Matchreferat

Säsongens sista match

Det är på ett soligt Kobbens IP som vi kliver ut och spelar säsongens sista match mot Hovås Billdal (B). Vi är taggade och sjukt redo för att klättra i tabellen. Det är ett metodiskt och spelskickligt lag vi möter och matchen slutar tyvärr med förlust. 

Startelvan följer: 

Elin 
Alice 
Jeanette – Isa – Johanna – Emma K
Emma H – Linda – Olivia – Hanna
Jonna

Under första halvlek står matchen och väger jämnt mellan båda lagen. Vi äger stora delar av första halvlek och sätter press där vi få till ett antal målchanser, vissa ruggigt nära. Elin gör sig fri och hittar med en perfekt pass till Thea som ligger helt rätt, tyvärr är turen inte på vår sida. Vid ett annat tillfälle vinner Isa bollen starkt på mittfältet och hittar Elin som ännu en gång gör sig fri, men motståndarnas målvakt räddar. Hovås Billdal skapar även dem några chanser men vår grymma målvakt Jonna är där och vaktar målet med bravur. 0-0 när domaren blåser av för halvtidsvila.

Vi går in i andra halvlek med inställningen att verkligen ta tag i matchen. Första 15 är det fortsatt jämnt mellan lagen, därefter tar Hovås Billdal vara på en av sina chanser och lyckas slå in 1-0. Kort därefter kommer ett inspel från deras vänsterkant som ger Hovås Billdal ledning med 2-0. Vi tappar energi och ork som till stor del ligger till grund för hur matchbilden kommer att se ut. Vi fortsätter kämpa och skapar stundtals flera chanser. Bland annat tar Olivia en frispark som verkligen smeker ribban och tyvärr går över mål. Lagkaptenen och mittbacken Linda får även visa upp sina målvaktsskills när hon ställer sig i mål efter att vår målvakt tvingas lämna plan efter fotskada. Matchen slutar 4-0 till Hovås Billdal.  

Efter en minst sagt annorlunda säsong får vi klappa oss själv på axeln för en bra insats. Vi har under varje match utvecklats som lag och lärt känna varandra både utanför men framförallt på plan. Vi vet vad vi kan och vi vet vad vi går för när det gäller. Sist men inte minst så vet vi också att vi är STANS SKÖNASTE GÄNG!

/JK


Två nickmål, fyra gula & tre poäng

Det sammanfattar gårdagens bortamöte mot Mölnlycke IF som slutade i en seger med 2-3. En match som innehöll både spänning och frustration men framför allt mycket glädje och bevis på att vi är bäst när det gäller. Följande elva startade.

Elin
Emma S
Bea – Isa – Johanna – Jeanette
Ellinor – Olivia – Linda – Moa
Jonna

Avbytare: Emma K, Emma H, Udani, Alice och Linnéa

Vi visste från start att det var mycket som gällde denna match, då den skulle ha en avgörande betydelse för placeringen i serien. Vi var därför oerhört taggade när vi entrade Mölnlycke IP på torsdagskvällen och satte full fart från första sekund när domaren blåste igång matchen. Vi går in med hög press och är först på varje boll vilket tidigt ger oss några offensiva hörnor. Redan i matchminut 4 får Isa till en elegant hörna som Ellinor kommer klockrent till och nickar ostört in bollen i mål. 0-1 till GSIF! Det ger oss energi och bara en minut därefter har vi fått upp bollen centralt offensivt igen. Elin lägger en tillbakapass till Emma som lyckas peta den till Bea som i sin tur drar till med ett långskott. Bollen tar en lång och hög båge och går sedan in i bortre krysset. 0-2 till GSIF!! Vilken start och vi känner verkligen att vi har övertaget på planen. Men en bit in i första halvlek steppar Mölnlycke upp sitt spel och börjar rulla mellan lagdelarna. En orolig situation nere vid vårt straffområde leder till att en snabb Mölnlycke-spelare bryter bollen och lägger in den i öppet mål. 1-2 är ställningen i matchminut 28. Men vi låter inte deras kvittering rubba oss. Däremot rubbar Linnea en Mölnlycke-back när hon går för en långboll som målvakten räddar och hon råkar istället spring ner backen och får (matchens första) gula kort. Strax därefter gör Isa en mycket vacker prestation när hon skickligt fintar bort två Mölnlycke-spelare på raken, kommer fri mot målvakt och skjuter. Men målvakten lyckas toucha bollen och det ger oss istället en hörna. Hörnan slås och denna gången är det Alice som kommer på yta och trycker till bollen med pannan, in i mål, och ställningen är 1-3!!! I slutet av första halvlek gör Mölnlycke en snabb omställning, Jonna går mot boll men blir borthållen av en Mölnlycke-spelare. Den oroliga situationen leder tillslut till en rensning men Jonna får ett gult kort för att ha rytit till på domaren i situationen. Första halvlek är slut och det står 1-3.

Andra halvlek blir mer svängig och stundtals skapar vi chanser, men många gånger blir vi stressade och förlorar bollen snabb efter att vi har vunnit den. Olivia som gjorde sin premiärmatch i GSIF-tröjan gjorde ett utmärkt jobb tillsammans med kapten Linda på mittbacken för att stoppa Mölnlycke-spelarna i deras snabba kontringar. De skapar några farliga lägen men vi fyller på och stöttar varandra bra vilket gör att de där lägena aldrig blir farliga. Något som stressar oss i andra halvlek är däremot de flertal frisparkar som Mölnlycke får på offensiv planhalva utan att vi själva riktigt förstår varför. Vi spelar det tuffa spel vi alltid brukar göra men denna kväll leder det till ovanligt många avblåsningar och både Linda och Isa får var sitt gult kort i mitten av andra halvlek. Men vi påminner oss om att vi inte får låta sådana saker förstöra vårat spel och av den anledningen slutar vi aldrig kämpa. I matchminut 90 lyckas Mölnlycke spela förbi oss och trycka in 2-3 men det blir också slutresultatet för matchen.

En guldstjärna till hela laget denna kväll för en stark laginsats som ger oss tre poäng och en säkrare placering i tabellen! 🌟

/ES


Jämn returmatch mot Mossen

Sist vi mötte Mossens BK/IF Mölndal Fotboll var det på Valhalla i vår enda träningsmatch inför säsongen. Den drabbningen slutade i förlsut och med hur mycket har vi redan glömt. Denna gången hade vi hunnit spela ihop oss betydligt mer, vi var hemma på GHS och taggade till tusen. Startelvan var som följer.

Emma S
Alice
Jeanette – Johanna – Isa – Sofia
Ellinor – Elin – Linda – Udani
Jonna

Avbytare: Hanna, Bea, Emma K, Rebecca, Alicia.

Första halvlek börjar och vi kör på. Men tidigt i matchen lyckas Mossen spela förbi oss och sätter 0-1, matchminut 9. Vi låter inte det påverka oss och emellanåt lyckas vi spela förbi dem samtidigt som backarna ställer dem offside när de försöker vända spelet. Vi stoppar många av deras chanser men det går inte riktigt helt vår väg varje gång och i matchminut 26 lyckas de gör ytterligare ett mål. Vi pressar på och Johanna och Isa bryter många bollar på mitten. Vi stressar dem och märker att de blir mer och mer frustrerade när vi förstör deras spel och skapar chanser uppåt. Första halvlek slutar och ställningen är 0-2.

I halvlek görs några byten och rotationer, Hanna kommer in på mittback och Elin flyttas upp till topp. Andra halvlek börjar vi starkt och det ger utdelning direkt, 1 minut in för att vara exakt. I en hemåt-pass hinner snabba Elin först, hon bryter bollen mellan mittback och målvakt och lägga sedan kyligt in den i mål. Vi har utjämnat med 1-2! Målet ger oss energi och vi rider vidare på den. Mossen blir frustrerade och börjar tjata på varandra när vi börjar ta över spelet mer och mer och vi bryter deras långbollar som vi nu märkt att de försöker slå. Vi försöker avancera och skapa uppåt men det ger inte nån mer utdelning än så. I 79e matchminuten lyckas de göra 1-3 som också blir slutresultatet för matchen. Det går inte hela vägen idag men vi står upp riktigt bra mot Mossen som är ett samspelt lag med ambitioner uppåt.

En extra guldstjärna till Ellinor denna kväll som inte lät någon komma förbi henne på vänsterbacken. Nu tar vi nya tag och ny chans ges på torsdag 1 oktober mot Mölnlycke borta.

/ES


Tre efterlängtade poäng för damlaget!

Denna söndag i september fick damlaget en ny chans att ta poäng i årets speciella serie. En möjlighet som togs till vara på och där vi (ÄNTLIGEN!!) fick gå hem med tre poäng efter en onödigt spännande match. Följande elva startade i bortamötet mot IK Virgo.

Elin P
Emma S
Bea – Johanna – Isa – Sofia
Ellinor – Linda – Hanna – Udani
Jonna

Avbytare: Thea, Alice, Sara, Dorin, Emma K

Efter poängtapp tidigare i säsongen var vi kanske mer sugna än någonsin att kämpa för vår första vinst. Trots att vi var bortalag hölls matchen på vårt kära GHS vilket kändes tryggt och första halvlek börjar bra. Vi ser till att vara först på boll, spela oss ur situationer och skapar möjligheter uppåt. Tio minuter in i matchen får vi ett inkast som leder till ett inspel till Elin på mitten, hon ser Emma som löper mot straffområdet, lägger en perfekt pass och Emma skjuter direkt, över målvakten och in i mål. Yes!! Vi har tagit ledningen med 1-0. Vi fortsätter kämpa och skapa chanser men emellanåt blir vi stressade, gör misstag vi inte brukar göra och släpper in Virgo i matchen allt för mycket. En orolig situation i hörnet av vårt straffområde leder till att en Virgo-spelare blir sparkad på fötterna och domaren dömer straff. Virgo-anfallaren lägger straffen säkert ner i högre hörnet, matchminuten är 38, och det är 1-1. För att citera Peter tänkte vi ”Alright. Whatever. Vi fortsätter”, och det gjorde vi också. Vårt slit resulterar i flertal anfall som även ger oss många hörnor. Det sista som händer i första halvlek är en hörna som Isa slår helt perfekt, bollen skruvas in mot bortre stole och där kommer Ellinor som lyckas knäa in bollen i mål. Men, tyvärr studsar den sen upp på hennes arm som gör att domaren dömer bort målet. Efter det blåser domaren av första halvlek och ställningen är 1-1.

Vi har släppt in Virgo i en match vi känner att vi borde kunna äga men med det sagt väljer vi att gå tillbaka in i andra halvlek och jobba för att ta hem matchen. Emellanåt spelar vi riktigt bra, vi spelar oss ur situationer i försvaret och vi lägger fina bollar förbi Virgos backlinje mot forwards och yttermittfältare. Vi skapar många chanser och anfaller med hela laget men det blir stolpskott, två ribbskott i rad i samma situation och frilägen som Virgos målvakt lyckas rädda både i förstaläget och returen. Det blir tungt emellanåt och vi låter inte bollen göra jobbet så som vi brukar. Men i matchminut 77 vinner vi bollen och lyckas ställa om snabbt, Elin på topp får en pass på mittplan och sätter full fart mot målet. Hon gör Virgos sista back, kommer ensam mot målvakt och sätter bollen ner i högre hörnet. GSIF tar ledningen igen med 2-1!! Men fler mål blir det inte och i slutminutrarna blir det onödigt spännande när Virgo går upp med hela laget och får några hörnor och en frispark farligt nära mål. Trots detta lyckas vi hålla bort bollen och vi kämpar tills domaren blåser av matchen.

