Oavgjort för damlaget mot topplaget Sävedalen

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Hanna Johnsson

Mittfält (från vänster)
Malin Nilsson
Sara Engström
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Emma Skiöld
Mikaela Hansson

Avbytare
Linda Wäppling
Astrid Hedeås
Linnea Sjödin

Referat

Då var det dags för tredje matchen för damerna i div 3. Regnet låg och hängde i luften denna söndagsförmiddag i Partille. Hemmalaget hade börjat säsongen väldigt bra och kom till matchen med ett stort självförtroende vilket de inte var sena med att demonstrera. Dock visste vi att våra tidigare resultat inte talade för den kapacitet vi besitter, Och som vi startar denna match. Sävedalen vill gärna slå långa bollar från backlinje men dessa plockades alla ner av Sara och Sofia på mitten. Vi vinner de flesta närkamperna och när vi väl vinner boll spelar har vi tagit med det som varit riktigt bra stundvis i tidigare matcher och vi rullar boll väldigt bra genom hela laget. Det resulterar också i en mängd bra lägen att spräcka nollan. Vi kommer till bland annat två frilägen. Ett för Skiölden som tyvärr fick en felträff på bollen. Dessutom fick Mikkan ett superläge efter att hon och Skiölden pressat målvakten att spela fel och rakt på fötterna på Mikaela som tyvärr skjuter över. Efter en halvtimme spelat lyckas vi få in bollen efter en grym hörna av  kapten Ida som Mikkan knäar in när den praktiskt taget redan var inne i mål. En välförtjänt ledning för oss. Tyvärr så släpper vi till redan i första anfallet efter målet. Linda rensar på en spelare i Sävedalen och bollen får en hög båge och Emely, som spelade tryggt i sin första match för GSIF i övrigt, fick se bollen gå över henne och in i mål. Ett helt omöjligt mål som inte ens var ett läge egentligen. Ett riktigt skitmål på ren svenska. Vi fick gå till halvtidsvila med oavgjort.

I andra halvlek kommer Sävedalen in mer och mer i matchen men vi håller dom utanför oss och de kommer inte till några direkt farliga chanser. Emely har bra koll på alla de lägen som de får. Även Astrid och Linda Wäppling gör debut denna söndag och gör riktigt fina inhopp båda två. I andra får vi inte riktigt lika många klara chanser men får några hörnor som vi inte tar till vara på. Slutet av matchen blir mest ett ställningskrig på mitten och inget lag får till några fler mål och matchen slutar oavgjort.

Vi får ta med oss spelet till kommande match på torsdag. Vi behöver bara vässa på avsluten fram tills dess. Dagens stjärna var Sofia som jobbade stenhårt på mitten och gjorde det väldigt svårt för Sävedalen att etablera något som helst spel.