Beatrice Andersson
Emma Saldner
Astrid Hedeås

Referat

Vi fick med oss 1 poäng från Ruddalen i mötet mot Jitex. Jitex ställer alltid upp med ett spelskickligt lag och det var inget undantag den här kvällen. Förra säsongen tog vi tre poäng var i kampen. Inför matchen hade vi tränat på att vara kyligare i avsluten eftersom vi inte lyckades sätta våra chanser mot Häcken senast.

Vi börjar matchen i ett bra tempo vi rullar boll bra och lyckas direkt skapa ett par halvchanser. Men snart är Jitex mer på tårna och lyckas hitta in med många bollar i mitten vilket gör att de gång på gång får komma rättvända mot vår backlinje. Dock lyckas vi hålla deras forward ut mot kanterna och de får inga direkt farliga chanser. Efter 20 minuter spelade får Erika bollen på mitten, vänder ut och lägger bollen på Lina som drar en lång diagonal boll över Jitex backlinje som Stina suger in och vid kortlinjen och lägger en riktig smörpass snett inåt bakåt till Skiölden som distinkt trycker in bollen i mål. Ett riktigt skolboksexempel till mål det där. Vi håller upp bra efter målet och får en hörna som Hanna tar och den blir riktigt farlig innan Jitex lyckas rensa undan. Dock kommer repliken från Jitex som efter ännu ett snabbt anfall genom mitten kommer till en tilltrasslad situation där bollen går över backlinjen och dimper ner i straffområdet där en Jitexspelare är först på bollen och drar den på halvvolley över Emely. Vi går till halvleksvila med 1 poäng var.

I pausen pratar Peter om att vi måste stänga mitten eftersom det är där bollarna rinner igenom. Dock lyckas vi inte riktigt med detta i början av andra halvlek och vi gör precis tvärt emot det vi sa att vi skulle göra och vi låter Jitex i stort sett spela ut oss i början av halvleken och tillslut ger det också utdelning för dem. Efter ett fint anfall trycker en av Jitexspelarna iväg ett riktigt bra skott från högerkanten som sitter högt och ställer Emely i målet. Strax efter kommer ännu en Jitexspelare fri på högerkanten men då glider Emely ut och gör en galant räddning. Efter den första förskräckelsen så kommer vi in i spelet igen och vi kommer upp fint på kanterna och pressar Jitex backar till att ta svåra beslut. Efter 70 minuters spel trycker sig Erika fram genom Jitexförsvaret och levererar bollen till Stina som rundar målvakten och lägger bollen i mål. Ett mål som också väcker laget ännu mer. Vi lyckas pressa Jitex ytterbackar på ett bra sätt och de slår många felpass. Vi lyckas inte komma till något riktigt farligt avslut. När det återstår en kvart av matchen får Jitex till en långboll som går över backlinjen och varpå Jitex ytter är snabbast och kommer fri och lyckas trycka in bollen. I det här läget hade vi spelet och det var tungt att få ett mål i baken. Härligt att se är dock att ingen hänger med huvudena utan vi tar tag i spelet direkt efter baklängesmålet. Vi får en frispark på mittplan som Hanna slår in mot mål, Erika kommer upp högst och nickskarvar bollen mot mål, efter en del turbulens ligger bollen löst och äntligen fick Sara trycka bollen i mål. Äntligen fick hon göra sitt första mål för GSIF. Resten av matchen blir ett ställningskrig där båda lagen har några halvchanser. Matchen slutar 3-3.

Ser man till matchen som helhet var det nog rättvist att vi fick med oss ett poäng var. Vi lyckas göra mål på våra chanser och vi ger inte upp fast vi ligger under två gånger i matchen, det tar vi med oss när vi nästa vecka ska ta oss an ett av topplagen i serien. matchens stjärna går till Hanna som efter ett gäng duster med Jitex nr 10 inte tappade huvudet helt utan vände det till att spela riktigt stabilt längst bak med bra backning av Linda.