Stark vändning gav 3 poäng för damlaget

GSIF-Mölnlycke IF 4-3 (1-3)

Laguppställning

Målvakt
Anna de Bourgh

Backar (från vänster)
Emma Löpare
Linda Wallander (C)
Ida Larsson
Bea Andersson

Mittfält (från vänster)
Johanna Karlqvist
Astrid Hedeås
Sofia Wiell
Emma Saldner

Anfall
Sara Engström
Erika Toft

Avbytare

Malin Nilsson
Linnea Almius
Alicia Nyberg
Emilia Gustafsson

Referat

Fredag kväll och damlaget skulle ta emot Mölnlycke på Guldheden Södra. Laget kändes peppade inför matchen, vi mötte Mölnlycke i första matchen på säsongen och kom då inte rätt och vi tappade mycket på mitten.

Vi börjar matchen trögt, det är överlag dåligt snack och vi hamnar alldeles för långt ut på kanterna med hela laget. Det ledde till att vi öppnade upp oss på mitten vilket gjorde att Mölnlycke lätt kunde spela igenom oss och kom till många farliga lägen men backlinjen redde upp det bra de flesta gånger men efter ca 10 minuter spelade så blir det oreda i försvaret och en Mölnlyckespelare för tid att sikta in sig i bortre hörnet vart det är omöjligt för Anna att nå bollen. Strax därefter gör Mölnlycke ytterligare ett mål efter en mindre välavvägd rensning som hamnar i famnen på Mölnlycke spelare och de får komma med full fart mot målet. Efter de två målen i baken kommer vi in bättre i matchen och skapar några halvchanser genom att vi trycker upp bollen över Mölnlyckes ytterbackar. Halvvägs in i halvleken får vi en hörna. Ida drar skruvar in den fint på mål och Sara står helt rätt placerad och kan trycka in den i målet med huvudet. Strax innan halvlek går vi dock bort oss igen i försvaret efter en snabb vändning av Mölnlycke och 1-3 är ett faktum.

I början på andra halvlek rycker vi upp oss rejält och börjar rulla bollen inom laget vilket leder till att Mölnlycke får jaga och blir frustrerade. Vi jobbar in oss mer och mer i matchen men det dröjer till 60 minuten innan vi trycker dit förstareduceringen. Det är ett fint spel hela vägen upp längs högerkanten, sedan är Sara sist på bollen och trycker in bollen bakom Mölnlyckes målvakt. Vi får mycket energi av målet medan Mölnlycke blir än mer frustrerat. Efter ett fint anfall får Linnea en genomskärare och drar förbi Mölnlyckes mittbackar som uppvaktar Linnea bakifrån. Det hela resulterar i att Linnea blir neddragen och Mölnlyckespelaren får rött kort eftersom Linnea annars vart fri med målvakt. Nu satsar vi allt på ett kort och går ner på 3-backslinje, och trycker upp fem på mitten. Ganska snabbt märks det att vi får ett övertag på mittfältet och vi vinner alla dueller. Efter ett fint anfall på högerkanten kommer ett inlägg mot Emma S som nickskarvar bollen vidare mot mål. Mölnlyckeback försöker rensa men nickar istället in bollen i eget mål och kvitteringen är ett faktum. Vi fortsätter hålla upp pressen och går för vinsten. Och ledningsmålet kommer med 10 minuter kvar av matchen. Linnea rycker sig fri och kommer in i straffområdet och lägger bollen mot bortre stolpen, den går i stolpen och in bakom Mölnlyckes målvakt. En riktigt stark vändning. Laget rycker verkligen upp sig i halvlek och slutar aldrig tro på vinst. Stor guldstjärna till hela laget. Härligt att Linnea också kommer in och gör en riktigt bra match och också avgör matchen i sin debut i GSIF-tröjan! Stor stjärna till Anna som ställer upp i målet och löser det på ett alldeles strålande sätt.