Vi spelar inte vår bästa fotboll denna dag men det är tillräckligt för att vi ska kamma hem våra första tre poäng och äntligen får vi sjunga ”GSIF, tre poäng” för att fira. Och det känns FANTASTISKT!!

/ES


Hemmamatch halvvägs in i serien

Det var åter igen torsdagkväll och dags för match hemma på GHS för damerna. Denna kväll var motståndarna Jitex Mölndal BK (B). Man vet aldrig vad man får när man möter ett B-lag och så var det även denna gången. Därför bestämde vi oss för att gå in ordentligt från start och satsa på det vi är bäst på, att äga boll. Vår startelva var som följer.

Elin
Emma S
Bea B – Sofia – Johanna K – Emma K
Ellinor – Linda – Hanna – Udani
Jonna

Första halvlek börjar bra och vi börjar tidigt äga boll och äga matchen. Vi bryter deras försök till spel genom mitten och är där på första och andra-boll. Elin sätter hög press på Jitexs backar och går all-in i närkamperna, något som i en av situationerna ger henne ett gult kort tidigt i matchen. Vi fortsätter köra på och spelar oss ur många situationer vackert mellan Sofia på innermitt och backarna. Jitex försöker lägga långbollar på sina yttermittfältare men backlinjen gör ett kanonjobb och ställer dem offside flertal gånger. En kvart in i matchen får vi en hörna, Hanna slår in den fint och efter mycket studsande nära mållinjen trycker Linda in den. Underbart. Vi tar ledningen med 1-0!! GSIF fortsätter äga matchen resterande halvlek men med två minuter kvar får Jitex en hörna som forna-GSIF-spelaren Soffia lyckas slå in direkt vid främre stolproten. 1-1 i halvlek.

Andra halvlek fortsätter vi köra på men Jitex bestämmer sig för att lägga i en extra växel och vi hänger inte riktigt med. Det resulterar i 1-2 i matchminut 52. Men vi ger inte upp och skapar några fina chanser och skott nära mål, men tyvärr utan utdelning. Vi tappar att stoppa deras spel och Jitex lyckas göra både ett och två mål till innan domaren blåser av matchen. Tyvärr räcker det inte denna gången och slutresultatet blir 1-4.

Vi är nu halvvägs in i årets serie och nästa möte är mot IK Virgo på söndag den 20e september kl. 14:15 på GHS. Ses där!


Older Entries »

Jitex/Mölndal BK – GSIF 2-1 (1-0)

Laguppställning

Målvakt
Montserrat Martinez Estela

Backar (från vänster)
Lina Bodén
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Emma Saldner

Mittfält (från vänster)
Ina Ingelsson
Johanna Karlqvist
Sara Engström
Emma Skiöld

Anfall
Stina Johansson
Ingrid Zar

Avbytare

Emma Löpare
Elin Blomberg
Astrid Hedeås

Referat

Det blev ännu en förlust när damlaget besökte Åbyvallen på söndageftermiddagen. Vi ställer upp med ett väldigt offensivt inställt lag. Efter extrem klantighet av Löpet som glömt skorna hemma i Ale fick Lina hoppa in och göra succé på vänsterbacken. Vi börjar matchen i ett rasande tempo med ett väldigt bra spel och vi kommer till några halvchanser. Tyvärr är det Jitex som får utdelning direkt efter ett långskott som Montserrat inte får tag i. Vi tappar dom lite på mitten under hela matchen men backlinjen spelar väldigt bra och de kommer inte till några desto farligare chanser. Efter ungefär 20 min spelade får vi en frispark strax utanför straffområdet. Ida stegar upp och lägger en otroligt fin frispark som tar insidan av stolpen och ut. Maximal otur. Vi ligger på bra och skapar många lägen men får inte riktigt till avsluten.

Efter halvtid rycker dock Jitex upp sig samtidigt som vi pressar upp mer och mer. Tyvärr släpper vi in ännu ett lätt mål när jitexspelaren läggen en markboll som nog var menad som en genomskärare som går mot mål och ställer Montserrat. Vi spelar väldigt stabilt i backlinjen hela matchen och klart att det är väldigt tungt när de får mål på så enkla sätt. Vi går ner på trebackslinje och får till ett friläge efter en fin genomskärare från mitten till Ingrid. Tyvärr står Jitex målvakt för en riktigt bra räddning. I matchens sista minut spelar vi oss fram på ett bra sätt på vänsterkanten och Stina får bollen, driver förbi sin försvarare och trycker in slutresultatet, Tråkigt med ännu en förlust trots väldigt bra spel. Stor stjärna till försvaret men speciellt Lina som kliver in i försvaret och gör det väldigt bra!

GSIF- Älvsborg FF 1-4 (1-2)

Laguppställning

Målvakt
Montserrat Martinez Estela

Backar (från vänster)
Anna de Bourgh
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster)
Malin Nilsson
Johanna Karlqvist
Sara Engström
Emilia Gustafsson

Anfall
Emma Saldner
Erika Toft

Avbytare

Emma Skiöld
Bea Andersson
Linda Wäppling
Alicia Nyberg

Referat

En tung förlust för damlaget mot Älvsborg kom i ösregnet på Guldheden Södra. Precis inför start måste Ida kliva av och ta ut sina örhängen vilket gör att vi får rodda om i backlinjen direkt. Linda Wäppling hoppar in på vänsterbacken och Löpet går in på mittbacken tillsammans med Linda Wallander. Vi hamnar lite fel direkt och Älsborg får tidigt ett friläge som de förvaltar på ett bra sätt. Efter målet kommer vi in bättre i matchen och vi reder upp det bra i backlinjen och spelar väldigt stabilt. Efter en kvart börjar vi få några chanser framåt. Efter ett fint anfall på högerkanten där bollen går från Anna på backen till Emilia som snabbt spelar in på Erika som frispelar Saldner som trycker in kvitteringen. Ett väldigt fint spelmål. Vi håller bra resten av halvleken och kommer till några halvchanser. Vi är lite för heta att gå framåt vilket gör att de till och från spelar ut oss på mitten vilket gör att de får stora ytor att spela på snabba vändningar med långa bollar över vår backlinje. Det leder också till att Älvsborg kan trycka in ännu ett mål innan halvtidsvilan. Dock är vi inte långt efter och har möjlighet att ta 3 poäng.

Vad som händer i andra halvlek är ett mysterie. Vi hamnar på efterkälken direkt och har svårt att hålla Älsborgsspelarna utanför oss och de får gång på gång komma rättvända i mitten. Vi har svårt att komma till några riktigt farliga chanser. Vi försöker trycka på men Älvsborg lyckas hålla oss på avstånd. Vi går i slutet ner på en tre-backslinje och då hamnar vi lite ur fas och Älsborg kan göra två snabba och stänga matchen helt. Verkligen inte vårt bästa framträdande den här säsongen och bara bryta ihop och komma igen. Guldstjärna till Saldner som gör sitt första mål i GSIF-tröjan.

GSIF- Sävedalens IF  2-4 (0-1)

Laguppställning

Målvakt
Montserrat Martinez Estela

Backar (från vänster)
Malin Nilsson
Emma Löpare (C)
Sara Engström
Bea Andersson

Mittfält (från vänster)
Ina Ingelsson
Johanna Karlqvist
Sofia Wiell
Emilia Gustafsson

Anfall
Lina Bodén
Erika Toft

Avbytare

Emma Saldner
Anna de Bourgh
Astrid Hedeås
Stina Johansson

Referat

Efter två raka vinster var vi taggade att få hem en tredje. Vi börjar matchen bra och ligger helt rätt i försvaret. Sävedalen kommer inte till några farliga lägen. Vi trycker på bra och kommer fram på kanterna på ett bra sätt. Vi vinner också mycket boll på mitten. Vi missar på mitten en gång under halvleken där vi ligger lite för långt ifrån våra motspelare på mitten och de kan gå fram rättvända och hitta en genomskärare där Malin hamnar lite på efterkälken och Sävedalsspelaren fint placerar in den i mål. I första halvlek skapar vi många hörnor som tyvärr inte leder till några farligheter och vi missar tyvärr några riktigt bra chanser. Där både Ina och Lina har stora möjligheter att trycka in bollen. Vi går till pausvila med ett mål i baken.

Vi fortsätter spela riktigt bra i andra  och strax efter vilan driver Astrid fram på mitten dribblar förbi tre Sävedalsspelare innan hon serverar Stina med en vacker passning som hon hänger bakom Sävedalens målvakt. Tyvärr får Sävedalen göra lite enkla mål. De sätter två frisparkar från distans och ett långskott. Det är svårt för oss att göra något på dessa och Monterrat i målet gör det bästa hon kan. Stina lyckas sätta reduceringen i slutminutrarna efter att hon vänt bort försvararna i Sävedalen och tryckt in bollen i mål.

Tråkigt med förlust när vi spelar så bra men nya tag till nästa match. Dagen stjärna får Stina som visar att hon är vår måldrottning med sina två mål.

GSIF-Mölnlycke IF 4-3 (1-3)

Laguppställning

Målvakt
Anna de Bourgh

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Ida Larsson
Bea Andersson

Mittfält (från vänster)
Johanna Karlqvist
Astrid Hedeås
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Sara Engström
Erika Toft

Avbytare

Malin Nilsson
Linnea Almius
Alicia Nyberg
Emilia Gustafsson

Referat

Fredag kväll och damlaget skulle ta emot Mölnlycke på Guldheden Södra. Laget kändes peppade inför matchen, vi mötte Mölnlycke i första matchen på säsongen och kom då inte rätt och vi tappade mycket på mitten.

Vi börjar matchen trögt, det är överlag dåligt snack och vi hamnar alldeles för långt ut på kanterna med hela laget. Det ledde till att vi öppnade upp oss på mitten vilket gjorde att Mölnlycke lätt kunde spela igenom oss och kom till många farliga lägen men backlinjen redde upp det bra de flesta gånger men efter ca 10 minuter spelade så blir det oreda i försvaret och en Mölnlyckespelare för tid att sikta in sig i bortre hörnet vart det är omöjligt för Anna att nå bollen. Strax därefter gör Mölnlycke ytterligare ett mål efter en mindre välavvägd rensning som hamnar i famnen på Mölnlycke spelare och de får komma med full fart mot målet. Efter de två målen i baken kommer vi in bättre i matchen och skapar några halvchanser genom att vi trycker upp bollen över Mölnlyckes ytterbackar. Halvvägs in i halvleken får vi en hörna. Ida drar skruvar in den fint på mål och Sara står helt rätt placerad och kan trycka in den i målet med huvudet. Strax innan halvlek går vi dock bort oss igen i försvaret efter en snabb vändning av Mölnlycke och 1-3 är ett faktum.

