Bitter derbyförlust mot Landala

Landala, årets överraskning fortsätter att gå starkt. Efter att ha kommit undan med 1 pinne för mycket i våras var det dags för revansch. Men kvällen slutade istället med en bitter förlust. Truppen nedan:

William Illsley

Jonatan Holmér – Anders Karlsson – Fredrik Mile

Victor Jansson – Martin Sidaway – Johan Hultman (K) – Christoffer Matshede – Hans Carlsson

Rasmus Karlsson – Jacob Nilsson

Bänken: Luis Aguilera, Sebastian Andersson I, Richard Lan

Första halvlek inleds med mer boll för Landala. De får bl. a. med sig en frispark i farligt läge, men de drämmer av den i muren. Istället är det GSIF som skapar första farliga chansen med ett skott innanför straffområdet, det styrs dock undan. Hela halvleken är jämn både spelmässigt och chansmässigt. Landala skapar mest på våra egna misstag när vi slarvigt tappar boll i uppspelsfasen, men allt som oftast är det skott utifrån som går utanför eller så har William stabil kontroll. Enda gången det blir farligt på riktigt i första är när ett inspel tar på William, studsar i stolpen för att sedan i sista stund rensas på mållinjen. För GSIF:s del får Anders den vassaste chansen på ett inspel snett, inåt, bakåt. Ett jätteläge där avslutet går för högt. Landala är osäkra de gångerna vi sätter hög press vilket sånär resulterar i farligheter, med ordet sånär speglar matchen relativt bra för de rödsvarta denna afton. I övrigt är det även för GSIF mest skott utifrån som inte skapar några bekymmer för Landalas keeper. Dock en del hörnor och frisparkar som är nära på att ställa till det, men idag saknas det några millimeter i marginalerna.

Andra halvlek inleds med att GSIF är fullständigt dominanta i 15 minuter. Chanserna är många, halvchanserna är ännu fler. Det enda man sitter och väntar på är när ledningsmålet ska komma. Hetaste läget är återigen när Landala inte är helt trygga bakåt med boll. Jacob snappar upp en för dålig hemåtpass till målvakten, rundar honom, kommer ur vinkel men får in bollen till Victor. Han klipper till på ett tillslag, målet ligger vidöppet men någon högre makt tycker att bollen ska skjutas på eget stödjeben och segla sakta men säkert strax utanför. Hultman är helt ren på en hörna, men får ingen kraft i nicken. Anders vinner ännu en nickduell, bollen är på väg mot bortre krysset, Hans ska bara lägga sista skarven till men skulle ätit mer gröt när han va liten. Någon extra millimeter och 1-0 hade varit ett faktum. I övrigt skapar en hörna lite kalabalik i Landalas straffområde och Victor får på en fin volleyträff, men bollen studsar deras väg. Även frisparkar vaskas fram och allt spel äger rum på offensiv planhalva. Då kommer baklängesmålet från ingenstans, Landalas dittills enda chans i andra halvlek. Vi rensar undan ett inspel, de vinner någon nickduell, vet inte om bollen tar en touch på vägen, men oavsett vad så dimper den ner likt en magnet framför Landalaspelarens fötter, avslutet är bra, det är kliniskt och effektivt. Men ibland känns ändå inte livet rättvist, det kan nog alla skriva under på. Efter målet formas en ny matchbild, Landala får massvis med luft under vingarna och GSIF känns nästan chockade över i vilket mål bollen precis hade hamnat i. Detta utnyttjar Landala och vaskar snabbt fram ytterligare farligheter som rensas två gånger om på vår mållinje. Kort senare blir det också 0-2 när de efter en omställning kommer 3 mot 1. Skottet som trycks av går via William, men lyckas ändå smita in, detta är helt enkelt Landalas dag.

Lite balans i universum skapas när Martin rättvist trycker dit 1-2 på en fin framspelning av Victor. Närmare än så blir det dock inte ikväll, en hörna av Landala dimper ner på bortre. Deras gubbe laddar för en halvvolley och får via en GSIF-spelare in bollen i nätmaskorna 1-3. GSIF har sedan ett par fina anfall då vi kommer runt på kanterna. Inläggen kunde önskas ha bättre kvalité emellanåt. Jacob kommer sånär igenom ett par gånger i straffområdet. Ett inspel går i ribban för att sedan dimpa ner på mållinjen, via målvakt till hörna. Slutsignalen ljuder.

Det är en jämn match, fram för allt i första halvlek. I andra skapar GSIF helt klart fler och bättre chanser. Har i början av halvleken ett massivt övertag men bollen studsar inte vår väg idag. Istället kommer kallduschen från ingenstans, Landala tar över och 2 av 3 mål från dem går via våra gubbar in. Tyvärr kan man inte vinna matcher på statistik, utan bolljäveln måste bara tryckas in ibland, det är Landala bra på. De hade näst intill maximal utdelning, det hade inte vi. Även om det brinner något inombords så här direkt efter en förlust så är det bara att gratulera Landala till vinsten.