Damerna tar sin första poäng i en svängig match på GHS

Efter en spelmässigt bra match förra veckan mot Landvetter var brudarna taggade på att få ta sig an Näsets SK/IF Väster på hemmaplan under torsdagskvällen. Peter tog ut följande elva till start.

Alice
Emma S
Jeanette – Isa – Erika – Elin Pettersson
Alicia – Linda – Hanna – Emma H
Jonna

Ersättare: Elin Persson, Johanna, Sofia, Ellinor, Bea.

Första minuterna börjar vi lite trevande och Näset trycker på och lyckas snabbt sätta press på vår backlinje. Vi hämtar oss dock och börjar hitta fram på kanterna utan att komma till några riktigt farliga lägen, vi är inte tillräckligt hungriga på att ta oss in i boxen. Efter bara 10 minuter spelade lyckas Näset få en fin spelvändning och vi hamnar på efterkälken med hela laget. Efter en fin soloprestation av Näsets högerytter lyckas hon placera in bollen bakom Jonna från en dålig vinkel. Återigen har vi släppt in ett mål i början på matchen och det blir uppförsbacke direkt. Men Linda peppar på laget och vi lyckas ta oss in i matchen mer och mer. Vi tar över spelet och har några riktigt fina triangelspel mellan Elin på kant, Emma S och Alice på topp. Isa tar ett stort ansvar både framåt men även i defensiven på hemjobben. Vårt fina spel resulterar i en mängd hörnor som alla blir farliga lägen, men vi lyckas inte riktigt med de sista avsluten. Halvlek och ställningen är fortsatt 0-1 till Näset.

I andra halvlek är vi med direkt från start. Sofia kommer in med mycket energi och spelar fysiskt. Ganska snabbt etablerar vi ett tryck på Näset som resulterar i att vi får en frispark 10 meter utanför straffområdet. Linda ställer upp sig för att slå frisparken. Hon lägger en fin skruv mot bortre stolen där Elin Pettersson håller sig framme och trycker in bollen med en hård, låg nick. 1-1 och det är utjämnat! Detta ger laget massor med energi och alla börjar spela mer fysiskt och det blir jobbigt för Näset att få tag på bollen. Backlinjen trycker upp bra och Emma H storspelar på ytterbacken och sätter stopp för alla försök för Näset att ta sig fram på sin högerkant. Vi börjar rulla bollen väldigt fint genom lagdelarna och får snabba vändningar från mittfältet där vi kan sätta fart framåt på kanterna. Tillslut ger det resultat och en fin genomskärare från Emma S från halva plan öppnar upp för Bea som lyckas fånga in bollen och kommer en mot en med målvakten och sätter 2-1. Efter det målet fortsätter vi ösa på. Strax efter vi gjort 2-1 får vi ett riktigt skolboksanfall där mittfältet spelar Emma S som håller i bollen till precis rätt läge och levererar den mellan mittbackarna till Elin Pettersson som iskallt sätter 3-1.

Efter 3-1-målet gör vi några byten och tappar vårt fina fysiska spel och blir lite avvaktande, samtidigt som Näset lyfter upp sin press. Det resulterar i att Näset gör både 3-2 och 3-3 snabbt efter varandra. Vi stressar upp oss och lyckas inte komma förbi Näset-spelarna lika bra och med en kvart kvar att spela sätter de även 3-4. Lätt att börja hänga med huvudet i detta läge men istället peppar vi igång igen och går för kvittering genom att flytta upp en extra på mittfältet. Vi skapar mycket när vi kommer fram bra på kanterna. Elin Persson får några fina lägen men målvakten lyckas rädda. Vi trycker på bra och tillslut ger det utdelning. Efter ett fint samarbete på högerkanten får Elin Pettersson fram bollen till Alice som slänger sig och bollen går förbi målvakten. Vi har vänt tillbaka matchen, 4-4!! Kort därefter blåser domaren av och den svängiga matchen resulterar i ett poäng til vardera lag..

GSIF damer tar därmed sin första poäng för säsongen, men med mersmak!

/Emma Löpare