Styrsö BK – GSIF Herr 3-3

Efter en vårsäsong som inte riktigt levt upp till våra förväntningar, varken poängmässigt eller spelmässigt, var det ett hungrigt GSIF som skulle sparka igång höstsäsongen. Första matchen efter uppehållet visade sig bli en tuff kamp borta mot Styrsö BK där det svart-röda hjärtat skulle visa sig och vara avgörande.

Som vanligt är det svårt att få ihop 16 gubbar under slutet av sommaren men vi lyckades iallafall få ihop 11 starka gubbar. Vi 11 spelare och coach Husse gav oss ut i det klassiska göteborgska regnovädret och satte kurs mot Styrsö. På plats var det perfekta förhållanden för en fin fotbollsmatch, en grymt fin gräsplan och ett duggande regn.

Startelvan samt truppen för dagen var:
William I
Ehab – Jonte – Anders (C) – Victor – Tom
Sebbe* – Hultman – Mile – Jacob K
Joel

*långhårig

Domaren blåste igång matchen 12:15 och Styrsö blev bollförande vilket var förväntat. Vi hade bestämt oss att inte sätta någon vidare hög press då vi inte hade några avbytare utan istället fokusera att ligga rätt defensivt. Vi lät Styrsö rulla runt bollen men tack vare vår noggrannhet så skapade de inga chanser. I minut 9′ fick Sebbe en boll ut på sin högerkant som han tog med sig ett par meter in på offensiv planhalva innan han avlossade ett skott. Skottet var hårt och lågt vilket gjorde det svårt för målvakten att ta i det blöta gräset och vi hade 1-0 till GSIF, drömstart!

Det skulle inte dröja många minuter innan det var dags igen, Ehab fick bollen ute på sin högerbacks position och fick feeling och skulle slå en diagonal kross över hela planen till Jackob. När bollen lämnat hans högerfot så ekar det ett ”FAN!” över Amneviksvallen, Ehab var inte riktigt nöjd med träffen MEN snedträffen tillsammans med vinden blev en perfekt djupledsboll för Sebbe. Sebbe kunde enkelt enkelt kunde placera bollen förbi den utrusande målvakten till 2-0.

Det är svårt att tro att inledningen skulle kunna bli bättre än det här men i minut 23′ får Joel bollen felvänd i offensivt straffområde och stor & stark som han här så lyckas han hålla bort försvararna ett bra tag innan han fälls och det blåses straff för GSIF. Mile placerar in straffen i målvaktens högra hörn och återupptog därmed ledningen i den interna skytteligan med 4 baljor.

Vi hade nu 3-0 efter dryga halvtimmen och hade bra koll på Styrsö men det blöta gräset bjöd in till glidtacklingar och efter en ambitiös sådan precis utanför vårt straffområde fick Styrsö frispark i farligt läge. Nummer 13 i Styrsö placerade fint i bollen i bortre och ställningen var nu 3-1. Styrsö fick energi av målet och skapade lite mer press vilket resulterade i hörnor. Precis som tidigare matcher under säsongen hade vi problem på defensiva fasta situationer, vi släppte in två identiska hörnor precis innan halvlek. När domaren blåste för halvlek hade vi tappat 3-0 till 3-3.

Under andra halvleken började det saknaden av avbytare visa sig, efter krampkänningar på Ehab fick Joel och Ehab byta plats och vi spenderade hela andra halvlek mot fokus på det defensiva. Precis som i första så spelar vi disciplinerat och tillåter inte Styrsö att skapa allt för många chanser. Styrsö lyckas dock komma igenom vårt försvar ett fåtal gånger men de lyckas inte med bedriften att överlista William I som storspelade i målet. Matchen slutar 3-3 vilket vi är väldigt nöjda med sett till förutsättningar, vi jobbade och slet för varandra.

+ Kul att målskyttet lossnade för Sebbe som fick göra två fina och viktiga mål.
+ Tack till
Ehab och Jacob K som ställde upp när vi saknade mycket folk.
+
William I storspelade och räddade poängen några gånger under andra halvlek.
+ Det kollektiva arbetet och inställningen under hela matchen.
– Aldrig bra att tappa 3-0 till 3-3!

Tack!
Nu laddar vi om för derbyt mot Landala på onsdag 21/8 19:45 på Guldheden södra!