Matchreferat

GSIF bjöd Solängen på trerätters

Fyra av fem segrar, hittills en säsong som åtminstone resultatmässigt bådat gott. En poäng bakom toppen inför fredagskvällens drabbning, detta mot ett motstånd som de senaste åren oftast, om inte alltid, har besegrats. Men Solängen har alltid varit tuffa att möta, inte blir det bättre av att servera mål på silverfat till de hungriga Mölndalspojkarna.

Kvällens serveringspersonal bestod av följande:

William Illsley

Jonatan Holmér – Anders Karlsson (K) – Mirko Russo – Victor Jansson

Joost Algera

Ahmed Al-Bena – Rasmus Canfjorden – Elias Eder – Sebastian II Andersson

Hampus Martinsson

Bänk:
Olle Cimmerbeck och Christoffer Matshede

I det stora hela blev detta en ren krigarmatch utan något som helst skönspel från något av lagen. De enda gångerna Solängen var farliga var vid fasta situationer och när vi gav bort små aptitretare titt som tätt. Vi försökte spela vårt spel genom att rulla från egen backlinje, via mittfält för att sedan etablera spel på motståndarnas planhalva. Tyvärr kom vi inte längre än till att försöka denna regniga, mörka afton. Bollar tappades mest hela tiden och felbeslut togs. De små ljusglimtar som ändå lyste upp tillvaron under matchens gång var när ett rakare spel injicerades i mitten av första halvlek, då kunde fram för allt Sebbe II Andersson hota rejält i djupet bakom Solängens knackiga backlinje. Det var så när att det gick hela vägen ett par gånger, men några decimeters marginaler extra saknades tyvärr. Istället serverades förrätten 14 minuter efter bordssittning, detta när en hörna allt för enkelt fick slippa in vid främre stolpen. 1-0 stod sig halvleken ut.

Direkt i andra bytte vi till 4-4-2 från 4-5-1. Mer press ville sättas på Solängens backlinje genom att ha två renodlade forwards. Kanske en god tanke, men resultatet uteblev. Huvudrätten serverades redan i minut 48 efter slarv i uppspelsfasen från backlinjen. Med 15 minuter kvar övergick vi till 3-4-3, men tyvärr serverades desserten strax efter det då en onödig utvisning satte vårt sista hopp om poäng på en skarp knivsegg. Med endast 10 personer kvar i personalstyrkan blev det för tufft att forcera fram något mål, istället drömmålade Solängen in 3-0 via ett distansskott, ridå.

En typisk 0-0-match rent spelmässigt, tyvärr blev bjudningarna direkt avgörande denna gång. Visst skapades det ett och annat framåt, helt ofarliga var vi inte, men efter att ha haft marginalerna på vår sida ett par matcher blev det återigen balans i universum denna fredag. Nu väntar yttersta toppmotstånd i nästa omgång, serieledarna Önnered ska få besök på deras gräsplan torsdagen 23 maj, kl 19.00. Då krävs det ett större gemensamt ansvar och en jävla kämparglöd av samtliga ute på plan om vi ens ska ha en tanke på att ta poäng. GSIF har nu förhoppningsvis permanent stängt sin gratisrestaurang.


Tredje raka för herrlaget! GSIF - Slottsskogen/Godhem IF 3-2 (2-1)

På torsdagskvällen tog vi emot SG som efter fyra spelade omgångar stod på 3 pinnar medans vi stod på 9 pinnar.

Truppen för kvällen var följande:

    William I 
Jonte Anders Näkne Victor
     Joost
 Martin E   Mersad
Rasmus       Mile
     Sebbe

Bänk: Elias, Ahmed, Mirko, Olle och Chris

Vi tog tag i taktpinnen ganska tidigt i matchen och försökte spela oss till lägen. Alla passningar och tillslag kanske inte satt precis där de skulle men vi försökte. I mitten av första halvlek får vi en frispark på offensiv planhalva, väldigt nära hörnflaggan, som Mersad lyfter in och efter lite studsande i SGs straffområde droppar bollen ner till Joost som trycker in 1-0. Målet skapar god energi inom laget och bara någon minut senare får vi en kontringen där Sebbe driver bollen mot SGs straffområde. Inne i straffområdet, försöker Sebbe dra förbi målvakten men blir fälld och straffspark blåses. Straffsparken tas av Mile och vi har 2-0. Det skulle hinna bli en till straffspark innan halvtidsvilan, denna åt SG. Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde får SG straff och reducerar till 2-1 precis innan pausvilan.

