Dam: Älvsborg FF – GSIF 1-1 (0-1)

Startelva

Målvakt
Josefine Älventorp

Backlinje (från vänster):
Emma Löpare
Ida Larsson (C)
Hanna Johnsson
Linnéa Sjödin

Mittfält (från vänster):
Malin Nilsson
Linda Wallander
Erika Toft
Emma Saldner

Anfall:
Lina Bodén
Mikaela Hansson

Avbytare:
Stina Johansson
Johanna Karlqvist
Beatrice Andersson

Referat

Seriepremiär div 3 damer. Förra årets resultat mot ÄFF var 1-1 i första matchen och hemma på hösten tog vi en klar 7-0 seger. Stämningen inför matchen var spänd men förväntansfull. Alla var taggade på att dra igång säsongen.

Första halvlek börjar vi starkt och rullar boll bra från kant till kant och kommer till några farliga lägen till en början. Oklart varför, men en stund in i matchen börjar vi spela mer stressigt. Kanske för att ÄFF mestadels slog långa bollar över hela mittfältet vilket gjorde att vi föll in i deras tempo och halvtråkiga spel. Att dra långa bollar är inte vår specialitet och är inte heller det sätt vi vill spela på. Men även om ÄFF genom sina långbollar får viss press på oss kommer de inte till några riktiga farliga lägen, de skott som kommer har Josefine i målet full koll på. Hanna och Ida på mittbacken gör en väldigt stabil match rakt igenom och ÄFFs anfall hade svårt att komma riktigt nära. Efter 35 minuters spel lyckas vi i vart fall spräcka nollan och ingen mindre än förra årets skyttedrottning trycker dit ett långskott från 18 meter över målvakten. En riktig pärla av Stina. Vi går till halvleksvila med 0-1 i ryggsäcken men är fortfarande inte helt nöjda med spelet. Coach tycker vi stressar alldeles för mycket.

Andra halvlek börjar på samma vis som den första där vi har spelövertaget den första kvarten. Tyvärr gör ÄFF mål efter 60 spelade minuter efter en långboll som vår backlinje tajmar lite fel och ÄFF spelaren får komma fri med Josefine och lägger den kyligt ut med stolproten. Efter att ÄFF gjort 1-1 blir vi återigen lite stressade i spelet. Vi kommer till några halvchanser, det största problemet var nog att vi inte tog skott i alla bra lägen. Det kommer troligtvis med fler matcher och ett ökat självförtroende.

Många nya spelare i laget, kanske är vi ännu inte riktigt samspelta. Men det kommer. 1 poäng i premiären är ett okej resultat nu är det bara ta med oss det som var bra och jobba vidare på det som var mindre bra så kommer vinsterna också. Match igen redan nästa onsdag. Bäst på planen i GSIF var Linda som kliver in på en ovan innermittfältsposition och vinner väldigt mycket boll, stark tjej.