Astrid Hedeås
Lina Bodén
Johanna Karlqvist

Referat

Damlaget tog emot topplaget Tollereds IF/Floda BoIF på Heden och det blev en jämn match där vi hade det allra mesta av spelet med Tollered var mycket mer effektiv på sina chanser.

Vi börjar matchen riktigt bra och rullar bollen på ett effektivt sätt genom alla lagdelar. Vi kommer högt upp på Tollered som inte får tag på bollen. Vi spelar upp oss fint i banan och kommer till många fina anfall men den sista skärpan fanns inte där som så många gånger förr. Istället är det Tollered som tar ledningen efter en långboll mot yttermitten som sprang ifrån försvaret och la sedan bollen snett inåt bakåt till en framstormande lagkamrat som vi inte lyckas få stopp på. Efter målet tappar vi spelet och det blir mest ett ställningskrig på mitten resten av halvleken.

I andra är vi inte på tårna i början och kommer inte rätt i försvaret och Tollered får göra två snabba mål. Men sedan tar vi tag i spelet igen och efter 60 min spelade får Stina en passning strax utanför straffområdet hon vänder upp och drar bollen i krysset med vänsterdojjan. Riktigt fotbollsgodis. Tio munter senare får vi till ett drömanfall där bollen rullas genom backlinjen ut på yttermitt in på Mikkan på mitten, kommer en hög boll mot Malin som nickar ner bollen mellan Tollereds försvarare där Stina löper in helt perfekt, kommer ensam med målvakten och placerar in 3-2. Vi fortsätter trycka på och Tollered får ta till mindre justa medel för att få stopp på oss. Detta leder till att vi får många frisparkar med oss. Med ca 10 minuter kvar av halvleken får vi en frispark 25 meter från målet. Ida stegar fram och lägger in bollen på mål efter lite tumult tappar Tollered ut en retur som Sara utan problem trycker dit. Matchen slutar 3-3. Samtidigt som vi gör en fantastiskt fin vändning så smakar ändå 1 poäng lite bittert eftersom vi hade spelet i stort sett hela matchen. Dessutom ställer vi upp utan målvakt och guldstjärna till Löpare som stod första halvlek och Linda som stod i den andra. Annars visade Stina än en gång på måldrottningstakter och sätter dit bollen i helt rätt läge för att vi ska ha möjlighet att vända matchen.

Vår styrka under den här säsongen har verkligen varit att vi aldrig ger upp och vi orkar verkligen spela tills slutsignalen går, vilket gör att vi kan springa sönder våra motståndare på slutet om vi behöver när de är som tröttast. Nya tag inför hösten då vi får se till att 3-poängarna börjar rulla in.