Argo, fotbollsguden och karma

Argo var på besök på Guldheden södra, en första halvlek av missade/räddade chanser åt vardera håll följdes upp av en stark Argoinsats i inledningen av andra, vilket bland annat blev GSIFs fall med 1-2.

William I
Rickard – Anders – Oskar L – Vigge

Elias
Hultman – Joost

Martin S – Albin – Mile

En jämn första halvlek inleddes med att Rickard skadade sig i minut 2 vid ett annars fint inläggsläge, in byttes rutinerade Näkne istället. Argo pressade högt vilket gjorde att GSIFs uppspel ifrån backlinjen blev lidande. Dock var det på de längre bollarna över GSIFs backlinje, ibland via nickskarvar, som skapade mest oreda bakåt. Två till tre, mer eller mindre frilägen skapade Argo under första halvlek på just detta sätt. William gjorde en fantastisk insats matchen igenom och höll oss stabilt kvar i första halvlek. En annan gång var det endast en väl tajmad glidtackling i straffområdet som hindrade en ren målchans ifrån att uppstå. De gånger Studenterna skapade sitt i målchanser under första halvlek var på liknande sätt. En längre djupledsboll längs kanten, snarare än rakt på forward, ledde till ett par snett-inåt-bakåtchanser. En räddning av en Argospelare på mållinjen var kanske den bästa chansen, tyvärr för Studenternas del verkade bollen ta på armen och en straff med följande rött kort (inte Suarez i VM 2010, men ändå) skreks det friskt för, men domaren friade. Joost hade sedan en nick helt fri framför mål, men lyckades inte hålla bollen under ribban. Ytterligare några skott och nästanlägen åt vardera håll utbyttes men 0-0 i paus.

I andra tog Argo över och var klart bättre under de första 25 minuterna. Det var också under denna period som deras mål blev till. De fick, till skillnad mot i första, utdelning på sin höga press och tryckte således tillbaka GSIF tills det inte gick att hålla emot längre. Bollvinst högt upp i plan, friläge, mål, 0-1. Efter målet återgick matchen till en jämnare tillställning, dock utan några större målchanser så när som på en motläggschans för Argo vilken smet strax utanför stolpen. I minut 80 så skedde den då så magiska kvitteringen, kalabalik i Argos straffområde, Ericsson fick via ribban och kanske två Argospelare fram bollen till Albin som vräkte den över mållinjen. GSIF kändes nu på gång, fram till avspark. Argo anföll via deras vänsterkant där en av deras riviga spelare började sin soloräd hela vägen fram till straffområdet, med ett riktigt klassavslut intill främre stolproten sattes 1-2, detta endast någon minut efter kvitteringen. Även om räden var fin, fick han treva alldeles för enkelt genom de till synes rödsvarta konerna. 1-2 blev slutresultatet vilket inte kändes helt orättvist med tanke på Argos första halva av andra halvlek. Hade dock varit intressant att i det parallella universumet se vad som hade hänt vid en straffspark och en man mer på plan redan i första halvlek, men någon klok nämnde att fotbollsgudens karma ska jämna ut sådant där i längden. I övrigt kan GSIF endast gräma sig över att det absolut skapades tillräckligt med rena hundraprocentschanser för att vinna, men att skärpan i det avgörande läget inte räckte till. Stort plus till William i mål och Anders i backlinjen som gjorde varsin kanonmatch.