I början på andra halvlek rycker vi upp oss rejält och börjar rulla bollen inom laget vilket leder till att Mölnlycke får jaga och blir frustrerade. Vi jobbar in oss mer och mer i matchen men det dröjer till 60 minuten innan vi trycker dit förstareduceringen. Det är ett fint spel hela vägen upp längs högerkanten, sedan är Sara sist på bollen och trycker in bollen bakom Mölnlyckes målvakt. Vi får mycket energi av målet medan Mölnlycke blir än mer frustrerat. Efter ett fint anfall får Linnea en genomskärare och drar förbi Mölnlyckes mittbackar som uppvaktar Linnea bakifrån. Det hela resulterar i att Linnea blir neddragen och Mölnlyckespelaren får rött kort eftersom Linnea annars vart fri med målvakt. Nu satsar vi allt på ett kort och går ner på 3-backslinje, och trycker upp fem på mitten. Ganska snabbt märks det att vi får ett övertag på mittfältet och vi vinner alla dueller. Efter ett fint anfall på högerkanten kommer ett inlägg mot Emma S som nickskarvar bollen vidare mot mål. Mölnlyckeback försöker rensa men nickar istället in bollen i eget mål och kvitteringen är ett faktum. Vi fortsätter hålla upp pressen och går för vinsten. Och ledningsmålet kommer med 10 minuter kvar av matchen. Linnea rycker sig fri och kommer in i straffområdet och lägger bollen mot bortre stolpen, den går i stolpen och in bakom Mölnlyckes målvakt. En riktigt stark vändning. Laget rycker verkligen upp sig i halvlek och slutar aldrig tro på vinst. Stor guldstjärna till hela laget. Härligt att Linnea också kommer in och gör en riktigt bra match och också avgör matchen i sin debut i GSIF-tröjan! Stor stjärna till Anna som ställer upp i målet och löser det på ett alldeles strålande sätt.

GSIF-Ytterby IS 2-1 (1-1)

Laguppställning

Målvakt
Ida Larsson

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Sara Engström
Anna de Bourgh

Mittfält (från vänster)
Lina Bodén
Johanna Karlqvist
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Lina Bodén
Stina Johansson

Avbytare

Astrid Hedeås
Ingrid Zar
Alicia Nyberg
Bea Andersson

Referat

Efter en tung inledning på höstsäsongen med en 5-0 förlust borta mot ett otroligt bra GFF, så var alla taggade att ta en 3-poängare denna afton. Första matchen på Guldheden Södra för säsongen och det kändes på alla att det var en spänd men taggad stämning att få gå ut och göra första riktiga hemmamatchen.

Vi börjar första halvlek lite trögt samtidigt som vi ligger helt rätt i försvaret vilket gör att Ytterby inte kommer till speciellt många farliga lägen ändå. Sedan äter vi oss in i matchen mer och mer. Vi kommer till några riktigt fina anfall och både Ina och Stina är sånär på att trycka in bollen tidigt i matchen. Vi kommer fram väldigt bra på båda kanterna där både Ina och Emma S har ett övertag över Ytterbys backar. Vi skapar en stor mängd hörnor och alla är väldigt farliga och det är väldigt nära att både Sara och Ingrid trycker dit bollen med huvudet. Efter en väldigt fin hörna av Ina, som nickas mot mål av Sara, uppstår en tilltrasslad situation i straffområdet och tillslut trycker Lina distinkt in bollen bakom Ytterbys målvakt. 1-0 GSIF! Tyvärr slappnar vi av alldeles för mycket efter målet och slarvar i hemjobbet och det resulterar i sin tur i att det uppstår en situation i vårt straffområde där en Ytterbyspelare får till ett bra skott som sitter bakom Ida i målet. Vi blir lite skärrade och i anfallet efter slarvar vi än en gång lite i hemjobbet och en Ytterbyspelare blir helt fri mitt i straffområdet men då kommer Ida ut och gör en kanonräddning och ser till att resultatet i halvlek är 1-1.

Inför andra halvlek säger vi bara att vi ska köra på, vi har ju matchen i våra egna händer. Vi börjar andra halvlek stabilt, vi ligger rätt i positionerna och vi håller bollen på ett bra sätt inom laget. Vi vågar spela oss ur trängda situationer vilket ger oss mycket tid med bollen. Vi kommer till ett antal halvchanser vilka många resulterar i hörnor. Vi lyckas däremot inte få till lika farliga hörnor i andra halvlek som i första. Efter 65 min spelade vinner vi boll på mittfältet och Ingrid driver sedan uppåt och serverar Lina med en fin genomskärare som hon suger in och trycker i bortre. Lina är i målform! Det gillas! I slutet på matchen blir vi lite stressade och spelar iväg bollen fast vi har massvis med tid att spela runt inom laget. Det gör att Ytterby får några farliga frisparkslägen och några hörnor. Vi håller dock undan och ser till att ta viktiga 3-poäng. Dagens stjärna går till Astrid som är superstark på mitten och trycker bort Ytterbyspelarna hur lätt som helst. Sedan en enorm eloge till Ida som ställer sig i mål och gör det hur bra som helst! Men hela laget gör en grym insats ikväll. Nu ladda om inför fredagens batalj mot Mölnlycke.

GSIF – Tollered IF/Floda BoIF 3-3 (0-1)

Laguppställning

Målvakt
Emma Löpare

Backar (från vänster)
Anna de Bourgh
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Hanna Johnsson

Mittfält (från vänster)
Malin Nilsson
Sara Engström
Sofia Wiell
Stina Johansson

Anfall
Emma Skiöld
Mikaela Hansson

Avbytare
Ina Ingelsson
Emma Saldner
Astrid Hedeås
Lina Bodén
Johanna Karlqvist

Referat

Damlaget tog emot topplaget Tollereds IF/Floda BoIF på Heden och det blev en jämn match där vi hade det allra mesta av spelet med Tollered var mycket mer effektiv på sina chanser.

Vi börjar matchen riktigt bra och rullar bollen på ett effektivt sätt genom alla lagdelar. Vi kommer högt upp på Tollered som inte får tag på bollen. Vi spelar upp oss fint i banan och kommer till många fina anfall men den sista skärpan fanns inte där som så många gånger förr. Istället är det Tollered som tar ledningen efter en långboll mot yttermitten som sprang ifrån försvaret och la sedan bollen snett inåt bakåt till en framstormande lagkamrat som vi inte lyckas få stopp på. Efter målet tappar vi spelet och det blir mest ett ställningskrig på mitten resten av halvleken.

I andra är vi inte på tårna i början och kommer inte rätt i försvaret och Tollered får göra två snabba mål. Men sedan tar vi tag i spelet igen och efter 60 min spelade får Stina en passning strax utanför straffområdet hon vänder upp och drar bollen i krysset med vänsterdojjan. Riktigt fotbollsgodis. Tio munter senare får vi till ett drömanfall där bollen rullas genom backlinjen ut på yttermitt in på Mikkan på mitten, kommer en hög boll mot Malin som nickar ner bollen mellan Tollereds försvarare där Stina löper in helt perfekt, kommer ensam med målvakten och placerar in 3-2. Vi fortsätter trycka på och Tollered får ta till mindre justa medel för att få stopp på oss. Detta leder till att vi får många frisparkar med oss. Med ca 10 minuter kvar av halvleken får vi en frispark 25 meter från målet. Ida stegar fram och lägger in bollen på mål efter lite tumult tappar Tollered ut en retur som Sara utan problem trycker dit. Matchen slutar 3-3. Samtidigt som vi gör en fantastiskt fin vändning så smakar ändå 1 poäng lite bittert eftersom vi hade spelet i stort sett hela matchen. Dessutom ställer vi upp utan målvakt och guldstjärna till Löpare som stod första halvlek och Linda som stod i den andra. Annars visade Stina än en gång på måldrottningstakter och sätter dit bollen i helt rätt läge för att vi ska ha möjlighet att vända matchen.

Vår styrka under den här säsongen har verkligen varit att vi aldrig ger upp och vi orkar verkligen spela tills slutsignalen går, vilket gör att vi kan springa sönder våra motståndare på slutet om vi behöver när de är som tröttast. Nya tag inför hösten då vi får se till att 3-poängarna börjar rulla in.

Torslanda IK – GSIF 4-1 (1-1)

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Ida Larsson
Linda Wallander (C)
Anna de Bourgh

Mittfält (från vänster)
Montserrat Martinez Estela
Sara Engström
Sofia Wiell
Stina Johansson

Anfall
Emma Skiöld
Julia Söderqvist

Avbytare
Karin Hesslow

Referat

Det blev en blytung förlust borta mot Torslanda IK för damlaget. Med endast 10 spelare tillgängliga innan match blev förberedelsen inför matchen mest en stressig jakt på någon som kunde hoppa in på kort varsel och hjälpa laget. Våra hjältar denna afton blev Julia Söderqvist som gjorde succé i laget förra året och Karin Hesslow som brukar vara vår räddare i nöden. Även Montserrat får ta en ovan plats som utespelare istället för i målet där hon vanligtvis håller hus. Vi börjar matchen stabilt, vi håller Torslanda på utsidan av oss och vi lyckas även pressa Torslanda till misstag genom en bra press högt upp i banan. Efter en kvart spelad pressar vi Torslandas backlinje högt som spelar tillbaka till sin målvakt som i sin tur spelar bollen rakt ut på Emma Skiöld som distinkt lägger in bollen i öppet mål. Efter målet fortsätter vi spela bra, vi rullar boll i backlinjen och lyckas ta oss fram till en del farliga anfall genom att snabbt byta sida och sen spela upp bollen på våra yttrar. Stina levererar en helt perfekt boll till Skiölden, som kommer fri med målvakten, men vinkas av för offside. Ett mål till där och vi hade kanske fått lite andrum att hålla Torslanda på avstånd. Istället är det Torslanda som kvitterar efter att de fått komma fri mot Emely. I samma veva blir vi av med vår enda avbytare när Motserrat får ett knä i baksidan av låret och drar på sig en rejäl lårkaka. Halvtid 1-1.

I andra går det utför snabbt, Skiölden har problem med sin häl men krigar på och tar ändå många öppnande löpningar. Linda får problem med sin astma och springer runt halva andra med andnöd. Löpare drar upp sin bristning i framsida lår och springer haltande på ytterbacken. Tyvärr är det typiskt att dessa grejer händer när det inte finns några avbytare att ta till. Vi spelar ändå inte jättedåligt även om vi stundtals är lite utspelade. Men de mål som Torslanda får göra är mest på grund av misstag som vi själva gör. Första målet i andra halvleken håller vi bollen för länge i backlinjen och tillsist bryter en Torslandaspelare bollen och kommer fri och lyckas placera in bollen i målet. Detta mål blir väldigt tungt mentalt för oss. 3-1 kommer efter att vi inte riktigt läser av spelet på mitten och de får komma till ett fint läge det får till ett skott som blir för svårt för Emely i målet. Efter det målet försöker vi trycka upp och Peter bestämmer sig för att gå ner på tre-backslinje. Vi kommer till några skottlägen och får med oss en del hörnor men inga lägen som blir riktigt farliga. I sista minuten får Torslanda ännu ett mål efter att Ida rensat bollen på en Torslandaspelare vilket får bollen att studsa tillbaka mot mål och ställer Emely. Matchen slut 4-1.

Bara bryta ihop och komma igen. Svårt att klandra spelarna som är på plats och alla som spelar förtjänar en guldstjärna men kanske allra mest Julia och Karin som hoppar in. Men även Ida och Sara som ställer upp även fast de skulle springa Göteborgsvarvet 2 dagar senare.

GSIF – Jitex Mölndal BK 3-3 (1-1)

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Hanna Johnsson
Malin Nilsson

Mittfält (från vänster)
Stina Johansson
Sara Engström
Johanna Karlqvist
Lina Bodén

Anfall
Erika Toft
Emma Skiöld

Avbytare

Ida Larsson
Beatrice Andersson
Emma Saldner
Astrid Hedeås

Referat

Vi fick med oss 1 poäng från Ruddalen i mötet mot Jitex. Jitex ställer alltid upp med ett spelskickligt lag och det var inget undantag den här kvällen. Förra säsongen tog vi tre poäng var i kampen. Inför matchen hade vi tränat på att vara kyligare i avsluten eftersom vi inte lyckades sätta våra chanser mot Häcken senast.