Till andra halvlek går SG ut med betydligt mer energi än oss och efter en tidig försvarsmiss så gör SG 2-2. Efter kvitteringsmålet ändrar matchen ansikte, det blir en del fulspel och gnäll från båda lagen. Sebbe kommer återigen i en kontring och gör allting väldigt bra men precis när han ska spela bollen över utrusande målvakt så blir han fälld. Det blåses ingen straff utan situationen leder till att vår tränare Husse får följa matchen från läktaren (dvs andra sidan staktet). Matchen fortsätter men inget av lagen skapar några farliga chanser utan det är mycket frisparkar och uppehåll som stör. Runt den 75′ bryter Chris ett uppspel från SG på offensiv planhalva och spelar den snabbt in till Mile som tar hjälp av stolpen och fastställer slutresultatet till 3-2.

Återigen vinner vi utan att imponera, men vad är det man säger?

-En gång är ingen gång. Två gånger är en intressant företeelse. Tre gånger är en trend.

Låt trenden fortsätta, stans skönaste gäng går mot fjärde raka.

Nästa match är borta mot Solängens BK fredagen den 17/5, vi ses där!


Andra raka vinsten för herrlaget efter 1-0 mot Azalea BK

Majmånad inleddes på bästa sätt genom att herrlaget plockade med sej 3 pinnar från Majvallen trotts att spelet ej övertygade. Motståndarna för dagen stod Azalea BK för, en klubb som herrlaget inte mött i seriesammanhang någon gång tidigare.

GSIF anlände till Majvallen med en 15-mannatrupp och ställde upp med följande elva:

Bänk: Mersad, Mattias, Olle & Tom.

Azalea tog kommandot direkt i första halvlek och GSIF hängde inte med. Positionsspelet och kampen om andrabollarna lämnade mycket att önska. Lägg där till en undermålig kvalité på passningsspelet så hade GSIF inte många rätt i under första delen av första halvlek. Herrlaget rycker dock upp sej och skapar några chanser innan pausvisslan ljuder.

Andra halvlek fortsätter som första slutade och GSIF har en bra period i början av halvleken dock utan att etablera några längre sekvenser på offensiv planhalva. En kvart in i andra halvlek kommer ledningsmålet efter en fin sekvens där Sebastian Andersson II skjuter ett skott precis innanför straffområdet som Azalea-keepern tippar utanför. På efterföljande hörna boxas bollen ut från målområdet och påpassligt i höjd med straffpunkter snappar Joost Algera upp bollen och dunkar upp den i nättaket. Sista delen av andra halvlek pressar Azalea för en kvittering men GSIF försvaret har bra koll på Azaleas anfallsförsök och är oresonliga i duellspelet. Med skicklighet och lite flax bärgas 3 poäng denna eftermiddag.

Inga välspelade 90 minuter av GSIF men bra kämpainsats och alltid skönt att bärga tre pinnar trotts att spelet hackar. En eloge till dagens domare Jörgen Lindell, som vanligt höll han matchen på en bra nivå och var följsam utan att blåsa sönder matchen.

Nu blickar vi framåt mot en ny träningsvecka och match mot SG/97 torsdagen den 9:e maj hemma på Guldheden södra, vi ses där.

Matchen mot Azalea går att se i sin helhet på:

https://www.gp.se/sport/031-fotboll/se-m%C3%B6tet-mellan-azalea-bk-och-g%C3%B6teborgs-sif-1.14831673


GSIF - Landala IF 3-1 (3-1)

Efter debaclet senast mot Styrsö BK var gubbarna i GSIF mer taggade än någonsin. Redan under samlingen märktes det att det var derbydags, skulle Guldheden södra förbli röd och svart? Vi var överens om det skulle krävas hårt jobb och en bra laginsats men vi var säkra på saken, det här skulle vi fixa!

Truppen för kvällen:

Martin Morén

Victor Jansson – Anders Karlsson – Andreas Näkne – Rasmus Canfjorden

Emil Blücker

Martin Ericsson – Ahmed Al-Bena

Fredrik Mile —————————————- Elias Eder

Sebastian Andersson II

Bänk: Tom Webb, Mirko Russo, Olle Cimmerbeck och sist men inte minst William Illsley.

Matchen blåstes igång av domaren klockan 19:45 och GSIF tog tag i taktpinnen direkt, det var full fart framåt. Emil, Martin och Ahmed hade full kontroll på mitten och stod för hårt jobb och fin kreativitet vilket ledde till en del halvchanser tidigt in i halvleken. Redan i minut 11 lossnade målskyttet, Emil får tag på bollen långt in på offensiv planhalva och Fredrik tar en djupledslöpning mellan ytterback och mittback och blir serverad perfekt. Han placerar den enkelt till höger om målvakten och vi hade 1-0 till GSIF.

