Tung förlust mot Torslanda IK för damlaget efter stort manfall

Laguppställning

Målvakt
Emely Stegemann

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Ida Larsson
Linda Wallander (C)
Anna de Bourgh

Mittfält (från vänster)
Montserrat Martinez Estela
Sara Engström
Sofia Wiell
Stina Johansson

Anfall
Emma Skiöld
Julia Söderqvist

Avbytare
Karin Hesslow

Referat

Det blev en blytung förlust borta mot Torslanda IK för damlaget. Med endast 10 spelare tillgängliga innan match blev förberedelsen inför matchen mest en stressig jakt på någon som kunde hoppa in på kort varsel och hjälpa laget. Våra hjältar denna afton blev Julia Söderqvist som gjorde succé i laget förra året och Karin Hesslow som brukar vara vår räddare i nöden. Även Montserrat får ta en ovan plats som utespelare istället för i målet där hon vanligtvis håller hus. Vi börjar matchen stabilt, vi håller Torslanda på utsidan av oss och vi lyckas även pressa Torslanda till misstag genom en bra press högt upp i banan. Efter en kvart spelad pressar vi Torslandas backlinje högt som spelar tillbaka till sin målvakt som i sin tur  spelar bollen rakt ut på Emma Skiöld som distinkt lägger in bollen i öppet mål. Efter målet fortsätter vi spela bra, vi rullar boll i backlinjen och lyckas ta oss fram till en del farliga anfall genom att snabbt byta sida och sen spela upp bollen på våra yttrar. Stina levererar en helt perfekt boll till Skiölden, som kommer fri med målvakten, men vinkas av för offside. Ett mål till där och vi hade kanske fått lite andrum att hålla Torslanda på avstånd. Istället är det Torslanda som kvitterar efter att de fått komma fri mot Emely. I samma veva blir vi av med vår enda avbytare när Motserrat får ett knä i baksidan av låret och drar på sig en rejäl lårkaka. Halvtid 1-1.

I andra går det utför snabbt, Skiölden har problem med sin häl men krigar på och tar ändå många öppnande löpningar. Linda får problem med sin astma och springer runt halva andra med andnöd. Löpare drar upp sin bristning i framsida lår och springer haltande på ytterbacken. Tyvärr är det typiskt att dessa grejer händer när det inte finns några avbytare att ta till. Vi spelar ändå inte jättedåligt även om vi stundtals är lite utspelade. Men de mål som Torslanda får göra är mest på grund av misstag som vi själva gör. Första målet i andra halvleken håller vi bollen för länge i backlinjen och tillsist bryter en Torslandaspelare bollen och kommer fri och lyckas placera in bollen i målet. Detta mål blir väldigt tungt mentalt för oss. 3-1 kommer efter att vi inte riktigt läser av spelet på mitten och de får komma till ett fint läge det får till ett skott som blir för svårt för Emely i målet. Efter det målet försöker vi trycka upp och Peter bestämmer sig för att gå ner på tre-backslinje. Vi kommer till några skottlägen och får med oss en del hörnor men inga lägen som blir riktigt farliga. I sista minuten får Torslanda ännu ett mål efter att Ida rensat bollen på en Torslandaspelare vilket får bollen att studsa tillbaka mot mål och ställer Emely. Matchen slut 4-1.

Bara bryta ihop och komma igen. Svårt att klandra spelarna som är på plats och alla som spelar förtjänar en guldstjärna men kanske allra mest Julia och Karin som hoppar in. Men även Ida och Sara som ställer upp även fast de skulle springa Göteborgsvarvet 2 dagar senare.