3 poäng för damlaget mot IK Virgo

Reslutat GSIF- IK Virgo 5-0 (1-0)

Laguppställning

I målet: Alice Hyllstam. Backlinjen från vänster: Lovia Widén, Linda Wallander, Hanna Johnsson, Emma Löpare. Mittfält från vänter: Jeanette Liao, Hildur Egilsdóttir, Sanne Aarts, Ebba Einarsson. Anfall: Emma Saldner, Lina Bodén. På bänk: Alicia Nyberg, Linn Yngvesson, Amanda Skarin, Emma Skiöld.

Efter förra veckans bottennapp mot GFF var damlaget taggade att ställa upp mot Virgo som man slog i träningsmatchen med 8-0. Snacket innan match handlar om att inte underskatta motståndet och att få upp intensiteten i spelet.

Matchen börjar lite trevande. Vi har mycket boll men slarvar mycket i våra uppspel och fastnar ofta på mitten på grund av felpass. Vi är också lite tvåa på alla bollar vilket gör att vi snabbt hamnar in i Virgos tempo. Vi kommer fram några gånger när vi väl tar ner bollen och byter sida. Det är också då vi får till första målet. Vänder från högerkanten genom backlinjen in till Hildur på mitten som slår en fin crossboll till Sanne som har tagit en löpning runt Virgos försvar och kommer ensam med målvakten och lägger den iskallt i mål. Efter målet kommer vi till ytterligare några vassa chanser och har ett skolboksexempel till anfall där Ebba vinner boll på kanten spelar in till Löpare som lägger en djupledsboll till Skiölden och vi kommer tre fria i straffområdet. Skiölden lägger den snett inåt bakåt till Saldner som tyvärr skjuter över.

Vi pratar i halvlek om att ta tag i spelet och vara först på alla bollar och att skjuta, skjuta, skjuta. Och som vi inleder. Det hinner bara gå 3 minuter sedan får vi ett fint anfall på högerkanten bollen spelas in strax utaför starffområdet, Hildur drar den över målvakten och 2-0 är ett faktum. Vi kommer i inte riktigt upp i vår bästa nivå under matchen men vi är stabila i föravaret och ger inte Virgo möjligheten att komma in i matchen. Istället avslutar Emma Saldner med att göra hattrick. Undertbart och hon visar att hon kommer vara med och slåss om titelen som årets målgörare på galan i år!

Guldstjärna till Saldner för alla dom fantastiska målen!