Seger efter sista sekundendrama

Sjövalla FK / Mölnlycke IS, ett gäng som alltid hänger i de nedre regionerna av tabellen, men som alltid ställer till det för oss. Vi ska inte gå så långt och kalla dem ett spöke, men visst är de lite läskiga, som vita lakan fladdrandes på balkongen i månljus, där man får ta sig en extratitt för att vara på den säkra sidan.  Laget som stod för segern:

Richard Lan

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Christoffer Matshede – Fredrik Mile

Jonatan Holmér – Martin Ericsson – Mersad Babic – Victor Jansson

Jacob Nilsson – Mattias Wångblad (K)

Bänk:
Mattias Dotevall, Daniel Colunga, Johan Hultman

Rekord i antal blockade skott i och kring straffområdet? Inte omöjligt att just ett världsrekord slogs idag. Tvåsiffrigt med skott totalt i första halvlek, merparten täcks av en försvarare. Var inte försvararen i vägen tyckte vi det va kul att köra uppvärmningsskott i famnen på deras målvakt.  Men är man tillräckligt hängiven så lossnar det oftast till sist, en inhoppande Dotevall serverar Jacob Nilsson med ett eminent inlägg mot bortre stolpen, Jacob tackar och tar emot. Med en sofistikerad bredsida lägger han den säkert i mål. 1-0 i minut 40. Vi är helt klart det bättre laget, även om det slarvas lite med bollbehandlingen ibland. Sjövalla sticker endast upp ett par gånger, en av dessa gånger får Richard i mål visa vad han går för när han räddar ett halv friläge, Sjövalla-gubben har även två GSIF:are hack i häl som stressar honom till ett sämre avslut. I övrigt var det bra kontroll bakåt under denna match. Anders, mittback och nyförvärv för året visar match efter match att han är ett starkt fyrtorn som det krävs något extra för att sig förbi, hans konstant blodiga knän visar en kämpaglöd och ett redan bultande GSIF-hjärta.

Inför andra halvlek slänger vi in lite friska ben i form av Daniel och Hultman. Hultman med en minicomeback, extra kul att ha Göteborgs bästa lungor på plan igen. I minut 56 får vi tyvärr super-Chris utvisad efter sitt andra gula för dagen, hans första gula är direkt felaktigt, medan det andra bara är att acceptera. En inspark för oss blev istället till hörna för Sjövalla, ”I dina vildaste fantasier”, tänkte då Chris och sparkade undan bollen. Till hans försvar sparkade han den mot hörnflaggan åtminstone. Men faktum kvarstod, nu skulle matchen avslutas med 10 man i över en halvtimme.
Detta ändrar inte matchbilden nämnvärt, vi fortsätter tralla boll och skapar en hel del, bl a ett ribbskott av Victor Jansson, och Hultman har bara målvakten kvar att besegra i ett fint läge innanför straffområdet. Även Daniel hinner träffa innestolpen i ett helt fritt läge. Precis när 2-0 hänger i luften kvitterar Sjövalla då en djupledslöpande gubbe får rinna igenom och sätta bollen i nät. 1-1 i minut 75. Riktigt tungt och känns inte alls rättvist, Sjövalla har inte skapat något av värde fram till denna chans, snacka om effektivitet. När det är 5 minuter kvar börjar det hända grejer, Sjövalla kommer fria nästan från halvplan. Richard står då för matchens, eller kanske årets räddning när detta friläge avvärjs. Otroligt rutinerat av en utespelare i mål.  2 minuter kvar, vi får frispark vid sidlinjen utanför straffområdet, Mersad lägger in bollen. Kalabalik i Sjövallas straffområde. Daniel skjuter, skottet täcks givetvis som vanligt, han tar sin egen skottretur, målvakten tippar skottet i egen ribba. TRE ramträffar har mäktats med denna match. 1 minut kvar, inkast till oss på offensiv planhalva. Mile får bollen, spelar in längs marken till Edvin som stormar in i straffområdet från sin backposition. Med knapp styrfart, trycker (föser) han iväg ett skott (eller något typ av tillslag som får bollen att typ rulla) in i mål. Det är det sista som händer i matchen och segern är ett faktum. Edvins första mål i GSIF och han blir stor hjälte, underbart!

I omklädningsrummet efter matchen kunde vi åtminstone nämna ytterligare två matcher mot just Sjövalla som vunnits med matchens sista spark. Men så länge vi håller de fladdrande vita lakanen från att förvandlas till riktiga spöken så är jag nöjd. Dock hade det varit skönt med en kassaskåpssäker seger i nästa omgång, då väntar Förenad Turkisk Ungdom.