Vi börjar matchen i ett bra tempo vi rullar boll bra och lyckas direkt skapa ett par halvchanser. Men snart är Jitex mer på tårna och lyckas hitta in med många bollar i mitten vilket gör att de gång på gång får komma rättvända mot vår backlinje. Dock lyckas vi hålla deras forward ut mot kanterna och de får inga direkt farliga chanser. Efter 20 minuter spelade får Erika bollen på mitten, vänder ut och lägger bollen på Lina som drar en lång diagonal boll över Jitex backlinje som Stina suger in och vid kortlinjen och lägger en riktig smörpass snett inåt bakåt till Skiölden som distinkt trycker in bollen i mål. Ett riktigt skolboksexempel till mål det där. Vi håller upp bra efter målet och får en hörna som Hanna tar och den blir riktigt farlig innan Jitex lyckas rensa undan. Dock kommer repliken från Jitex som efter ännu ett snabbt anfall genom mitten kommer till en tilltrasslad situation där bollen går över backlinjen och dimper ner i straffområdet där en Jitexspelare är först på bollen och drar den på halvvolley över Emely. Vi går till halvleksvila med 1 poäng var.

I pausen pratar Peter om att vi måste stänga mitten eftersom det är där bollarna rinner igenom. Dock lyckas vi inte riktigt med detta i början av andra halvlek och vi gör precis tvärt emot det vi sa att vi skulle göra och vi låter Jitex i stort sett spela ut oss i början av halvleken och tillslut ger det också utdelning för dem. Efter ett fint anfall trycker en av Jitexspelarna iväg ett riktigt bra skott från högerkanten som sitter högt och ställer Emely i målet. Strax efter kommer ännu en Jitexspelare fri på högerkanten men då glider Emely ut och gör en galant räddning. Efter den första förskräckelsen så kommer vi in i spelet igen och vi kommer upp fint på kanterna och pressar Jitex backar till att ta svåra beslut. Efter 70 minuters spel trycker sig Erika fram genom Jitexförsvaret och levererar bollen till Stina som rundar målvakten och lägger bollen i mål. Ett mål som också väcker laget ännu mer. Vi lyckas pressa Jitex ytterbackar på ett bra sätt och de slår många felpass. Vi lyckas inte komma till något riktigt farligt avslut. När det återstår en kvart av matchen får Jitex till en långboll som går över backlinjen och varpå Jitex ytter är snabbast och kommer fri och lyckas trycka in bollen. I det här läget hade vi spelet och det var tungt att få ett mål i baken. Härligt att se är dock att ingen hänger med huvudena utan vi tar tag i spelet direkt efter baklängesmålet. Vi får en frispark på mittplan som Hanna slår in mot mål, Erika kommer upp högst och nickskarvar bollen mot mål, efter en del turbulens ligger bollen löst och äntligen fick Sara trycka bollen i mål. Äntligen fick hon göra sitt första mål för GSIF. Resten av matchen blir ett ställningskrig där båda lagen har några halvchanser.

Ser man till matchen som helhet var det nog rättvist att vi fick med oss ett poäng var. Vi lyckas göra mål på våra chanser och vi ger inte upp fast vi ligger under två gånger i matchen, det tar vi med oss när vi nästa vecka ska ta oss an ett av topplagen i serien. matchens stjärna går till Hanna som efter ett gäng duster med Jitex nr 10 inte tappade huvudet helt utan vände det till att spela riktigt stabilt längst bak med bra backning av Linda.

GSIF – BK Häcken 0-0

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander
Ida Larsson (C)
Hanna Johnsson

Mittfält (från vänster)
Lina Bodén
Sara Engström
Sofia Wiell
Stina Johansson

Anfall
Mikaela Hansson
Emma Skiöld

Avbytare

Linnea Sjödin
Johanna Karlqvist
Lisa Karlsson
Anna de Bourgh

Referat

Då var det dags för årets första gräsmatch när vi tog emot BK Häcken på Mossens IP. Vi snackade inför matchen att ta med allt vi gjorde bra mot Ytterby och bara gå in och köra över Häcken. Under förra säsongen hade vi väldigt svårt för Häcken och hade noll poäng med oss i den kampen inför mötet.

Vi börjar matchen väldigt övertygande och visar att vi kontrollerar underlaget på ett mycket bättre sätt än Häcken inledningsvis. Vi kommer också till några riktigt fina lägen. Bland annat blev Mikkan frispelad i straffområdet om var helt ensam med målvakten men skottet gick tyvärr rakt på målvakten. Även Stina löpte fint på kanten och kom in fint i straffområdet och fick bollen förbi målvakten men denna gången var det stolpen som var i vägen. Lina och Mikkan hittade varandra fint och kom fram bra på vänsterkanten och försatte Skiölden i ett par riktigt fina lägen som ledde fram till en mängd hörnor. I slutet av halvleken jobbar sig Häcken in i matchen och får ett par uppstickande lägen men inget som backlinjen med Kapten Ida i spetts inte kunde reda ut på ett bra sätt tillsammans med Emely som åter igen gjorde en stabil insats i målet.

I pausen är det fortfarande mållöst och under vilan manar vi på varandra att vi måste trycka dit våra lägen.

Andra halvlek börjar vi lite på hälarna och Häcken får snabbt två riktigt farliga chanser varpå den ena först går i ribban sedan i stolpen och den andra går Emely ut och gör en kanonräddning när Häckenspelaren kommer fri. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen men tar snabbt tag i matchen och efter 10 minuter har vi tagit över helt. Vi kommer till läge efter läge där Skiölden var närmast att näta när hon låg framme i straffområdet efter ett inlägg från vänsterkanten. Dock gick bollen strax utanför. Domaren blåser av matchen och det känns inte som att det var en helt rättvis fördelning av poängen.  Dock kan vi ta med oss att vi stundtals spelar ut motståndarna och nu är det bara den allra sista skärpan som saknas i avsluten men det ska bli ändring på det inför nästa match! Kvällens stjärna är Sara som kämpar som ett djur på mitten och vinner många dueller och vågar verkligen ta smällar, det gillas skarpt!

Ytterby IS – GSIF 1-3 (1-0)

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Hanna Johnsson
Linnea Sjödin

Mittfält (från vänster)
Lisa Karlsson
Sara Engström
Astrid Hedeås
Stina Johansson

Anfall
Erika Toft
Aida Videkull

Avbytare

Emma Skiöld
Johanna Karlqvist
Malin Nilsson
Anna de Bourgh

Referat

Där satt den. Äntligen satt spelet matchen igenom och vi lyckas dessutom trycka dit tre bollar också. Vi startar matchen väldigt stabilt och när vi väl rullar boll kommer vi också fram till några riktigt farliga lägen. Kanske känner vi att vi har dagen och blir lite väl heta på att gå framåt i banan att det under en period i mitten av första halvlek blir väldigt många längre bollar upp på forwards när det kanske hade gynnat oss att vända hem och byta sida, Även fast vi har spelet är det Ytterby som får första målet. Deras ytter var väldigt snabb och lyckades ta sig förbi vårt försvar och placera in bollen bakom Emely. Härligt att se att ingen hänger med huvudet efter målet utan vi fortsätter precis som innan. Vi kommer till många fina lägen, både Alida och Stina var nära på att kvittera i slutet av halvleken. Ytterby får ett bra läge till när deras yttermitt löper in i straffområdet men denna gång är Emely säkerheten själv och rusar ut och slänger sig framför benen på Ytterbyspelaren. Halvtidsvila med ett mål i baken alltså. Det märks dock inte på snacket att vi skulle ligga under, utan vi peppar varandra för alla känner att det är helt och hållet vår match.

Efter bara några minuter in i andra halvlek kommer Stina in bra i straffområdet och serverar Skiölden en riktig smörpass som hon kan lägga i öppen kasse. Bra av Emma att hålla sig framme. Efter det målet går luften ur Ytterby lite och vi tar över mer och mer. Vi är först på alla bollar och starkast i närkamperna. Vi fortsätter komma till riktigt bra lägen. Bland annat fick Stina ett friläge och Malin hade ett kanonläge med vänstern. Men båda chanserna lyckades Ytterby mota bort. Efter 58 minuter spelade kliver Hanna fram från sin mittbacksposition och tar med sig bollen förbi hela Ytterbys försvar och lägger den iskallt i mål. En riktig pärla och Hanna gjorde därmed sitt första mål i GSIF-tröjan. Vi fortsätter att ösa på och får också en del hörnor i slutet av matchen. Farligast var en av Lindas hörnor som gick insidan av stolpen och ut, varefter Sara fick iväg ett skott som räddades på mållinjen. Båda dessa brudar får vänta på sina första GSIF-mål men det är inte långt bort nu. Vi håller upp spelet bra och rullar väldigt fint ända från backlinjen och upp. Med kvarten kvar att spela får vi till ett otroligt fint spel i anfallet som resluterar i att Alida får tag i bollen i straffområdet och trycker distinkt dit den i bortre. En riktig målgörare vi snappat upp där, ursprungligen från Pajala. Vi spelar bra matchen igenom och har läge att göra några fler mål men tre poäng smakar väldigt fint även fast vi inte lyckas trycka in alla våra chanser på slutet.

En riktigt bra match och härligt att vi lyckas vända ett underläge till en klar vinst. Kvällens guldstjärna var utan tvekan Anna som kommer in på ytterbacken efter halva första halvleken och dominerar. Hon spelade tufft och vann alla närkamper! Nu är vi på segertåget och nästa hållplats Häcken nästa onsdag.

GSIF – GFF 1-5 (0-1)

Laguppställning

Målvakt
Monserrat Martinez

Backar (från vänster)
Hanna Johnsson
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Linnea Sjödin

Mittfält (från vänster)
Lina Bodén
Sara Engström
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Emma Skiöld
Alida Videkull

Avbytare

Stina Johansson
Emma Löpare
Malin Nilsson
Lisa Karlsson

Referat

Sommarvärme och ett riktigt taggat lag inför matchen gjorde att det kändes som en seger var på intåg. Tyvärr gör vi en riktig plattmatch och förlorar stort mot GFF som spelar ut oss stundtals i matchen.

Vi börjar första halvlek väldigt svajigt och redan efter 5 minuter har GFF tagit ledningen. VI kämpar oss dock tillbaka i matchen och spelar bättre och bättre under halvlekens gång. Vi rullar boll fint mellan backlinje och mittfält. Dock får vi inte till något riktigt farligt i anfallet. Vi spelar alldeles för svårt i många tillfällen och de farligaste chanserna uteblir. Sista tio minuterna spelar vi ändå stabilt utan att direkt övertyga varken i defensiven eller offensiven.

Andra halvlek börjar lika bedrövligt som den första och efter bara tio minuters spel har GFF gjort ytterligare två mål. Båda efter att vi tappat markering i straffområdet. Målen vi släpper till är alldeles för lätta och det beror till stor del på att vi inte håller upp kommunikationen ute på planen och GFF får springa helt obehindrat i vårt straffområde i stort sett. Vi spelar inte på topp denna kväll men när vi väl vågar rulla bollen kommer vi till några riktigt farliga lägen och tillslut lyckas Lina springa sig fri och placera in bollen bakom GFFs målvakt och ett litet hopp väcktes. Detta hopp släcktes väldigt snabbt när det kom en replik 2 minuter senare efter en väldigt fin frispark av GFF. Sedan släpper vi in ännu en boll i sista minuten av matchen också.

