Förlust i seriepremiären för damerna

Det var ett laddat gäng brudar som möttes upp i värmen på GHS på torsdagskvällen. Efter en oändlig försäsong var det ÄNTLIGEN dags för seriepremiär för damerna i Division 3 Göteborg A mot Askims IK. Ett lag vi vann med 4-2 mot och spelade lika med ifjol.
Startelvan för seriepremiären var:

Jonna
Udani – Elin – Linda – Alicia
Sofia – Isa – Johanna – Jeanette
Emma S
Alice

Första halvlek. Det var inledningsvis jämnt spel på mittfältet och efter en tveksam situation får kapten Linda Wallander gult kort. Vi fortsätter kriga och strax därpå får Askim frispark strax utanför straffområdet. Det är matchminut 16 och Askims mittback sätter frisparken direkt i mål, 0-1. Tre minuter därpå får Askim en hörna som de nickar in, 0-2 och en tung start. Vi skapar några lägen men kommer aldrig riktigt intill mål för att kvittera.
Med 10 minuter kvar i första halvled lyckas Askim trycka in en retur efter en rörig situation och resultatet vid halvtid är 0-3.

I mellansnacket pratar Peter om att gå in mer i närkamperna och försöka spela enklare, det här ska vi vända! 

Andra halvlek. Vi tar tag i matchen och äger spelet inledningsvis. Fem minuter in får GSIF en hörna och Isa Kollberg slår den med säkerhet. Elin Pettersson, som gör sin debutmatch i GSIF-tröjan, krigar på och kommer helt rätt till bollen som hon tveklöst nickar in och 1-3 är ett faktum. Woho! Nu har vi medvind, kan vi vända den här matchen? Några minuter efter lyckas Askim spela igenom oss och trycker in 4-1. Men vi deppar inte ihop och fortsätter köra, vi spelar mycket enklare och säkrare vilket gör att vi skapar flertal chanser uppåt och stressar Askims försvar. Mot slutet fintar Beatrice Birkebo bort Askims yttermittfältare och lyckas med sin snabbhet och teknik kommer förbi försvaret och placerar bollen snyggt mellan stolpe och målvakt. 2-4! Vilket också blir matchens slutresultat.

I sin helhet håller vi humöret uppe och kämpar på men det räcker inte denna gången. GSIF vinner andra halvlek men tre poäng går till Askim.

”Vi tar med oss att vi blev bättre och mer samspelta för varje minut”
– Linda Wallander, lagkapten.

Nu tar vi nya tag! På onsdag 19 augusti kl. 19:45 väntar nästa seriematch, även då på hemmaplan, mot Lindome GIF.

/ES