Vi fortsatte att spela inspirerande fotboll, vi var trygga med bollen och vi vågade spela runt och ha tålamod. Som vanligt så vann Anders med resterande backlinje varje duell när Landala skickade långt vilket skapade en trygghet och vi kunde fortsätta att fokusera på det offensiva spelet. Både Ahmed och Elias tog sig till fina lägen men det skulle dröja till minut 25 innan vi gjorde 2-0. GSIF fick en frispark ute till höger på offensiv planhalva och efter coach Husses matchgenomgång så visste vi alla vad som skulle ske. Precis som på träningen så tar Anders sin signaturlöpning förbi alla försvarare, Elias slår en perfekt frispark och Anders + Rasmus går upp på bollen och nickar in den bakom målvakten. Inte ens med hjälp av VAR hade man kunnat avgöra vem som var sist på bollen, snacka om att vara synkade, snacka om lagarbete, vackert!

Precis som vanligt så finns det inget gott som inte har något ont med sig, jag väljer att citera coach Husse.

 • “Grabbar, det är precis som att ni är rädda för att vinna och leda matchen, det går inte så.”

Efter 2-0-målet lät vi Landala komma in i matchen och de etablerade för första gången i matchen spel på vår planhalva och vi visste om att de var farliga på fasta situationer. De fick ett inkast djupt ner på vår planhalva som resulterade i att de fick in bollen i vårt straffområde och vi var inte helt med och tappade markeringen. Deras nummer 4 kunde enkelt placera in reduceringen till 2-1.

GSIF vek dock inte ner sig men skönliret som dominerade första 30 minuterna övergår till mer kamp och krig. Strax efter reduceringen fick Fredrik bollen ute på sin högerkant och vek in, han hittar Ahmed som drog en gubbe, han i sin tur hittade Emil strax utanför Landalas straffområde som helt skoningslöst drog på allt vad han orkade och sköt 3-1 för GSIF. Snyggt och mentalt viktigt mål. GSIF har flera lägen att stänga matchen under sista 10 av första halvlek men resultatet 3-1 står sig.

Det finns inte så mycket att säga om andra halvlek, vi var stabila bakåt och släppte inte till några farliga chanser. Vi tappade dock spelet på mitten och har inte så mycket boll och skapar därmed inga chanser. Många i laget blir trötta av allt jobb så vi gjorde en del byten, Mirko kom in och stängde vänsterkanten, Tom sprang och jagade längst fram och Olle hjälpte till att stänga högerkanten. Ledningen var aldrig hotad och vi ska vara stolta över insatsen, vi avslutade matchen med William I på topp som en extra bonus.

Stor tack till Martin Morén som återigen visar sitt brinnande hjärta för GSIF och ställer upp i nöd och lust.

Vi står nu på 6 poäng efter 3 matcher och nästa match är mot Azalea BK den 1 Maj klockan 16:15, vi ses då!


GSIF 3 poäng!


Klar förlust mot topptippade Styrsö BK

Match nummer två för säsongen, återigen mot ett ö-lag på besök, nämligen Styrsö BK. De visade sig vara numret för stora och vann komfortabelt, slutresultat 1-6 (1-3).

GSIFs trupp:

William Illsley

Jonatan Holmér – Anders Karlsson (K) – Mirko Russo – Victor Jansson

Joost Algera

Rasmus Canfjorden – Mattias Wångblad – Emil Blücker – Ahmed Al-Bena

Elias Eder

Bänk:
Hampus Martinsson, Olle Cimmerbeck, Alexander El-Zein, Martin Ericsson, William Brandt

