Tung förlust i premiären för damlaget 2019

Resultat GSIF-GFF B 0-3 (0-2)

Laguppställning

I målet: Lovisa Widén. Backlinje från höger: Linn Yngvesson, Linda Wallander (C), Hanna Johnsson, Emma Löpare. Mittfält från höger: Ebba Einarsson, Sanne Arts. Johanna Karlqvist, Jeanette Liao. Forwards: Sofia Wiell, Emma Saldner. På bänk: Josefin Esplund, Alicia Nyberg, Johanna Högsfeldt, Amanda Skarin

Seriepremiär hemma på Guldheden Södra, 12 plusgrader och minimalt med vid. Perfekta förutsättningar för en riktigt bra premiär. Tyvärr blev det inte riktigt som planerat. Inför premiären hade damlaget haft två träningsmatcher där de fullständigt dominerat. Så in i premiären mot ett av div 3 starkaste lag speciellt på våren innan div 2 dragit igång kändes inspirerande.

Men trots att det var en bra uppvärmning och laget kännes redo och taggade var det som när domaren blåste igång matchen gick luften ur. Premiärnerver deluxe? Vem vet, men damlaget kom aldrig upp i nivå. Det snackades för lite, ingen ville ha bollen och styrspelet blev lidande på grund av den dåliga kommunikationen. GFF spelade bra med många höga bollar och försökte allt som oftast hitta sina yttrar med långa bollar. En positiv sak som vi definitivt ska ta med oss är att försvarsspelet i det stora hela är väldigt bra och GFF får inte komma till speciellt många farliga situationer men också att Lovisa i målet var väldigt stabil. GFF är dock väldigt effektiva och får innan första halvleken är slut in två bollar. Det första målet kommer efter att ett skott utifrån olyckligt styrs på en av våra egna spelare och ställer Lovisa i målet. Det andra målet kommer efter en dålig markering på en hörna där GFF-spelaren får stå helt fri i straffområdet och lägga bollen i målet. Det finns också några ljusglimtar när vi tar ner bollen på backen och rullar genom laget, det som ska vara vår främsta styrka. Vi kommer till en riktigt farlig chans när vi snabbt byter sida genom mittfältet och kommer med några enkla passningar fram till ett farligt anfall där både Saldner och Sofia är sånär på att få in bollen men den räddas på mållinjen två gånger om.

Andra halvlek drar igång men vi har svårt att få upp snacket vilket leder till att vi ligger fel i positionerna över hela planen vilket gör att GFF väldigt lätt spelar förbi oss. Dock hittar vi några gånger över så vi kan byta sida och får direkt chans att gå framåt. Vi skakar fram några hörnor men kommer inte närmare än så. GFF lyckas dock trycka in en sista boll med ett långskott utanför straffområdet där vi är sena upp i pressen.

Individuellt gör alla spelare en bra match men som lag är det väldigt avslaget. Bara bryta ihop och komma igen. Två nya matcher väntar tis 9/4 hemma mot Virgo och sön 14/ borta mot Landvetter. Guldstjärna till Lovisa i målet som tar alla bollar som hon ska och är väldigt lugn och trygg där bak.