Mållöst men chansrikt studentderby

Två studentlag, en stad, samma serie. Då var det dags, att ännu en gång spela för så mycket mer än tre poäng. Prestige, ära och att visa vilket studentlag som är bäst var alla viktiga ingredienser när visselpipan drog igång matchen mellan Chalmers Studenters IS och GSIF.

William Illsley

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Fredrik Mile

Jonatan Holmér – Mersad Babic – Oskar Jonsson Löfbom – Mattias Dotevall – Richard Lan

Mattias Wångblad (K) – Jacob Nilsson

Bänk: Alexander Falk Hermansson, Hampus Martinsson, Johan Hultman, Ehab El-Ali

Första halvlek är jämn där Chalmers har något mer boll och kanske den vassaste chansen där en nick går i ribban. Kändes dock som William hade bra koll på den. Mile vinner 8 av 8 dueller på sin yttre mittbacksposition, enda spelaren i år som lirat alla matcher, det blir man tydligen riktigt bra av. GSIF kör 3-5-2 för andra matchen i år och över lag satt försvarsspelet riktigt bra, vi låg rätt i positionerna och gav inte Chalmers speciellt mycket utrymme att slå sina djupledsbollar som de annars är så vassa på. 0-0 i halvlek.

I andra utbyts det något fler chanser åt vardera håll. Chalmers har en kalabaliksituation i GSIFs straffområde som reds ut i sista sekund. De har även en boll som slickar stolpen. Dock är inte GSIF sämre, Hampus hoppar in som forward och skapar direkt oreda med sin tyngd och längd. Två ribbor, en manglad målvakt och ytterst nära att en hörna går in är Hampus inblandad i väldigt effektivt inhopp. Sista 10 minuterna blir ett ställningskrig där inget lag vill riskera att tappa in en boll. Men GSIF känns helt klart hetare i stora delar av andra halvlek och borde kanske gått hem med alla 3 poäng. Men 0-0 står sig och resultatet kan inte ses som speciellt orättvist, även om 2-2 eller 3-3 speglar matchbilden bättre sett till alla chanser.

Chalmers ligger 3 pinnar före i tabellen, ett försprång GSIF ska göra allt för att äta upp. De har trots allt vunnit mot Chalmers i år sett till inbördes möten och avståndet i tabellen känns långt ifrån omöjligt att ta igen.

Matchens utropstecken står Alexander Falk Hermansson för. Efter att ha åkt på en svår knäskada under en match mot FC Heden våren 2014, därefter åkt på bakslag efter bakslag var ”Alex” åter tillbaka i en matchtrupp efter drygt fyra års (!) frånvaro. ”Alex” hoppade in som forward i sluten av matchen, ett inhopp som helt klart gav mersmak. ”Alex” är en stämningshöjare både på och utanför planen, underbart att ha honom tillbaka fit-for-fight igen!