Det finns inte så mycket vi kan ta med oss från denna match, bara släppa och gå vidare. Ser fram mot nästa vecka och nästa match. Nya tag. Vi hoppas bara få vänta tills dess på att få sjunga ”GSIF tre poäng”.

Sävedalens IF – GSIF 1-1 (1-1)

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Hanna Johnsson

Mittfält (från vänster)
Malin Nilsson
Sara Engström
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Emma Skiöld
Mikaela Hansson

Avbytare
Linda Wäppling
Astrid Hedeås
Linnea Sjödin

Referat

Då var det dags för tredje matchen för damerna i div 3. Regnet låg och hängde i luften denna söndagsförmiddag i Partille. Hemmalaget hade börjat säsongen väldigt bra och kom till matchen med ett stort självförtroende vilket de inte var sena med att demonstrera. Dock visste vi att våra tidigare resultat inte talade för den kapacitet vi besitter, Och som vi startar denna match. Sävedalen vill gärna slå långa bollar från backlinje men dessa plockades alla ner av Sara och Sofia på mitten. Vi vinner de flesta närkamperna och när vi väl vinner boll spelar har vi tagit med det som varit riktigt bra stundvis i tidigare matcher och vi rullar boll väldigt bra genom hela laget. Det resulterar också i en mängd bra lägen att spräcka nollan. Vi kommer till bland annat två frilägen. Ett för Skiölden som tyvärr fick en felträff på bollen. Dessutom fick Mikkan ett superläge efter att hon och Skiölden pressat målvakten att spela fel och rakt på fötterna på Mikaela som tyvärr skjuter över. Efter en halvtimme spelat lyckas vi få in bollen efter en grym hörna av  kapten Ida som Mikkan knäar in när den praktiskt taget redan var inne i mål. En välförtjänt ledning för oss. Tyvärr så släpper vi till redan i första anfallet efter målet. Linda rensar på en spelare i Sävedalen och bollen får en hög båge och Emely, som spelade tryggt i sin första match för GSIF i övrigt, fick se bollen gå över henne och in i mål. Ett helt omöjligt mål som inte ens var ett läge egentligen. Ett riktigt skitmål på ren svenska. Vi fick gå till halvtidsvila med oavgjort.

I andra halvlek kommer Sävedalen in mer och mer i matchen men vi håller dom utanför oss och de kommer inte till några direkt farliga chanser. Emely har bra koll på alla de lägen som de får. Även Astrid och Linda Wäppling gör debut denna söndag och gör riktigt fina inhopp båda två. I andra får vi inte riktigt lika många klara chanser men får några hörnor som vi inte tar till vara på. Slutet av matchen blir mest ett ställningskrig på mitten och inget lag får till några fler mål och matchen slutar oavgjort.

Vi får ta med oss spelet till kommande match på torsdag. Vi behöver bara vässa på avsluten fram tills dess. Dagens stjärna var Sofia som jobbade stenhårt på mitten och gjorde det väldigt svårt för Sävedalen att etablera något som helst spel.

Mölnlycke IF – GSIF 5-2 (2-0)

Laguppställning

Målvakt
Linnea Sjödin

Backar (från vänster)
Malin Nilsson
Hanna Johnsson
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster)
Emma Saldner
Ida Larsson (C)
Sofia Wiell
Lisa Karlsson

Anfall
Emma Skiöld
Lina Bodén

Avbytare
Stina Johansson
Mikaela Hansson
Anna de Bourgh

Referat

Tyvärr blev det en storförlust för damlaget i Mölnlycke i andra matchen för säsongen i div. 3. Kapten Ida summerar efter matchen att de vinner mer på att vi gör fel än att de gör rätt och kanske ligger det något i det. Vi spelade absolut inte dåligt och vi kämpar och vi sliter. Vi får några riktigt farliga lägen men vi lyckas inte sätta dem helt enkelt.

Första halvlek börjar bra och vi äger mycket boll men har lite svårt att komma förbi deras högt ställda backlinje. Sakta men säkert släpper vi in Mölnlycke i matchen. Vi håller inte ihop laget på ett tillräckligt bra sätt och de får alldeles för enkelt spela in i mitten och styra därifrån. Vårt positionsspel är inte på topp denna kvällen och vi var kanske lite för ivriga att pressa högt upp i banan att vi snarare gick bort oss än att pressa fast Mölnlycke. Trots detta skapar vi några riktigt farliga chanser och vi är nära att ta ledningen flertalet gånger men tyvärr var Mölnlycke väldigt effektiva på de chanser de fick och vi gick till halvleksvila med 2-0 i baken. Mölnlycke var riktigt kyliga de tillfällen de fick och det var inga chansavslut utan riktigt distinkt vid stolprötterna vilket gjorde de väldigt svåra för Linnea att ta. Linnea som ändå gjorde en bragdinsats i målet för att aldrig ha stått i mål tidigare.

I andra halvlek börjar vi riktigt bra och har hur många bra lägen att reducera som helst men det var inte vår kväll detta. Istället är det Mölnlycke som får första målet i halvleken på deras allra första läge. Peter går ner på 3-backslinje men blir ett ganska negativt resultat eftersom vi ändå tappar mycket boll på mitten och Mölnlycke lyckas göra både 4-0 och 5-0 innan vi återgår till 4-backslinje. Det vi verkligen ska ta med oss är att vi fortsätter kämpa till sista minuten och reducerar två gånger om. Två riktigt fina mål av Stina. Det ena efter en väldigt fin servering av Ida och det andra efter att ha rundat målvakten och kunnat löpa in med bollen i mål. Vi var även nära på att göra ett tredje efter ett fint långskott av Linda som målvakten inte hade koll på som kom ner på fötterna på Stina men som den gången sköt över.

Vi får ändå ta med oss att vi har så pass stark karaktär i laget att vi kämpar för varandra till sista sekund fast matchen egentligen var förlorad. Kvällens stjärnskott i GSIF går till alla kämpare i laget som håller huvudet uppe hela matchen och ett extra plus Stina och Lina som springer sönder Mölnlyckes försvar flera gånger under matchen. Tyvärr spräcker vi nollan alldeles för sent.

Älvsborg FF – GSIF 1-1 (0-1)

Startelva

Målvakt
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emma Löpare
Ida Larsson (C)
Hanna Johnsson
Linnéa Sjödin

Mittfält (från vänster):
Malin Nilsson
Linda Wallander
Erika Toft
Emma Saldner

Anfall:
Lina Bodén
Mikaela Hansson

Avbytare:
Stina Johansson
Johanna Karlqvist
Beatrice Andersson

Referat

Referat

Seriepremiär div 3 damer. Förra årets resultat mot ÄFF var 1-1 i första matchen och hemma på hösten tog vi en klar 7-0 seger. Stämningen inför matchen var spänd men förväntansfull. Alla var taggade på att dra igång säsongen.

Första halvlek börjar vi starkt och rullar boll bra från kant till kant och kommer till några farliga lägen till en början. Oklart varför, men en stund in i matchen börjar vi spela mer stressigt. Kanske för att ÄFF mestadels slog långa bollar över hela mittfältet vilket gjorde att vi föll in i deras tempo och halvtråkiga spel. Att dra långa bollar är inte vår specialitet och är inte heller det sätt vi vill spela på. Men även om ÄFF genom sina långbollar får viss press på oss kommer de inte till några riktiga farliga lägen, de skott som kommer har Josefine i målet full koll på. Hanna och Ida på mittbacken gör en väldigt stabil match rakt igenom och ÄFFs anfall hade svårt att komma riktigt nära. Efter 35 minuters spel lyckas vi i vart fall spräcka nollan och ingen mindre än förra årets skyttedrottning trycker dit ett långskott från 18 meter över målvakten. En riktig pärla av Stina. Vi går till halvleksvila med 0-1 i ryggsäcken men är fortfarande inte helt nöjda med spelet. Coach tycker vi stressar alldeles för mycket.

Andra halvlek börjar på samma vis som den första där vi har spelövertaget den första kvarten. Tyvärr gör ÄFF mål efter 60 spelade minuter efter en långboll som vår backlinje tajmar lite fel och ÄFF spelaren får komma fri med Josefine och lägger den kyligt ut med stolproten. Efter att ÄFF gjort 1-1 blir vi återigen lite stressade i spelet. Vi kommer till några halvchanser, det största problemet var nog att vi inte tog skott i alla bra lägen. Det kommer troligtvis med fler matcher och ett ökat självförtroende.

Många nya spelare i laget, kanske är vi ännu inte riktigt samspelta. Men det kommer. 1 poäng i premiären är ett okej resultat nu är det bara ta med oss det som var bra och jobba vidare på det som var mindre bra så kommer vinsterna också. Match igen redan nästa onsdag. Bäst på planen i GSIF var Linda som kliver in på en ovan innermittfältsposition och vinner väldigt mycket boll, stark tjej.

GSIF – Lerum IS 5 – 2 (2-2)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Hanna Thisell
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Hanna Johnsson

Mittfält (från vänster):
Hanna Tanaye
Sara Engström
Julia Söderqvist
Sofia Wiell

Anfall:
Madeleine Nilsson
Ingrid Zar

Avbytare:
Emilia Karlsson
Emma Löpare
Mikaela Hansson
Stina Johansson

Referat

Då var det dags för en av säsongens svåraste matcher. Vi går från en snörplig förlust mot Finlandia till att möta Lerum som inte lyckats ta någon poäng i serien hittills och vi skulle gå in och dominera matchen. I alla fall på papper. Inför matchen lyfter vi att även om Lerum inte tagit en enda poäng så är de inte något dåligt lag och vi säger att vi ska upp med snacket och vara mer hungriga framför mål.

Från start är vi inte riktigt med, vi lyckas inte ha bra kommunikation genom hela lagen och vi hamnar lite fel över hela banan. Det gör att Lerum tar tag i taktpinnen och kommer till några farliga lägen. Josefine räddar bland annat ett friläge och lyckas styra upp ett långskott i ribban. Men tillslut håller det inte och Lerum lyckas (återigen efter lite misskommunikation) att komma i ett friläge och placerar in 0-1 bakom Josefine. Även om vi inte spelar jättebra fotboll lyckas vi ändå komma upp i banan och får till några hörnor, något vi var riktigt bra på mot Finlandia, fast vi inte hade den sista hungern att trycka in bollen. Vi gör det riktigt bra den här gången också och efter en fin hörna som går över nästan alla i straffområdet lägger Julia tillbaka in den i målgården, Madde suger in den och skickar in 1-1 på ett väldigt distinkt sätt. Tio minuter senare får vi ytterligare en hörna, Ida drar in den i straffområdet, bollen kommer tillbaka ut till henne och då lägger hon ett fint inlägg som Ingrid timear fint med huvudet och vi tar ledningen i matchen. Bara minuter senare kvitterar Lerum på en lite tveksam straffsituation där Linda faller i straffområdet och får bollen på handen. Domaren ger Lerumspelaren fördel och hon skjuter ett skott utanför varpå domaren väljer att blåsa straff. Lerumspelaren lägger en väldigt bra straff som var omöjlig för Josefine att ta och vi får gå till halvtidsvila med ett likaläge i matchen.

