Hedersam förlust mot topplaget Härlanda

Hedersamma förluster, börjar bli en del denna säsong, där det känns som vi förtjänar att få med 1 pinne eller 3. Men där målen framåt inte vill trilla in. Var är alla skitmål som det bjuds på emellanåt?

Dagens elva som kämpade heroiskt:

William Illsley

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Ludwig Prytz

Fredrik Mile – Ehab Al-Ali – Victor Jansson – Mattias Wångblad – Jonatan Holmér

Sebastian Andersson II – Jacob Nilsson

Bänk: Alexander Falk Hermansson, Martin Sidaway, Christoffer Matshede

11 gubbar till samling ledde till lite förändringar i startelvan,  Alex blev hastigt vald att börja som vänster wingback. Men en ljumske till synes tillhörande till en 80-åring försatte honom till bänken resterande av matchen. Som tur var dyker Ludwig upp och tar platsen 5 minuter innan matchstart och gör sedan en mycket solid insats.
Likt förgående match mot Härlanda blev det en tät tillställning, få chanser åt vardera håll. Båda lagen bjuder på starkt försvarsspel, desto mindre att hämta framåt. Första chansen går dock till Härlanda som har en teknisk gubbe, efter utmanat vårt försvar skickligt får han ett skott i stolpen. Inte långt därefter, på en boll som rensats undan från vårt försvar, kommer ett tidigt ledningsmål av Härlanda. Halvvolley, något överraskande en bit utanför straffområdet, klinisk, vobblande träff. Bollen smiter in intill stolproten och 0-1 är ett faktum. Tungt att få dessa mål emot sig (inte första gången) som normalt inte hör hemma i division 6, men all heder till väl utfört tekniskt nummer till Härlandaspelaren. Två jättelägen är vad GSIF skramlar ihop i första halvlek, men effektiviteten är inte där denna matchen, något vi tyvärr vant oss vid denna säsong. Chanser finns, men bolljävel vill inte in.

Andra halvlek bjuder inte på något skönspel, GSIF ligger rätt för det mesta och försvarar sig bra bakåt. Anders Karlsson gör en felfri match och jag tror han vinner alla nickdueller han är inblandad i. Farligt blir det dock ett par gånger för Härlanda när de kommer 2 mot 2 eller 3 mot 3, rättvända mot vårat försvar. Men vi räddas alltid i sista stund av återigen, en stabil backlinje. Ska man vara kritisk vore det stabilare att inte låta backlinjen vara det ensamt skyddande nätet titt som tätt. Å andra sidan tryckte vi på för en kvittering, positionerna flyttades fram och att det öppnades bakåt är inte helt orimligt. Framåt finns det mer att önska, ibland blixtrade ett par fina kombinationer till, ett par hörnor och fasta situationer kunde gått vår väg, men icke. Härlanda kändes långt ifrån omöjliga men är tunga att möta, riktigt solida bakåt är deras starkaste kort, samtidigt som de har individuell skicklighet framåt på en, kanske två gubbar.

Extra kul att se ett tillskott till truppen i from av anfallaren Sebastian Andersson II. Otroligt härligt slit matchen igenom och ska bli intressant att se hur många baljor han hänger denna säsong.

Nästa match är mot Sjövalla FK/Mölnlycke IS som gått starkt på sistone, dock är de ett bottengäng som ska slås. Nya matcher, nya möjligheter.