Matchreferat

Herrlaget: svag säsongsavslutning och blickarna mot säsongen 2021.

Corona-säsongen 2020 är (äntligen) till ända för herrlaget. Det finns egentligen inte jätte mycket att skriva om då glädjeämnena har varit få och insatserna i många av matcherna har varit intetsägande. Ynkliga 9 poäng skrapades ihop på 11 matcher (enkelserie), ett poängsnitt som är det sämsta på många år. Styrsö BK vinner välförtjänt serien, de var spelmässigt det bästa laget vi mötte. Lycka till i division 5 önskar GSIF! Johannebergs IF och Järnbrotts IF får lämna vår kära serie och starta om i division 7.

För herrlagets del var det tajta matcher i de inledande matcherna, 3 poängare varvades med tajta uddamålsförluster. De sista fyra matcherna vill herrlaget egentligen bara glömma. Ingen som är involverad i herrlaget är nöjd med tabellplaceringen men tillräckligt många poäng skrapades dock ihop för att rädda spel i division 6 även säsongen 2021.

Dags att lägga den gångna säsongen till handlingarna och blicka framåt! Några veckors träningsledigt är närmast tiden innan vi drar igång med träningar och provträningar i november.

Vi kommer att fylla på truppen med nya spelare inför säsongen 2021. Är du intresserad av att börja lira i ett gött gäng? Maila: fotbollherr@gsif.se


Två matcher inom fyra dagar för herrarna!

Martin S står och letar efter Tom…

Inom loppet av fyra dagar skulle Herrarna ta sig an serieledarna Styrsö BK på bortaplan och serietvåan Hällesåker IF på hemmaplan. Tuff uppgift på förhand men herrarna löste det helt klart godkänt!

Låt oss börja i omgång 6 den 19/9 – 2020 ute på fina Styrsö! Truppen för dagen var:

Oskar ”Chipset”

Daniel – Anders (K) – Vigge – Rickard

Joost

Elias – Johan

Martin S- Albinh- Fredrik

Olle, Mersad, Gustav, Martin E & Jukka

Matchen slutade 3-0 till Styrsö men vi gjorde en av de bättre matcherna hittills och som vanligt så krigade vi på och gjorde allt för varandra. Tyvärr, för vår del, har Styrsö ett par riktigt duktiga anfallare och det var inte mycket vi kunde göra på de tre målen vi släpper in. Vi skapade en del fina lägen men målskyttet sitter inte riktigt som det ska i år… När vi väl träffar målet då gör motståndarnas målvakter klassräddningar, det är en hög nivå på målvakterna i årets 6C! Styrsö vinner rättvist, 3-2 kanske hade varit mer speglande men skit i det. Stor eloge till Mersad som gör en kanoninsats och tack till Styrsö BK för att vi fick spela på en riktigt fin matta!

Nu vidare till omgång 7 den 22/9 – 2019 som bestod av en hemmamatch på fina Guldheden Södra där Hällesåker var motståndarna.

Återigen en tuff match, vi kom från en 3-0 torsk medans Hällesåker kom från en 7-0 vinst. Vi vet att de är starka på sin hemmaplan men vi hade en god stämningen i truppen och vi visste att vi helt klart skulle ha en chans att ta 3 pinnar mot dem på vår hemmaplan. Truppen för dagen bestod av 3 ändringar jämfört med sist,

Oskar Chipset ut, William I in
Joost ut, Oskar L in
Jukka ut, Kentsson in

Matchen började svängigt och båda lagen skapade lägen och i minut 15 tog vi ledningen lite turligt genom ett självmål. Under resterande 75′ minuter var matchbilden densamma nästan, Hällesåker höll i bollen och försökte hitta in bakom backlinje men med Anders i mittlåset tillsammans med Oskar L blir det svårt. Hällesåker är samspelta och spelar en bra fotboll men vi försvarar och också fint, de kommer inte till några jättelägen. I slutet av matchen trycker de upp allt de har och vi lyckas få till en kontring. Martin S får bollen längst högerkanten och trycker förbi ner mot hörnflaggan och spelar in den till Mile som placerar den i bortre men sin högerfot och vi hade 2-0 vilket även blev slut resultatet.

Om vi bara kollar på denna matchen är 2-0 inte rättvist men kollar vi i det stora hela så har vi krigat oss till denna vinsten i år. Riktigt fin vinst! Nu blir det lite vila och en del träningar innan nästa omgång som spelas den 3/10 borta mot Azalea BK.

Förresten, vi har nu gjort 8 mål och vi har 8 olika målskyttar. Lite fett!

/ FM


Javisst var det derby!!

Ja juste det är ju derby.. var tanken som slog oss precis innan avspark då Johannebergs IF ropade det i ring. Så på ett blåsigt Guldheden södra var det dags för derby mellan två lag som båda haft en tuff inledning på säsongen.

