3 poäng för damlaget hemma mot Ytterby

GSIF-Ytterby IS 2-1 (1-1)

Laguppställning

Målvakt
Ida Larsson

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Sara Engström
Anna de Bourgh

Mittfält (från vänster)
Lina Bodén
Johanna Karlqvist
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Lina Bodén
Stina Johansson

Avbytare

Astrid Hedeås
Ingrid Zar
Alicia Nyberg
Bea Andersson

Referat

Efter en tung inledning på höstsäsongen med en 5-0 förlust borta mot ett otroligt bra GFF, så var alla taggade att ta en 3-poängare denna afton. Första matchen på Guldheden Södra för säsongen och det kändes på alla att det var en spänd men taggad stämning att få gå ut och göra första riktiga hemmamatchen.

Vi börjar första halvlek lite trögt samtidigt som vi ligger helt rätt i försvaret vilket gör att Ytterby inte kommer till speciellt många farliga lägen ändå. Sedan äter vi oss in i matchen mer och mer. Vi kommer till några riktigt fina anfall och både Ina och Stina är sånär på att trycka in bollen tidigt i matchen. Vi kommer fram väldigt bra på båda kanterna där både Ina och Emma S har ett övertag över Ytterbys backar. Vi skapar en stor mängd hörnor och alla är väldigt farliga och det är väldigt nära att både Sara och Ingrid trycker dit bollen med huvudet. Efter en väldigt fin hörna av Ina, som nickas mot mål av Sara, uppstår en tilltrasslad situation i straffområdet och tillslut trycker Lina distinkt in bollen bakom Ytterbys målvakt. 1-0 GSIF! Tyvärr slappnar vi av alldeles för mycket efter målet och slarvar i hemjobbet och det resulterar i sin tur i att det uppstår en situation i vårt straffområde där en Ytterbyspelare får till ett bra skott som sitter bakom Ida i målet. Vi blir lite skärrade och i anfallet efter slarvar vi än en gång lite i hemjobbet och en Ytterbyspelare blir helt fri mitt i straffområdet men då kommer Ida ut och gör en kanonräddning och ser till att resultatet i halvlek är 1-1.

Inför andra halvlek säger vi bara att vi ska köra på, vi har ju matchen i våra egna händer. Vi börjar andra halvlek stabilt, vi ligger rätt i positionerna och vi håller bollen på ett bra sätt inom laget. Vi vågar spela oss ur trängda situationer vilket ger oss mycket tid med bollen. Vi kommer till ett antal halvchanser vilka många resulterar i hörnor. Vi lyckas däremot inte få till lika farliga hörnor i andra halvlek som i första. Efter 65 min spelade vinner vi boll på mittfältet och Ingrid driver sedan uppåt och serverar Lina med en fin genomskärare som hon suger in och trycker i bortre. Lina är i målform! Det gillas! I slutet på matchen blir vi lite stressade och spelar iväg bollen fast vi har massvis med tid att spela runt inom laget. Det gör att Ytterby får några farliga frisparkslägen och några hörnor. Vi håller dock undan och ser till att ta viktiga 3-poäng. Dagens stjärna går till Astrid som är superstark på mitten och trycker bort Ytterbyspelarna hur lätt som helst. Sedan en enorm eloge till Ida som ställer sig i mål och gör det hur bra som helst! Men hela laget gör en grym insats ikväll. Nu ladda om inför fredagens batalj mot Mölnlycke.