Förlust trost bra spel av damlaget

GSIF- Sävedalens IF  2-4 (0-1)

Laguppställning

Målvakt
Montserrat Martinez Estela

Backar (från vänster)
Malin Nilsson
Emma Löpare (C)
Sara Engström
Bea Andersson

Mittfält (från vänster)
Ina Ingelsson
Johanna Karlqvist
Sofia Wiell
Emilia Gustafsson

Anfall
Lina Bodén
Erika Toft

Avbytare

Emma Saldner
Anna de Bourgh
Astrid Hedeås
Stina Johansson

Referat

Efter två raka vinster var vi taggade att få hem en tredje. Vi börjar matchen bra och ligger helt rätt i försvaret. Sävedalen kommer inte till några farliga lägen. Vi trycker på bra och kommer fram på kanterna på ett bra sätt. Vi vinner också mycket boll på mitten. Vi missar på mitten en gång under halvleken där vi ligger lite för långt ifrån våra motspelare på mitten och de kan gå fram rättvända och hitta en genomskärare där Malin hamnar lite på efterkälken och Sävedalsspelaren fint placerar in den i mål. I första halvlek skapar vi många hörnor som tyvärr inte leder till några farligheter och vi missar tyvärr några riktigt bra chanser. Där både Ina och Lina har stora möjligheter att trycka in bollen. Vi går till pausvila med ett mål i baken.

Vi fortsätter spela riktigt bra i andra  och strax efter vilan driver Astrid fram på mitten dribblar förbi tre Sävedalsspelare innan hon serverar Stina med en vacker passning som hon hänger bakom Sävedalens målvakt. Tyvärr får Sävedalen göra lite enkla mål. De sätter två frisparkar från distans och ett långskott. Det är svårt för oss att göra något på dessa och Monterrat i målet gör det bästa hon kan. Stina lyckas sätta reduceringen i slutminutrarna efter att hon vänt bort försvararna i Sävedalen och tryckt in bollen i mål.

Tråkigt med förlust när vi spelar så bra men nya tag till nästa match. Dagen stjärna får Stina som visar att hon är vår måldrottning med sina två mål.