Spelarna som skulle vända trenden för GSIF var:

Oskar E

Daniel – Anders – Oskar L – Andreas

Martin S

Joost – Johan

Victor – Hampus – Fredrik

Olle, Thomas, Albihn, Martin E & Najib

Matchen börjar med ett starkt löpande JIF som gjorde några uppstickare men det blev aldrig riktigt farligt. Medans GSIF byggde upp spelet från grunden och hade därmed mer bollinnehav och styrde spelet. Men som många gånger förr så har vi svårt att skapa farliga målchanser. Men efter 37 minuter får vi frispark, ca 15 meter in på offensiv planhalva. Därifrån lyfter Victor in bollen i straffområdet, Joost möter med skallen och lyckas styra den vidare till Martin S som är följsam och placerar enkelt in bollen i mål.

JIF fortsatte löpa hela matchen och fick flera hörnor och frisparkar som slogs in fint i straffområdet. Vore det inte för en riktigt het Oskar E i målet så skulle flera bollar enkelt kunnat passera mållinjen. I och med dessa farliga fasta situationer så kändes aldrig 1-0 ledningen säker, men med 6 minuter kvar hinner Martin E ifatt en boll innan linjen. Han vänder upp och slår ett fint inlägg där Olle störtar fram. Han sträcker fram sina långa ben och lyckas skickligt volleychippa över målvakten. Och därmed stängdes matchen. 

Derbyt slutar i och med det 2-0, en riktigt skön seger!!

Denna kväll gjorde även Thomas sin sista match för oss. Vi tackar denna glädjespridare för den här tiden och önskar honom ett stort lycka till i Skottland. Skål på dig!

Vi andra laddar om. Nästa match ska vi ut på Styrsö, där nya poäng ska ros hem.  


Argo, fotbollsguden och karma

Argo var på besök på Guldheden södra, en första halvlek av missade/räddade chanser åt vardera håll följdes upp av en stark Argoinsats i inledningen av andra, vilket bland annat blev GSIFs fall med 1-2.

William I
Rickard – Anders – Oskar L – Vigge

Elias
Hultman – Joost

Martin S – Albin – Mile

En jämn första halvlek inleddes med att Rickard skadade sig i minut 2 vid ett annars fint inläggsläge, in byttes rutinerade Näkne istället. Argo pressade högt vilket gjorde att GSIFs uppspel ifrån backlinjen blev lidande. Dock var det på de längre bollarna över GSIFs backlinje, ibland via nickskarvar, som skapade mest oreda bakåt. Två till tre, mer eller mindre frilägen skapade Argo under första halvlek på just detta sätt. William gjorde en fantastisk insats matchen igenom och höll oss stabilt kvar i första halvlek. En annan gång var det endast en väl tajmad glidtackling i straffområdet som hindrade en ren målchans ifrån att uppstå. De gånger Studenterna skapade sitt i målchanser under första halvlek var på liknande sätt. En längre djupledsboll längs kanten, snarare än rakt på forward, ledde till ett par snett-inåt-bakåtchanser. En räddning av en Argospelare på mållinjen var kanske den bästa chansen, tyvärr för Studenternas del verkade bollen ta på armen och en straff med följande rött kort (inte Suarez i VM 2010, men ändå) skreks det friskt för, men domaren friade. Joost hade sedan en nick helt fri framför mål, men lyckades inte hålla bollen under ribban. Ytterligare några skott och nästanlägen åt vardera håll utbyttes men 0-0 i paus.

I andra tog Argo över och var klart bättre under de första 25 minuterna. Det var också under denna period som deras mål blev till. De fick, till skillnad mot i första, utdelning på sin höga press och tryckte således tillbaka GSIF tills det inte gick att hålla emot längre. Bollvinst högt upp i plan, friläge, mål, 0-1. Efter målet återgick matchen till en jämnare tillställning, dock utan några större målchanser så när som på en motläggschans för Argo vilken smet strax utanför stolpen. I minut 80 så skedde den då så magiska kvitteringen, kalabalik i Argos straffområde, Ericsson fick via ribban och kanske två Argospelare fram bollen till Albin som vräkte den över mållinjen. GSIF kändes nu på gång, fram till avspark. Argo anföll via deras vänsterkant där en av deras riviga spelare började sin soloräd hela vägen fram till straffområdet, med ett riktigt klassavslut intill främre stolproten sattes 1-2, detta endast någon minut efter kvitteringen. Även om räden var fin, fick han treva alldeles för enkelt genom de till synes rödsvarta konerna. 1-2 blev slutresultatet vilket inte kändes helt orättvist med tanke på Argos första halva av andra halvlek. Hade dock varit intressant att i det parallella universumet se vad som hade hänt vid en straffspark och en man mer på plan redan i första halvlek, men någon klok nämnde att fotbollsgudens karma ska jämna ut sådant där i längden. I övrigt kan GSIF endast gräma sig över att det absolut skapades tillräckligt med rena hundraprocentschanser för att vinna, men att skärpan i det avgörande läget inte räckte till. Stort plus till William i mål och Anders i backlinjen som gjorde varsin kanonmatch.


