Javisst var det derby!!

Ja juste det är ju derby.. var tanken som slog oss precis innan avspark då Johannebergs IF ropade det i ring. Så på ett blåsigt Guldheden södra var det dags för derby mellan två lag som båda haft en tuff inledning på säsongen.

Spelarna som skulle vända trenden för GSIF var:

Oskar E

Daniel – Anders – Oskar L – Andreas

Martin S

Joost – Johan

Victor – Hampus – Fredrik

Olle, Thomas, Albihn, Martin E & Najib

Matchen börjar med ett starkt löpande JIF som gjorde några uppstickare men det blev aldrig riktigt farligt. Medans GSIF byggde upp spelet från grunden och hade därmed mer bollinnehav och styrde spelet. Men som många gånger förr så har vi svårt att skapa farliga målchanser. Men efter 37 minuter får vi frispark, ca 15 meter in på offensiv planhalva. Därifrån lyfter Victor in bollen i straffområdet, Joost möter med skallen och lyckas styra den vidare till Martin S som är följsam och placerar enkelt in bollen i mål.

JIF fortsatte löpa hela matchen och fick flera hörnor och frisparkar som slogs in fint i straffområdet. Vore det inte för en riktigt het Oskar E i målet så skulle flera bollar enkelt kunnat passera mållinjen. I och med dessa farliga fasta situationer så kändes aldrig 1-0 ledningen säker, men med 6 minuter kvar hinner Martin E ifatt en boll innan linjen. Han vänder upp och slår ett fint inlägg där Olle störtar fram. Han sträcker fram sina långa ben och lyckas skickligt volleychippa över målvakten. Och därmed stängdes matchen. 

Derbyt slutar i och med det 2-0, en riktigt skön seger!!

Denna kväll gjorde även Thomas sin sista match för oss. Vi tackar denna glädjespridare för den här tiden och önskar honom ett stort lycka till i Skottland. Skål på dig!

Vi andra laddar om. Nästa match ska vi ut på Styrsö, där nya poäng ska ros hem.