Under pausen pratar vi om att vi måste göra det vi sa innan matchen att vi skulle göra. Vi var tvungen att komma ut med ny energi. Peter manar på oss att släppa första halvlek och gå in i andra och kväva all energi som Lerum kan tänkas ha fått.

Helt allvarligt så är det som ett helt annat lag i andra halvlek, vi börjar spela vårt spel för första gången i matchen. Alla visar sig och vill ha boll. Vi rullar från sida till sida och vi är först på alla bollar. Lerum får knappt låna bollen på hela halvleken. Vi kommer till väldigt många fina lägen. Nästan alla på planen lyckades komma till en bra målchans och det berodde på att vi flyttade bollen genom alla lagdelar på ett väldigt effektivt sätt. Det dröjer ändå 25 minuter innan Ingrid fixar det förlösande 3-2 målet, och vilket mål. Hon driver upp och har mängder med passningsalternativ i straffområdet men tittar upp och drar till med ett otroligt fint skott från 16 meter som Lerums målvakt aldrig hade någon chans att ta. Efter det målet känns det som att vi slappnar av ännu mer och vågar verkligen trycka upp folk i banan. Efter en snabb hörna av Madde till Mikkan som ställer hela Lerumförsvaret kan Mikkan lägga upp en fin boll till Madde som hon med en otroligt fin känsla lyfter från straffområdeshörnet i en båge över hela försvaret och målvakten som seglar in i bortre krysset. Otroligt fint! Efter det målet ser man hur kämpaglöden försvinner lite ur Lerumspelarnas ögon och någonstans är matchen vunnen redan här. Men för den skullen så slutar inte vi att spela bra fotboll utan vi lyckas komma till några fina lägen till innan matchen är slut. Fem minuter efter vi gjort 4-2 kommer Löpare upp från sin ytterbacksposition, blir serverad en riktig smörpassning mellan Lerums backar, kommer fri med målvakten, lägger bollen mellan målvaktens ben och bollen rullar sakta in och fastställer slutresultatet till 5-2.

Vi ska vara riktigt nöjda med vår andra halvlek och främst att vi lyckas vända en ganska loj energi till något sprudlande för det är inte det lättaste. Nu återstår två matcher och vi slåss för att lyckas ta en tredjeplats i serien.

Finlandia/Pallo – GSIF 2-1  (2-0)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Hanna Johnsson
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Hanna Thisell

Mittfält (från vänster):
Sara Engström
Sofia Wiell
Julia Söderqvist
Emma Skiöld

Anfall:
Mikaela Hansson
Ingrid Zar

Avbytare:
Emilia Karlsson
Emma Löpare
Hannah Tanaye
Anna de Bourgh

Referat

Finlandia drog den här kvällen det längre strået och därmed kom första förlusten för höstsäsongen.

Första 10 minterna håller vi upp bra och lyckas hålla bollen inom laget. Men ganska snabbt blir vi stressade och börjar slå de lite längre bollarna mot Mikaela och Ingrid. Tyvärr har de svårt att få ner de längre bollarna eftersom Finlandias backar är stora och duktiga på huvudet. När Finlandia väl får tag på bollen är de blixtsnabba i sina vändningar och med tre passningar kommer de till farliga lägen. Josefine står för en otroligt fin räddning när Finlandias forward kommer fri på högerkanten. Förutom den chansen har Finlandia inte speciellt många andra farliga lägen. Däremot är de väldigt effektiva och gör två mål innan pausvilan ändå. Det första målet kommer efter lite misskommunikation i straffområdet där Finlandias spelare får driva ostört in mor Josefine och kan därefter enkelt lägga den i mål. Där skulle vi nog kunnat vara lite tightare och pressat ut henne. Strax efter de har fått dit det första målet lyckas de trycka dit det andra också, denna gång är det en fin prestation av Finlandias forward som med snabba fötter lyckas vända runt och få till ett fint skott som för vår del får en oturlig studs precis framför Josefine. Även om Finlandia gör det väldigt bra i sina omställningar i första halvlek är vi inte på något sätt utspelade och har flera superfarliga hörnor från Johnsson där två av dessa balanserar på mållinjen, så med lite mer tur och lite mer hunger hade vi kunnat utjämna innan halvleken var slut.

I halvlek pratar vi om att vi måste upp med energin och att vi ska våga ta ner bollen på backen eftersom Finlandias backar är så starka i luftrummet. Och även om det kanske inte gick precis som vi ville den här matchen så kämpar vi hela matchen ut och Finlandia får knappt låna bollen under andra halvlek. Vi går ganska snabbt ner på en trebackslinje och trycker upp laget. Vi kommer till några farliga lägen och kapten Ida är nog närmast med en boll i insidan av stolpen på en hörna som studsar ut istället för in. Till slut, efter en tilltrasslad situation i Finlandias straffområde, lyckas Mikaela trycka in bollen. Tyvärr kom målet lite för sent och vi hann inte få så många fler chanser.

En guldstjärna denna match går till Sofia som går på alla höjdbollar på mitten och vinner det mesta som går och kämpar stenhårt genom hela matchen. Nu har vi endast tre matcher kvar så nu är det bara att kötta på!

GSIF – Älvsborg FF 7-0  (4-0)

Startelva

Målvakt:
Julia Söderqvist

Backlinje (från vänster):
Emilia Karlsson
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster):
Hanna Johnsson
Sara Engström
Mikaela Hansson
Emma Skiöld

Anfall:
Stina Johansson
Ingrid Zar

Avbytare:
Karin Hesslow

Referat

Efter en tung match mot Öckerö i benen skulle vi med bara en dags vila ta oss an Älvsborg FF. Förra gången vi möttes var det en jämn tillställning och vi fick med oss varsitt poäng.

Trots lite tunga ben sätter vi fart på spelet direkt från start. Redan från första minuten känner vi att vi har ett övertag och lyckas ganska enkelt spela oss fram i banan. Och direkt i första riktiga anfallet trycker vi också dit 1-0 genom Stina efter en fin genomskärare från mittfältet. Våra anfallare hade väldigt bra fart under fötterna idag men Älvsborgs backlinje var bra på att ställa sig högt och vi hamnade i offsideläge ganska många gånger under första halvlek. Ingrid var verkligen i målform under matchen och börjar sitt målskytte 10 minuter in i matchen. Efter att ha kommit upp på vänstersidan och fått en fin passning serverad till sig lägger hon den i mål bakom Älvsborgs målvakt som inte hade någon chans. Vi fortsätter ånga på och spelar bollen genom alla lagdelarna och vänder sida när det behövs. Efter ett snabbt anfall från back upp till mittfält, ut på kant så kommer en fin boll till Ingrid som kan lägga bollen enkelt i mål. Älvsborg verkar tappa väldigt mycket energi efter detta och deras spel med långbollar efter kanterna lyckas backlinjen utan större problem plocka ner och vända spelet direkt. Älvsborg kommer till en farlig chans i andra som Julia gör en superräddning på. Hon får sedan returen stenhårt i ansiktet av egen spelare. Men efter att ha fått skaka av sig smärtan i en minut kör hon på igen, vilken kämpe! Strax innan halvtidsvilan kommer Ingrid fri med målvakt igen och denna gången tunnlar hon målvakten och vi går till vila med 4-0.

Andra halvlek börjar vi precis lika fint som den första och redan efter 5 minuter får vi ett riktigt fint anfall på vänsterkanten som slutar med att Stina drar till med ett skott strax innanför straffområdet som sitter fint i bortre gaveln. Vi rullar boll bra i baklinjen och lyckas få mycket spel upp till Sara och Mikaela på mitten som kan fördela bollarna vidare till yttermittfältarna och anfallarna. Strax efter att Stina gjort sitt mål kommer vi till ett fint anfall igen och efter ett fint skott på målvakt ligger Emma S långt fram och går in hårt på målvakt och lyckas trycka dit returen och 6-0 var ett faktum. Stina tog även chansen att gå upp i delad ledning i skytteligan i hela div 3 genom att med vänstern dra till med ett välplacerat skott i bortre som ställde Älvsborgs målvakt rejält.

I slutet av matchen märktes det att vi hade Öckerö-matchen i benen, och det faktum att vi bara hade en avbytare, då vi inte gör hemjobbet så bra som vi borde och släpper några hörnor till Älvsborg. Det är onödigt men vi lyckas bra med att hålla det ofarligt. Men vi kan inte vara missnöjda med 7-0, utan vi ska vara riktigt nöjda att vi har ett så otroligt fint spel genom stor del av matchen.

GSIF – Öckerö IF 4-3  (2-2)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emilia Karlsson
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster):
Madeleine Nilsson
Sara Engström
Sofia Wiell
Emma Skiöld

Anfall:
Stina Johansson
Mikaela Hansson

Avbytare:
Hanna Johnsson
Hanna Thisell
Hannah Tanaye Smeal

Referat

Det var dags att ta emot formstarka serietvåan Öckerö på Guldheden Södra. Vädergudarna var inte på något glatt humör och ett ihållande hällregn la sig över planen och vägrade dra förbi.

Från domarens signal drog Öckerö på i ett våldsamt tempo, men snabbt märkte båda lagen att bollen och underlaget var svårhanterligt i det regniga vädret. Även om farten var väldigt hög bestod de första 10 minuterna av matchen av många felpass och dåliga mottagningar. Det utvecklar sig till en jämn match som blev lite av ett ställningskrig på mitten. Öckerö börjar dock matchen lite vassare och kommer flertalet gånger i farliga kontringar där de söker den raka bollen mellan mittback och ytterback, och de lyckas redan i den 10e minuten att trycka in 0-1. Vi är dock inte helt utan chanser utan vi kommer fram fint på kanterna och Stina lyckas frispela Mikaela i straffområdet som tyvärr inte får bollen i mål utan skjuter på målvakten. Inte allt för långt senare slarvar vi och spelar alldeles för svårt och Öckerö vinner boll på mitten och lägger en crossboll till deras starka forward som lyckas hålla undan för Emilia och placerar in den i mål från en snäv vinkel och vi ligger nu under med 0-2.

Det är dock ingen som hänger med huvudet utan vi peppar på varandra och kapten Ida manar på oss att det är långt kvar och att vi har tid att vända. Och ja, det är klart vi lyssnar på kapten så vi tar ner bollen på backen och börjar spela ett spel som liknar det spel vi brukar ha. Då kommer också utdelningen, efter ett fint klappklappspel mellan Mikaela och Madde kommer Madde fri och lobbar kyligt in bollen bakom Öckerös målvakt. Nu får vi energi och det märks att det också sänker Öckerö som inte alls lägger samma tryck på oss. Vi fortsätter att trycka på och strax innan halvtidsvilan kämpar vi till oss bollen i Öckerös straffområde och Emma S får tid att titta upp och placerar fint in bollen i den bortre gaveln och utjämnar resultatet.

I halvtidsvilan snackar vi om att vi ska behålla vår energi och vara med direkt från start i andra och det var vi verkligen. Efter ett tillbakapass till målvakt lägger Emma S press på målvakten som spelar ut bollen rakt på fötterna på Mikaela som med en otroligt fin känsla i foten lyfter bollen högt över målvakten och bollen seglar in i målet. För första gången i matchen tar vi ledningen. Öckerö fortsätter spela bra och får en väldig press på oss under en stor del av andra halvlek, de kommer inte till alltför många farliga chanser men när vi inte riktigt hänger med i deras vändningar får de ytor bakom vår backlinje och de lyckas och kvittera med 20 minuter kvar av matchen. Efter kvitteringsmålet trycker Öckerö högt upp och det resulterar i att de får några hörnor och frisparkar högt upp i banan, men Josefine håller tätt i målet. Med fem minuter kvar av matchen får vi en frispark kring mittplan och Ida slår en fin passning till Stina som vänder bort sin försvarare och kommer fri med målvakten och drar till med ett fint skott på distans som sitter som en smäck och fastställer slutresultatet! GSIF TRE POÄNG!

