Vinst för damerna i Ytterby

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Hanna Johnsson
Linnea Sjödin

Mittfält (från vänster)
Lisa Karlsson
Sara Engström
Astrid Hedeås
Stina Johansson

Anfall
Erika Toft
Aida Videkull

Avbytare

Emma Skiöld
Johanna Karlqvist
Malin Nilsson
Anna de Bourgh

Referat

Där satt den. Äntligen satt spelet matchen igenom och vi lyckas dessutom trycka dit tre bollar också. Vi startar matchen väldigt stabilt och när vi väl rullar boll kommer vi också fram till några riktigt farliga lägen. Kanske känner vi att vi har dagen och blir lite väl heta på att gå framåt i banan att det under en period i mitten av första halvlek blir väldigt många längre bollar upp på forwards när det kanske hade gynnat oss att vända hem och byta sida, Även fast vi har spelet är det Ytterby som får första målet. Deras ytter var väldigt snabb och lyckades ta sig förbi vårt försvar och placera in bollen bakom Emely. Härligt att se att ingen hänger med huvudet efter målet utan vi fortsätter precis som innan. Vi kommer till många fina lägen, både Alida och Stina var nära på att kvittera i slutet av halvleken. Ytterby får ett bra läge till när deras yttermitt löper in i straffområdet men denna gång är Emely säkerheten själv och rusar ut och slänger sig framför benen på Ytterbyspelaren. Halvtidsvila med ett mål i baken alltså. Det märks dock inte på snacket att vi skulle ligga under, utan vi peppar varandra för alla känner att det är helt och hållet vår match.

Efter bara några minuter in i andra halvlek kommer Stina in bra i straffområdet och serverar Skiölden en riktig smörpass som hon kan lägga i öppen kasse. Bra av Emma att hålla sig framme. Efter det målet går luften ur Ytterby lite och vi tar över mer och mer. Vi är först på alla bollar och starkast i närkamperna. Vi fortsätter komma till riktigt bra lägen. Bland annat fick Stina ett friläge och Malin hade ett kanonläge med vänstern. Men båda chanserna lyckades Ytterby mota bort. Efter 58 minuter spelade kliver Hanna fram från sin mittbacksposition och tar med sig bollen förbi hela Ytterbys försvar och lägger den iskallt i mål. En riktig pärla och Hanna gjorde därmed sitt första mål i GSIF-tröjan. Vi fortsätter att ösa på och får också en del hörnor i slutet av matchen. Farligast var en av Lindas hörnor som gick insidan av stolpen och ut, varefter Sara fick iväg ett skott som räddades på mållinjen. Båda dessa brudar får vänta på sina första GSIF-mål men det är inte långt bort nu. Vi håller upp spelet bra och rullar väldigt fint ända från backlinjen och upp. Med kvarten kvar att spela får vi till ett otroligt fint spel i anfallet som resluterar i att Alida får tag i bollen i straffområdet och trycker distinkt dit den i bortre. En riktig målgörare vi snappat upp där, ursprungligen från Pajala. Vi spelar bra matchen igenom och har läge att göra några fler mål men tre poäng smakar väldigt fint även fast vi inte lyckas trycka in alla våra chanser på slutet.

En riktigt bra match och härligt att vi lyckas vända ett underläge till en klar vinst. Kvällens guldstjärna var utan tvekan Anna som kommer in på ytterbacken efter halva första halvleken och dominerar. Hon spelade tufft och vann alla närkamper! Nu är vi på segertåget och nästa hållplats Häcken nästa onsdag.