2-1 när damerna mötte Landvetter borta

Damlaget åkte till Landvetter på tisdagskvällen för sin första bortamatch. Drabbningen var jämn och slutade dessvärre i vinst till hemmalaget med 2-1. Följande elva startade…

Elin
Erika
Jeanette – Isa – Johanna – Emma
Alicia – Linda – Hanna – Udani
Jonna

Vi gick in i matchen med inställning att fokusera mer på försvaret och att säkra upp bakåt snarare än att sätta hög press. Men fyra minuter in i matchen får Landvetter en billig frispark precis vid straffområdeslinjen som de placerar in och 1-0 är ett faktum. Tung start så tidigt i matchen och Landvetter rider på framgångsvågen och lyckas trycka in 2-0 bara fem minuter senare. Men i och med det skärper vi till oss, rycker upp oss och börjar beslutsamt gå in i kamperna och vinna mer boll. Vi börjar spela mer offensivt istället och trots att vi stundtals är stressiga är taktikförändringen till vår fördel då vi allt eftersom tar oss in i matchen och skapar mer.

Halvlek, och fortfarande 2-0. När vi går in i andra så är det GSIF som äger boll och Landvetter har inte längre mycket att komma med. I den 57e matchminuten händer det äntligen, vi får hörna och Alice Hyllstam är där på returen och trycker in den. 2-1!!! Gött!! Men tyvärr lyckas vi inte göra flera mål, trots att vi blir allt bättre på att förvalta bollen och spela runt i alla lagdelar.

Vi lämnar Landvetter den tisdagkvällen med en förlust i bagaget. Ny chans ges på torsdag 3e september kl 19:45 när vi möter Näsets SK/IF Väster på hemmaplan.

/ES