Kul att vi lyckas vinna trots att vi inte har vår spelmässigt bästa dag och det är också roligt att se att vi har 4 olika målskyttar i matchen, det visar på bredden vi har i laget den här säsongen!

GSIF – Jitex Mölndal BK 5-1  (2-1)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Anna de Bourgh
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster):
Madeleine Nilsson
Mikaela Hansson
Julia Söderqvist
Sofia Wiel

Anfall:
Stina Johansson
Ingrid Zar

Avbytare:
Hanna Johnsson
Emma Skiöld

Referat

Andra matchen på höstsäsongen. Solen sken över Guldheden Södra och serieledande Jitex Mölndal stod för motståndet.

Trots att vi fick rejält med stryk av Jitex i förra matchen kände vi redan då att vi hade spelet för att matcha dem. Matchen börjar lite trevande men vi rullar boll bra och lyckas flytta bollen genom lagdelarna på ett bra sätt. 20 minuter in i första halvlek spelar vi ett otroligt bra spel vilket resulterar i att Ingrid kan trycka in en retur bakom Jitex målvakt. Men även Jitex hade ett bra spel, hittade bra med sitt spel på mittfältet och lyckas pressa oss ganska hårt under 10 minuter efter det att vi gjort första målet. Josefine räddar ett friläge och baklinjen gör ett bra jobb med att hålla Jitex anfallare på utsidan av oss, så chanserna inte blir så farliga. Efter en miss i kommunikationen mellan backar och mittfält lyckas en Jitexspelare få för mycket utrymme och lyckas dra iväg ett riktigt bra skott som Josefine så när lyckades nå, men vi var nu i likaläge.

En styrka vi har haft under säsongen är att vi inte låter ett baklängesmål sänka oss utan vi vet att vi kan göra mer mål och vända matcher bara vi fortsätter att spela vårt eget spel. Och med det sagt, bara tre minuter efter vi släppt in 1–1 spelar vi fram oss väldigt bra på högerkanten med några snabba enkla passningar och när inlägget kommer har vi fyllt på bra i boxen och Madde har smugit upp från sin vänsterkant och kommer in helt omarkerad i straffområdet och kan placera in bollen utan problem till 2-1.

I andra halvlek ångar vi på, vi lyckas skapa många frilägen där våra forwards kommer igenom mellan mittbackarna men skärpan i avsluten var inte riktigt på topp mot en så pass bra målvakt som Jitex hade. Vi lyckas också skapa några hörnor som resulterar i några farliga målchanser. Först får vi en straff efter en kort hörna där skottet blockas med händerna från en Jitexspelare, tveksamt om hon stod innanför straffområdet men domaren dömer. Ida kliver dit och trycker in den i vänstra hörnet. Domaren har inte blåst så hon måste ta om straffen. Men hon visar varför hon är kapten och trycker bara dit den stenhårt i samma hörn igen och ställningen är nu 3–1. Nästa hörnsituation kommer Mikaela perfekt till bollen och trycker den mot mål och efter lite studsande på spelare kring mållinjen kliver Ingrid dit och petar in den i mål till ställningen 4–1.

Innan matchen tog slut lyckas vi att trycka dit ett friläge också, Stina kommer fri med Jitex målvakt och lägger den kyligt på sidan av henne.

GSIF – Tollered/ Floda 2-2  (2-0)

Startelva

Målvakt:
Julia Söderqvist

Backlinje (från vänster):
Emilia Karlsson
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster):
Hannah Tanaye
Madeleine Nilsson
Sara Engström
Lisa Karlsson

Anfall:
Stina Johansson
Ingrid Zar

Avbytare:
Karin Hesslow

Referat

Då var det dags att dra igång serien igen efter sommaruppehållet. Med endast två gemensamma träningar i benen skulle vi ta oss an Tollered/Floda som vi fick med oss en förlust från förra matchen. Samtidigt kände vi redan i förra matchen att vi hade ett bättre lag än Tollered, vars spel utgick mycket från en enda spelare.

Redan från start är vi med och lyckas få igång det fina spel vi hade på våren i flertalet matcher. Vi rullar boll och hittar enkla lösningar för att ta oss fram. Redan efter tio minuter ger det resultat då Madde får till ett fint skott från distans som ställer målvakten i Tollered. Vi fortsätter rulla boll och hittar fram bra på kanterna och kommer till många farliga inläggs-situationer som resulterar i en mängd hörnor till vår fördel.

Halvvägs in i den första halvleken blir vår måldrottning Stina serverad en riktigt fin passning och drar till med ett skott från 20 meter som letar sig in bakom Tollereds målvakt.

Andra halvlek blir mer stressad från vår sida, vi sätter oss själva i sämre lägen än vi gjorde under den första halvleken. Även om vi spelar mer stressat kommer vi till många fina lägen som tyvärr inte resulterar i något mål. Däremot lyckas Tollered vända matchen efter ett oturligt utkast och en sen tveksam straff.

Men med tanke på att vi knappt hunnit ha några träningar gemensamt och fortfarande spelar med sånt här högt självförtroende kommer det bara bli bättre och bättre ju fler matcher som går.

Matchens stora guldstjärna går till Karin som hoppar in när vi behöver henne som mest och gör en otroligt bra match på kanten och skrämde slag på Tollereds ytterback.

I och med sitt mål gör Stina sitt 13 mål och ligger tvåa i skytteligan.

GSIF – Mossens BK 4-3  (2-2)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emma Löpare
Ida Larsson (C)
Linda Wallander
Hanna Thisell

Mittfält (från vänster):
Sara Engström
Mikaela Hansson
Julia Söderquist
Sofia Wiell

Anfall:
Stina Johansson
Ingrid Zar

Avbytare:
Emilia Karlsson
Lisa Karlsson
Isabel Jacobsen

Referat

Nu skulle vi möta serieledarna. Trots det kändes laget avspänt och försnacket inför matchen visade inte att vi skulle ha mer respekt för Mossen än vi haft för de andra lagen. Vi sa att vi ska fortsätta som vi gjort i de tidigare matcherna och Peter lyfte att det viktigaste var att vi kämpade hela matchen oavsett om vi hamnade i underläge eller om vi hade ledningen. Och de orden levde vi upp till.

Första halvlek börjar väldigt bra, vi lyckas rulla runt i backlinjen och vi lyckas också få tryck på Mossens ytterbackar. Stina och Ingrid jobbar hårt och lägger hög press på Mossens backar vilket kommer visa sig vara ett lyckat recept under kvällens match. Redan 7 minuter in i matchen spräcker Ingrid nollan efter att ha plockat upp en dålig hemmapass till målvakten och satt bollen i mål med väldigt fin precision. Vi spelar vidare bra och Mossen har inte så många bra chanser, de kommer till ett friläge som Josefine räddar med en fin fotparad. Vi får till många fina uppspel men lyckas inte riktigt komma hela vägen fram alla gånger.  Efter halva första halvleken kommer dock Mossen till ett anfall och deras starka forward lyckas hålla undan både Ida och Linda och trycka in bollen i mål. Men vi tappar inte huvudet för det utan fortsätter rulla boll, och bara fem minuter efter att Mossen kvitterat får Sofia till en finn lobb över Mossen målvakt som stod för långt ut, även denna chans uppstod för att vi pressar deras backar till misstag. Vi spelar bra halvleken ut men precis innan pausvila lyckas samma starka forward från Mossen hålla undan sin back i straffområdet och trycka in bollen i bortre. Även fast vi tappar ledningen precis i slutet på halvleken är vi mycket peppade i halvtidsvilan och alla känner att vi har chansen på tre poäng.

Andra halvlek börjar tungt då Mossen lyckas göra mål på sin första chans som kom efter en kort hörna och Mossen spelarna än en gång är starkare än oss i straffområdet. För första gången i matchen hamnar vi i underläge men vi fortsätter spela vårt spel och lyckas komma fram på kanterna till och från. Precis när Peter tänker gå ner på en trebackslinje kommer ännu en dålig hemmapass efter att Stina stressat mittbacken och Ingrid hinner före målvakten på bollen och trycker in kvitteringen. Det som är roligt att se är att trots att vi i slutet på matchen lyckas kvittera så är vi inte nöjd med det utan fortsätter jaga fler mål. Mossen är inte ofarliga heller, Josefine står för en väldigt fin enhandsräddning i slutet på matchen. Men som sagt jagade vi vinsten och efter kvitteringen hade vi mycket energi och skapar många chanser. Hanna är väldigt nära på att trycka in bollen på en hörna men en motståndare står ivägen och räddar på mållinjen. Med 4 minuter kvar lyckas vi rulla otroligt fint genom laget och Stina kommer fri med målvakten som möter långt ut, räddar och lämnar en retur rakt ut som Ingrid plockar upp och placerar in och fullbordar sitt hattrick.

Härligt med fjärde raka vinsten och dessutom mot serieledarna vilket visar på att vi har stor potential att hänga med de bästa lagen i serien. Roligt också att Ingrid är tillbaka i målform efter att hon ådrog sig en skada mot Öckerö, och har varit borta några matcher.

Lerum– GSIF  0-5  (0-1)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emilia Karlsson
Ida Larsson (C)
Hanna Johansson
Linda Wallander

Mittfält (från vänster):
Hanna Thisell
Julia Söderquist
Sara Engström
Lisa Karlsson

Anfall:
Stina Johansson
Mikaela Hansson

Avbytare:
Emma Löpare
Sofia Wiell

Referat

Då var det dags för första gräsmatchen för säsongen, blandade känslor inför det men generellt kändes laget mycket peppat inför uppgiften. Lerum, sist i tabellen, var ett måste att slå om vi ska hänga med i toppen av tabellen.

Matchen börjar lite trevande och både vi och motståndarna har svårt att komma till riktigt bra lägen, bollen studsar lite okontrollerat i mottagningarna och en del felpass gör att matchen verkar stå still på mittplanen under en stor del av första halvlek. När vi väl rullar boll har vi dock ett stort övertag över Lerum och efter ett otroligt fint klappklappspel genom alla lagdelar får Stina chansen mot målvakten och stensäker som hon är lägger hon dit 0-1. Resten av halvleken kommer vi till många fina lägen. Ida kliver fram från sin mittbacksplats och väggar sig igenom med Mikaela och kommer till ett skottläge som sitter strax utanför stolpen. Några minuter senare spelas Mikaela fri genom en fin framspelning av Stina men tyvärr lyckas Lerums målvakt få fingrarna på den bollen. Storspelande Sara kommer till ett läge där hon rundar målvakten men på grund av det sega gräset så lyckas mittbacken rensa på mållinjen. Trots så många chanser har vi bara med oss ett mål till halvtidsvilan.

