Tung förlust trots jämn match för damlaget

På onsdagen mötte damerna Lindome GIF hemma på Guldheden Södra. Ett lag vi inte mött de senaste åren. Följande kämpar startade:

Jonna
Erika – Linda – Matilda – Dorin
Elin – Johanna – Isa – Jeanette
Emma
Alice

Inför avspark poängterar Peter vikten av att gå in från start och göra avtryck tidigt i matchen. Och det är just vad vi gör! Vi går in i kamperna, vinner boll, har hög press och äger spelet i den första kvarten av matchen. Vi har högt spel och skapar chanser men får tyvärr ingen utdelning, det är skott strax utanför och räddningar av Lindomes målvakt. Snörpligt nog bryter en Lindome-spelare en passning nära vårt straffområde, varpå hon tar vara på chansen och trycker in 0-1. Vi tappar intensiteten lite och bara en minut efter lyckas de trycka in 0-2 i en liknande situation. Trots vår starka inledning har nu matchbilden förändrats helt och 19 minuter in lyckas samma spelare göra 0-3 till Lindome. Jonna får en ordentlig smäll mot huvudet och under tiden hinner vi prata ihop oss och bestämmer oss att ta tillbaka matchen och fortsätta kämpa.

Vi kämpar hela matchen och lyckas bryta deras försök till spel på kanten. Isa gör en riktig kämparinsats på mittfältet som gör att vi vinner boll och skapar många chanser uppåt. Men bollen vill inte in, trots uppspel, skottlägen, flertal bra hörnor och pingpong-spel nära mål. Så fort vi ligger fel i försvarspelet eller gör ett misstag så tar Lindome till vara på det och gör mål på de chanser de får. Det gör att första halvlek slutar 0-5, och matchen slutar 0-6. Ett till synes missvisande resultat som varken speglar bollinnehav eller laginsats från de här 90 minutrarna. Men det är priset vi får betala när positioner hamnar fel och vi inte sätter de chanser vi skapar.

Vi bryter ihop. Och kommer igen.. Mer specifikt på tisdag 25 augusti kl. 20:15 då vi möter Landvetter IF 2003 (B) på bortaplan. Ses där!

/ES