Förlust för herrarna under torsdagskvällen

Serien är i fullgång och i omgång två väntade FC Heden borta på Överåsvallen. FC Heden var obesegrade inför torsdagens möte vilket vi ville ändra på. Tyvärr lyckades vi inte …

Vi ställde upp med följande elva:

Oskar (Chipset)
Daniel – Oskar L – Anders – Vigge
Joost
Hultman – Martin S
Albihn – Hampe – Mile

Efter vinst i premiären var humöret på topp inför matchen men det dröjde inte många minuter innan det skulle ändras. FC Heden började ruggigt starkt. Vi hängde inte med i deras löpningar och med ett bolltempot som var betydligt snabbare än vad vi är vana vid dominerade de första 30′ av kampen. Någon gång under dessa 30′ lyckades de även göra matchens enda mål.

Resterande 60 minuter var vår match. Vi tog över matchen då FC Heden försökte dra ner tempot medans vi försökte dra upp det. Vi skapde tillräckligt med bra chanser för att kvitera men även för att vända matchen.

Det var en tuff match med många dueller och mycket vilja från båda lagen. Vi visade ännu en gång prov på att vi inte ger oss och att vi är starkt kollektiv som spelar för varandra. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.

Äh, nu skiter vi i denna förlusten. Nästa tisdag den 25/8 kl 19:45 väntar SK Argo hemma på Guldheden Södra och det kommer vara ett revanschsuget GSIF som kommer göra allt för att plocka 3 nya!

/FM


Older Entries »

Lunchtid i lördags var det dags för premiärmatchen för säsongen 2018. Motståndarna för dagen var Nödinge SK (hemmahörande i div 6D) som är en ny bekantskap för GSIF. Spelplanen var Överåsvallen, vars matta var extremt hård på grund av kylan samt bortre långsidan var som en skridskobana. Förutsättningarna har varit bättre, men detta är samtidigt charmen med träningsmatcher februari!

Startelvan:

Robert

Victor Andreas Oskar Christoffer

Mattias D Mersad Martin Lucas

Hampus Mattias W

Bänk:

Richard

Daniel RA

GSIF inleder matchen piggt, Mattias Wångblad rinner igenom Nödinges backlinje efter bara några minuter men skjuter dessvärre i stolpen. I perioder under första halvlek trilla GSIF boll med bra tempo, skapar ett par målchanser och vinner boll genom aggressivt press. Nödinge SK etablerar egentligen inte några längre anfall på GSIFs planhalva men skapar några halvchanser där deras uppspel går igenom deras spelskicklige kapten.

I matchminut 34 vinner Martin Sidaway bollen utanför offensivt straffområde, drar två motspelare och sätter bollen i mål i höjd med straffpunkten. Martins första mål i den rödsvartrandiga-tröjan och står förövrigt för en mycket gedigen insats i 90 minuter! Samarbetet med Mersad fungerade också mycket bra.

GSIF går till halvtidsvila med en stabil 1-0 ledning.

Andra halvlek är bara fem minuter gammal när Nödinge vinner boll vid mittplan och kan anfalla tre mot tre. Deras för dagen mycket pigga anfallare hamnar i duell med Oscar Jonson Lövbom i högerytterposition, strax utanför defensivt straffområde, där Nödinges anfallare halkar (?) på det glatta underlag. Domaren blåser frispark och frilägesutvisar samtidigt Oskar, ett mycket märkligt beslut!

GSIF får avsluta matchen med 10 man. Nödinge skapar inte mycket nämnvärt under den avslutande delen av matchen mycket tack vare ett solitt försvarsspel av GSIF. I matchminut 79 får GSIF straff, Lucas dunkar resolut in 2-0 bakom en chanslös keeper i motståndarmålet.

Noterbart från matchen:

  • Tre debutanter i dagens trupp i form av Martin, Daniel RA och Richard. Pigga insatser av alla tre.
  • P.g.a. av målvaktstrul lånades division 6B-bekanting Robert Carén in mellan stolparna. Robert hade en rätt lugn dag mellan stolparna men stod för ett par stabila räddning. GSIF bugar och bockar för insatsen! Nu har Robert gjort ett antal mål på GSIF (under sin karriär i BK Wobbler) samt hållit nollan för klubben. Måste vara ett svårslaget rekord!

Nu blickar vi framåt mot Södercupen, där GSIF har hamnat i grupp 3. Första matchen spelas mot regerande Södercupen-mästarna Landvetter IS den 20/2.