Två matcher inom fyra dagar för herrarna!

Martin S står och letar efter Tom…

Inom loppet av fyra dagar skulle Herrarna ta sig an serieledarna Styrsö BK på bortaplan och serietvåan Hällesåker IF på hemmaplan. Tuff uppgift på förhand men herrarna löste det helt klart godkänt!

Låt oss börja i omgång 6 den 19/9 – 2020 ute på fina Styrsö! Truppen för dagen var:

Oskar ”Chipset”

Daniel – Anders (K) – Vigge – Rickard

Joost

Elias – Johan

Martin S- Albinh- Fredrik

Olle, Mersad, Gustav, Martin E & Jukka

Matchen slutade 3-0 till Styrsö men vi gjorde en av de bättre matcherna hittills och som vanligt så krigade vi på och gjorde allt för varandra. Tyvärr, för vår del, har Styrsö ett par riktigt duktiga anfallare och det var inte mycket vi kunde göra på de tre målen vi släpper in. Vi skapade en del fina lägen men målskyttet sitter inte riktigt som det ska i år… När vi väl träffar målet då gör motståndarnas målvakter klassräddningar, det är en hög nivå på målvakterna i årets 6C! Styrsö vinner rättvist, 3-2 kanske hade varit mer speglande men skit i det. Stor eloge till Mersad som gör en kanoninsats och tack till Styrsö BK för att vi fick spela på en riktigt fin matta!

Nu vidare till omgång 7 den 22/9 – 2019 som bestod av en hemmamatch på fina Guldheden Södra där Hällesåker var motståndarna.

Återigen en tuff match, vi kom från en 3-0 torsk medans Hällesåker kom från en 7-0 vinst. Vi vet att de är starka på sin hemmaplan men vi hade en god stämningen i truppen och vi visste att vi helt klart skulle ha en chans att ta 3 pinnar mot dem på vår hemmaplan. Truppen för dagen bestod av 3 ändringar jämfört med sist,

Oskar Chipset ut, William I in
Joost ut, Oskar L in
Jukka ut, Kentsson in

Matchen började svängigt och båda lagen skapade lägen och i minut 15 tog vi ledningen lite turligt genom ett självmål. Under resterande 75′ minuter var matchbilden densamma nästan, Hällesåker höll i bollen och försökte hitta in bakom backlinje men med Anders i mittlåset tillsammans med Oskar L blir det svårt. Hällesåker är samspelta och spelar en bra fotboll men vi försvarar och också fint, de kommer inte till några jättelägen. I slutet av matchen trycker de upp allt de har och vi lyckas få till en kontring. Martin S får bollen längst högerkanten och trycker förbi ner mot hörnflaggan och spelar in den till Mile som placerar den i bortre men sin högerfot och vi hade 2-0 vilket även blev slut resultatet.

Om vi bara kollar på denna matchen är 2-0 inte rättvist men kollar vi i det stora hela så har vi krigat oss till denna vinsten i år. Riktigt fin vinst! Nu blir det lite vila och en del träningar innan nästa omgång som spelas den 3/10 borta mot Azalea BK.

Förresten, vi har nu gjort 8 mål och vi har 8 olika målskyttar. Lite fett!

/ FM