Jämn returmatch mot Mossen

Sist vi mötte Mossens BK/IF Mölndal Fotboll var det på Valhalla i vår enda träningsmatch inför säsongen. Den drabbningen slutade i förlsut och med hur mycket har vi redan glömt. Denna gången hade vi hunnit spela ihop oss betydligt mer, vi var hemma på GHS och taggade till tusen. Startelvan var som följer.

Emma S
Alice
Jeanette – Johanna – Isa – Sofia
Ellinor – Elin – Linda – Udani
Jonna

Avbytare: Hanna, Bea, Emma K, Rebecca, Alicia.

Första halvlek börjar och vi kör på. Men tidigt i matchen lyckas Mossen spela förbi oss och sätter 0-1, matchminut 9. Vi låter inte det påverka oss och emellanåt lyckas vi spela förbi dem samtidigt som backarna ställer dem offside när de försöker vända spelet. Vi stoppar många av deras chanser men det går inte riktigt helt vår väg varje gång och i matchminut 26 lyckas de gör ytterligare ett mål. Vi pressar på och Johanna och Isa bryter många bollar på mitten. Vi stressar dem och märker att de blir mer och mer frustrerade när vi förstör deras spel och skapar chanser uppåt. Första halvlek slutar och ställningen är 0-2.

I halvlek görs några byten och rotationer, Hanna kommer in på mittback och Elin flyttas upp till topp. Andra halvlek börjar vi starkt och det ger utdelning direkt, 1 minut in för att vara exakt. I en hemåt-pass hinner snabba Elin först, hon bryter bollen mellan mittback och målvakt och lägga sedan kyligt in den i mål. Vi har utjämnat med 1-2! Målet ger oss energi och vi rider vidare på den. Mossen blir frustrerade och börjar tjata på varandra när vi börjar ta över spelet mer och mer och vi bryter deras långbollar som vi nu märkt att de försöker slå. Vi försöker avancera och skapa uppåt men det ger inte nån mer utdelning än så. I 79e matchminuten lyckas de göra 1-3 som också blir slutresultatet för matchen. Det går inte hela vägen idag men vi står upp riktigt bra mot Mossen som är ett samspelt lag med ambitioner uppåt.

En extra guldstjärna till Ellinor denna kväll som inte lät någon komma förbi henne på vänsterbacken. Nu tar vi nya tag och ny chans ges på torsdag 1 oktober mot Mölnlycke borta.

/ES