Peter levererar ett bra halvtidssnack där han manar på oss att inte ge Lerum någon mer energi och bara köra över dem istället. Man måste ju göra som coachen säger, så efter bara 4 minuter in i andra halvlek sätter Stina 0-2 bakom Lerums målvakt efter ett fint spel på vänsterkanten. Vi rullar på bra och kommer till många fina chanser, tyvärr springer vi offside lite för många gånger under matchen. Än en gång stort beröm till Sara som verkligen storspelade under matchen och vann otroligt många dueller på mittfältet. Tillslut lyckas Mikaela spela Stina fri och hon lägger en boll som går mellan benen på målvakten och in i mål.

Lerum spelar med långa bollar från mittfältet ut på sina yttrar och får några hörnor som vi plockar bort lätt, dock får Lerum chansen med en frispark strax utanför straffområdet. Bollen var otroligt bra slagen och går över muren mot krysset, då står Josefine för årets, kanske världshistoriens finaste räddning och håller nollan fortsatt!

Strax efter detta får Ida läge att kliva fram igen från sin mittbacksposition och lägger en otroligt fin genomskärare till Stina som med sin vanliga kyla lägger bollen i mål. Men Stina var inte riktigt klar än. Med tio minuter kvar av matchen lägger Linda en fin boll över backlinjen precis på fötterna på Stina som fullbordar vinsten med ännu ett fint mål!

GSIF– Finlandia/ Pallo  4-1  (3-1)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emma Löpare
Ida Larsson (C)
Hanna Johansson
Linda Wallander

Mittfält (från vänster):
Emma Skiöld
Julia Söderquist
Sofia Wiell
Sara Engström

Anfall:
Stina Johansson
Mikaela Hansson

Avbytare:
Hanna Thisell
Emilia Karlsson
Lisa Karlsson

Referat

Äntligen var det dags för hemmamatch igen och Finlandia/Pallo, ett lag vi mött tidigare säsonger i jämna matcher, stod för motståndet. Vi börjar matchen lite halvdant, vi försöker rulla men det resulterar tyvärr i en mängd felpass som leder till att Finlandia får styra spelet med sina långa bollar. 10 minuter in i matchen får Finlandia en hörna som deras spelare lyckas trycka in efter en retur från Josefine. Finlandia fortsätter trycka på och skapar någon hörna till och något läge till, men inte långt efter det att vi lyckats ta oss ur den största pressen från Finlandia så lyckas Stina komma fri och kvitterar med en skön kyla i avslutet.

Vi börjar få kontroll på spelet men Finlandia lyckas få till ett riktigt bra avslut. Dock står Josefine för en riktig klassräddning! Detta leder till två hörnor för Finlandia som vi lyckas ta bort utan större problem. När det gått 25 minuter av matchen har vi blivit varma i kläderna och börjar rulla bollen bättre och vi kommer fram på kanterna på ett väldigt bra sätt. Både Sara och Emma visar att de är mycket snabbare och starkare än Finlandias ytterbackar. Tillslut ger det också resultat. Efter ett otroligt fint spel mellan Emma, Mikaela och Stina kommer Stina fri med målvakten och trycker i 2-1 och bara 2 minuter senare är det Mikaelas tur att komma till ett finns läge och kunna trycka in bollen till 3-1.

Andra halvlek blir ett ställningskrig på mitten som kryddas med några riktigt farliga chanser. Bland annat hade Finlandia ett skott i ribban och vi hade några farliga hörnor. Halvvägs in i andra halvlek får Stina chansen igen mot Finlandias målvakt. Denna gången räddar målvakten men Stina är framme på sin egen retur och trycker in slutresultatet 4-1. I slutet av matchen går vi ner oss lite och Finlandia trycker på men vi håller emot bra och de lyckas inte komma till några större farligheter. Ida visade vägen i backlinjen som den kapten hon är.

Det satt skönt med ännu en 3-poängare och det visar styrka att vi klarar av att vända fast vi snabbt hamnar i underläge. Ännu ett hattrick av Stina som nu är uppe i 7 gjorda mål den här säsongen, vilket är en tangering av hur många mål hon gjorde under hela förra säsongen!

Öckerö– GSIF 2-5  (2-3)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emma Löpare
Linda Wallander
Ida Larsson (C)
Hanna Johansson

Mittfält (från vänster):
Hanna Thisell
Mikaela Hansson
Julia Söderquist
Sara Engström

Anfall:
Ingrid Zar
Stina Johansson

Avbytare:
Sofia Wiell
Hannah Tanaye
Anna de Bourgh
Emilia Karlsson

Referat

Där satt den, första 3-poängaren!
Vi är med från första passen den här matchen och är först på bollarna vilket resulterar i några fina anfall direkt i början av matchen som efter mycket fint samspel mellan våra forwards ger resultat. Stina driver in i straffområdet och placerar in bollen när matchen bara är några minuter gammal.

Vi rullar på bra, även om snacket inte var på den allra bästa nivån. Öckerö spelade med långa bollar och försökte nå sina forwards över vår backlinje. Vi stod upp bra men Josefine fick kliva fram och göra en och en annan fin räddning. Efter att vi varit mindre resoluta kring straffområdet förra matchen var vi hårdare kring eget mål idag. Efter en fin, stenhård rensning av kapten Larsson får Ingrid chansen att vända bort sin försvarare och serverar Stina med en riktig smörpass och 0–2 är ett faktum. Strax därefter kommer vi till ett bra anfall igen och Ingrid krigar till sig en hörna. Hörnan blir kort och flack och kommer tillbaka ut till hörnläggaren Ida och hon skjuter, med ryggen mot mål, ett galant inlägg som plockas ned av GSIF:are och än en gång går bollen till Stina som fullbordar ett hattrick. Vi hade också chans att gå ifrån ännu mer, med ett skott i ramen och några hörnlägen som gick strax utanför.

Tyvärr släpper vi in Öckerö i matchen och låter dem styra och slå sina långbollar allt för ofta. Vi blir lite trötta och har inte samma intensitet i spelet. Efter en lång boll över backlinjen kommer en Öckeröspelare fri och skjuter ett vackert skott som är omöjligt för Josefine att ta. Tyvärr får de även göra 2–3 precis innan halvtidsvila efter en olycklig hemåtpass som Öckeröspelare är först på som resulterar i att Öckerö lyckas reducera.

Efter ett bra snack i halvtid om att vi måste öka snacket och vägra släppa matchen går vi in i andra halvlek och står upp riktigt bra. Öckerö hade också mycket energi efter att fått med sig två mål från slutet av första och kommer till en del lägen i andra halvlek, men de flesta skotten kommer utifrån och Josefine hade bra koll i målet. När halva andra halvlek har gått får el capitan chansen att kliva fram i sitt favoritläge, frispark halvvägs in på offensiv planhalva. Självklart trycker hon dit den i bortre krysset! (Säsongens mål kanske?) Målet ger ny energi och vi rullar boll bra och ger inte Öckerö någonting gratis. Efter ett fint anfall på högersidan driver Stina ner till kortsidan och spelar snett inåt bakåt till Mikaela som lägger bollen till rätta och placerar in den i bortre. Skolboksexempel!

GSIF tar sin första 3-poängare och det med mersmak. Nu verkar målskyttet ha släppt också vilket är väldigt roligt att se!

Jitex Mölndal – GSIF 7-1  (4-0)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emilia Karlsson
Ida Larsson ( C)
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster):
Hanna Thisell
Mikaela Hansson
Julia Söderquist
Sara Engström

Anfall:
Stina Johansson
Emma Skiöld

Avbytare:
Hanna Johansson

Referat

Jahapp, det blev ännu en förlust för GSIFs damer denna valborgseftermiddag. Det började spelmässigt riktigt bra för oss, vi rullade boll och kom till en del bra lägen. Efter en snabb kontring lyckas dock Jitex Mölndal göra 1-0. De hade väldigt skickliga forwards som var snäppet snabbare än vår backlinje idag och lyckades komma fria mot Josefine alldeles för många gånger. Vi höll ändå upp bra och kommer till ytterliga några farliga chanser utan att lyckas sätta dem i mål. En eloge till våra hörnläggare Ida och Linda som ser till att det blir farligt på varje hörna, nu ska vi bara bli mer distinkta och trycka dit bollen också.

I vart fall tar Jitex Mölndal över i slutet på halvleken och lyckas göra 3 mål till. De tillkommer i stort sett på friläge eller långskott. Det är dåligt av oss att vi inte lyckas sätta stopp för deras anfall och låter det rinna iväg.

I andra halvlek har vi bollinnehavet under största delen av tiden, problemet är igen att vi inte lyckas trycka dit bollen. Stina och Emma gjorde ett hästjobb på topp och fler av deras chanser förtjänar ett bättre öde. Linda klev fram på en frispark 30 meter från mål och dönar den i ribban, även denna boll förtjänade att gå in. Tyvärr tappar vi ännu två mål bakåt vilket inte kändes fullt ut rättvist eftersom vi hade spelet under så pass långa stunder. Till slut, efter många chanser kliver dock Stina förbi sina försvarare och lägger bollen i nättaket och nu kommer det nog släppa för Stina i målskyttet!

De får in ett sista långskott i mål i sista sekunden och därigenom fastslogs slutresultatet. Jitex Mölndal var ett mycket duktigt lag som var bra på att rulla boll, så resultatet är inte orättvist men speglar kanske inte vårat spel fullt ut.

Peters kommentar efter matchen var att han inte kunde anmärka speciellt mycket eftersom spelet ändå fanns där. Nu ska försvaret bara tighta ihop sig och bollarna ska börja rulla in i målet.

Tollered/Floda – GSIF 3-1  (2-0)

Startelva

Målvakt:
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emilia Karlsson
Emma Löpare ( C)
Linda Wallander
Hanna Thisell

Mittfält (från vänster):
Isabel Jacobsen
Mikaela Hansson
Sofia Wiell
Hannah Tanaye

Anfall:
Ingrid Zar
Stina Johansson

Avbytare:
Julia Söderqvist
Sara Engström¨
Linn Friberg

Referat

De första 20 minuterna av första halvlek finns det inte mycket positivt att säga om vårt spel. Om det beror på den stressade uppvärmningen eller att vi helt enkelt inte var på tårna är svårt att svara på. Tollered har stor kontroll på matchen och får spela sitt spel med långa krossbollar över vår backlinje. Vi har svårt att få fast bollen och tillslut är det oundvikligt att Tollered lyckas göra både 1-0 och 2-0. Vi har lite dålig koll på spelarna i boxen vilket vi behöver jobba mycket mer på. När vi väl plockar ner bollen och rullar i slutet på halvleken kommer vi fram till några bra lägen. Vi får några skott på mål, ett friläge som tyvärr inte resulterar i mål och i slutet jobbar vi till oss några hörnor.

I den andra halvleken börjar vi mycket bättre, vi rullar boll men är stressade och tar skott i dåliga lägen. Tyvärr lyckas Tollered, igen med en krossboll över vår backlinje, komma till ett friläge som resulterar i ännu ett mål vilket gör vår jakt på poängen mycket tyngre. Vi ger dock inte upp, i sann GSIF-anda, och kämpar för varandra till det sista. Strax efter 75 min får vi en frispark halvvägs in på offensiv planhalva. Linda kliver fram och lägger en väldigt fin boll mot den bortre stolpen. Tollereds målvakt rusar ut på bollen men Stina kommer först och lyckas nicka in bollen mot mål där Ingrid med lätthet kan nicka in den i mål. Ett mycket vackert mål som vi tar med oss framöver.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Vi har ett väldigt bra spel men vi måste jobba på att kunna hålla i det längre stunder av matcherna. Då kommer vinsterna också att komma!