonräddning när Häckenspelaren kommer fri. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen men tar snabbt tag i matchen och efter 10 minuter har vi tagit över helt. Vi kommer till läge efter läge där Skiölden var närmast att näta när hon låg framme i straffområdet efter ett inlägg från vänsterkanten. Dock gick bollen strax utanför. Domaren blåser av matchen och det känns inte som att det var en helt rättvis fördelning av poängen.  Dock kan vi ta med oss att vi stundtals spelar ut motståndarna och nu är det bara den allra sista skärpan som saknas i avsluten men det ska bli ändring på det inför nästa match! Kvällens stjärna är Sara som kämpar som ett djur på mitten och vinner många dueller och vågar verkligen ta smällar, det gillas skarpt!