Storförlust med 5-2 för damerna borta mot Mölnlycke

Laguppställning

Målvakt
Linnea Sjödin

Backar (från vänster)
Malin Nilsson
Hanna Johnsson
Linda Wallander
Emma Löpare

Mittfält (från vänster)
Emma Saldner
Ida Larsson (C)
Sofia Wiell
Lisa Karlsson

Anfall
Emma Skiöld
Lina Bodén

Avbytare
Stina Johansson
Mikaela Hansson
Anna de Bourgh

Referat

Tyvärr blev det en storförlust för damlaget i Mölnlycke i andra matchen för säsongen i div. 3. Kapten Ida summerar efter matchen att de vinner mer på att vi gör fel än att de gör rätt och kanske ligger det något i det. Vi spelade absolut inte dåligt och vi kämpar och vi sliter. Vi får några riktigt farliga lägen men vi lyckas inte sätta dem helt enkelt.

Första halvlek börjar bra och vi äger mycket boll men har lite svårt att komma förbi deras högt ställda backlinje. Sakta men säkert släpper vi in Mölnlycke i matchen. Vi håller inte ihop laget på ett tillräckligt bra sätt och de får alldeles för enkelt spela in i mitten och styra därifrån. Vårt positionsspel är inte på topp denna kvällen och vi var kanske lite för ivriga att pressa högt upp i banan att vi snarare gick bort oss än att pressa fast Mölnlycke. Trots detta skapar vi några riktigt farliga chanser och vi är nära att ta ledningen flertalet gånger men tyvärr var Mölnlycke väldigt effektiva på de chanser de fick och vi gick till halvleksvila med 2-0 i baken. Mölnlycke var riktigt kyliga de tillfällen de fick och det var inga chansavslut utan riktigt distinkt vid stolprötterna vilket gjorde de väldigt svåra för Linnea att ta. Linnea som ändå gjorde en bragdinsats i målet för att aldrig ha stått i mål tidigare.

I andra halvlek börjar vi riktigt bra och har hur många bra lägen att reducera som helst men det var inte vår kväll detta. Istället är det Mölnlycke som får första målet i halvleken på deras allra första läge. Peter går ner på 3-backslinje men blir ett ganska negativt resultat eftersom vi ändå tappar mycket boll på mitten och Mölnlycke lyckas göra både 4-0 och 5-0 innan vi återgår till 4-backslinje. Det vi verkligen ska ta med oss är att vi fortsätter kämpa till sista minuten och reducerar två gånger om. Två riktigt fina mål av Stina. Det ena efter en väldigt fin servering av Ida och det andra efter att ha rundat målvakten och kunnat löpa in med bollen i mål. Vi var även nära på att göra ett tredje efter ett fint långskott av Linda som målvakten inte hade koll på som kom ner på fötterna på Stina men som den gången sköt över.

Vi får ändå ta med oss att vi har så pass stark karaktär i laget att vi kämpar för varandra till sista sekund fast matchen egentligen var förlorad. Kvällens stjärnskott i GSIF går till alla kämpare i laget som håller huvudet uppe hela matchen och ett extra plus Stina och Lina som springer sönder Mölnlyckes försvar flera gånger under matchen. Tyvärr spräcker vi nollan alldeles för sent.