GSIF var under större delen av matchen, som för övrigt spelades på ”hemmaplanen” Heden, för låga i sitt försvarsspel vilket också var alldeles för passivt. Vi bjöd på hälften av målen genom slarv på egen tredjedel, resterande insläppta mål var på grund av skickliga individuella prestationer från motståndarlaget. De besatte en högre kvalité i passningar, mottag och teknik, de var mer beslutsamma och vann de flesta duellerna. Vi gjorde Styrsö bättre än vad de var och gav aldrig matchen en ärlig chans, men att de var de bättre laget och förtjänade att få med sig alla poäng hem till ön var det inget snack om. Vi hade dock ledningen en kort stund i första halvlek, där vårt största hot (i kombination med fasta situationer), omställningar, gav utdelning. Elias drev boll på mittplan, vägde av en perfekt passning i djupet till Wångblad som med ett precist inlägg hittade Emil på bortre, där hans nick satt ottagbart vid stolproten. Just i detta anfall var det kvalité rakt igenom och Unai Emery hade varit stolt. Martin Ericsson hade ett friläge och Rasmus en nick i stolpen och fler mål hade inte varit omöjligt framåt, dessa lägen kom dessvärre när matchen redan var avgjord. Hade vi undvikit att ge bort tre gratismål och haft en högre effektivitet framåt kunde eventuellt 1 pinne bärgats, eller åtminstone hade siffrorna kunnat snyggats till, men 1-6 talar sitt tydliga språk och Styrsö fick en enkel seger i slutändan.

Positivt att ta med sig var att Alexander El-Zein fick göra sina första minuter i GSIF-tröjan, blev kanske inte den roligaste match att debutera i, men vi välkomnar Alex till klubben och hoppas på seger redan i nästa omgång.

Wångblad, som slet tills krampen tillkom, gjorde denna omgång sin sista match. Han har haft många fina år i klubben men kommer nu att flytta norrut. Klubben tackar Wångis för sitt slit, tugg och engagemang under alla med- och motgångar i den rödsvarta tröjan, han kommer att bli saknad.

Torsdag 25 april kl 19:45 blir det, i vanlig ordning, ett hett derby mot Landala på Guldheden södra.


Older Entries »

Lunchtid i lördags var det dags för premiärmatchen för säsongen 2018. Motståndarna för dagen var Nödinge SK (hemmahörande i div 6D) som är en ny bekantskap för GSIF. Spelplanen var Överåsvallen, vars matta var extremt hård på grund av kylan samt bortre långsidan var som en skridskobana. Förutsättningarna har varit bättre, men detta är samtidigt charmen med träningsmatcher februari!

Startelvan:

Robert

Victor Andreas Oskar Christoffer

Mattias D Mersad Martin Lucas

Hampus Mattias W

Bänk:

Richard

Daniel RA

GSIF inleder matchen piggt, Mattias Wångblad rinner igenom Nödinges backlinje efter bara några minuter men skjuter dessvärre i stolpen. I perioder under första halvlek trilla GSIF boll med bra tempo, skapar ett par målchanser och vinner boll genom aggressivt press. Nödinge SK etablerar egentligen inte några längre anfall på GSIFs planhalva men skapar några halvchanser där deras uppspel går igenom deras spelskicklige kapten.

I matchminut 34 vinner Martin Sidaway bollen utanför offensivt straffområde, drar två motspelare och sätter bollen i mål i höjd med straffpunkten. Martins första mål i den rödsvartrandiga-tröjan och står förövrigt för en mycket gedigen insats i 90 minuter! Samarbetet med Mersad fungerade också mycket bra.

GSIF går till halvtidsvila med en stabil 1-0 ledning.

Andra halvlek är bara fem minuter gammal när Nödinge vinner boll vid mittplan och kan anfalla tre mot tre. Deras för dagen mycket pigga anfallare hamnar i duell med Oscar Jonson Lövbom i högerytterposition, strax utanför defensivt straffområde, där Nödinges anfallare halkar (?) på det glatta underlag. Domaren blåser frispark och frilägesutvisar samtidigt Oskar, ett mycket märkligt beslut!

GSIF får avsluta matchen med 10 man. Nödinge skapar inte mycket nämnvärt under den avslutande delen av matchen mycket tack vare ett solitt försvarsspel av GSIF. I matchminut 79 får GSIF straff, Lucas dunkar resolut in 2-0 bakom en chanslös keeper i motståndarmålet.

Noterbart från matchen:

 • Tre debutanter i dagens trupp i form av Martin, Daniel RA och Richard. Pigga insatser av alla tre.
 • P.g.a. av målvaktstrul lånades division 6B-bekanting Robert Carén in mellan stolparna. Robert hade en rätt lugn dag mellan stolparna men stod för ett par stabila räddning. GSIF bugar och bockar för insatsen! Nu har Robert gjort ett antal mål på GSIF (under sin karriär i BK Wobbler) samt hållit nollan för klubben. Måste vara ett svårslaget rekord!

Nu blickar vi framåt mot Södercupen, där GSIF har hamnat i grupp 3. Första matchen spelas mot regerande Södercupen-mästarna Landvetter IS den 20/2.