Stabil seger med hållen nolla

Höstsäsongens första seger kom borta mot Sjövalla FK/Mölnlycke IS, segersiffrorna skrevs till 0-3. Truppen för denna goa bedrift nedan.

William Illsley

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Ludwig Prytz

Christoffer Matshede – Oskar Jonsson Löfbom (K) – Mattias Dotevall – Martin Sidaway – Victor Jansson

Sebastian Andersson II – Jacob Nilsson

Bänken: Ehab El-Ali, Mattias Wångblad, Johan Fredriksson, Johan Hultman, Jonatan Holmér

Matchen inleds med något mer boll för Sjövalla, utan att de för den skull skapar allt för mycket farligheter. Inget av lagen har något passningsspel som går till historien, slarvigt även på lätta passningar. Detta gällde dock fram för allt GSIF vilket gjorde att Sjövalla spenderade något för mycket tid på offensiv planhalva. De har ett par helt okej lägen i första halvlek, mestadels skott utifrån som smiter utanför stolparna, eller så är skotten mitt på William som i övrigt gör en stabil insats i målet. Enda gången man satte hjärtat i halsgropen var när ett till synes ofarligt skott tar en farlig styrning på väg mot mål, ställer William på med tyngden på fel fot, men som tur var går även detta skottet strax utanför stolpen.
GSIF hade fler och bättre lägen, Jacob testar målvakten efter en hörna, men målisen får snabbt upp händerna och gör över lag en mycket bättre match än vad scoutingen från uppvärmningen utlovade. Halvvägs in i halvleken pressar GSIF hårt under 10 minuter, Chris är bl a helt fri efter påpassligt snott bollen i offensivt straffområde, men återigen gör målvakten är fantastisk räddning. Jacob har ytterligare två skott som går utanför, varav det ena i ett mycket fint läge innanför straffområdet. Dotevall trycker av en kanon även han, men tyvärr går denna bomb i mitten av mål.
Den som till slut spräcker nollan är vår reslige mittback Anders Karlsson, efter att varit nära på 2 hörnor med huvudet tidigare i matchen så blir det tredje gången gillt för honom. Dock inte med huvudet denna gång, utan med en resolut bredsida dunkas 0-1 in i minut 37. Victor Jansson serverade den finfina hörnan, han är ju lite av en hörngeneral trots allt.

0-1 i halvlek, känns välförtjänt men inte helt tryggt. Sjövalla har stuckit upp titt som tätt och har antingen skapat lägen eller varit nära på att göra det.

I andra havlek är det inget snack om vilket som är det bättre laget. Det som Sjövalla skapade i första är nu som bortblåst. Halvleken är bara 5 minuter gammal när Oskar Jonsson Löfbom läckert serverar Jacob Nilsson i djupet. När man tror han ska avsluta hinner en försvarare ifatt. Men kylig som Jacob är, drar han denna försvarare, viker in i banan och dunkar upp en hård bredsida i bortre gaveln, 0-2. Henry hade varit stolt.
Johan Fredriksson får hoppa in och göra debut för de rödsvarta i andra halvlek. Gör en gedigen insats och får iväg två skott på kort tid, tyvärr blockas dessa denna gång. Bättre minns man en underbar tackling som visar vilja och kraft.
Matchen avslutas med att Ehab fixar en straff som han själv kyligt rullar in till sitt höger, 0-3, slut och en negativ trend är bruten. Dirigenten bakom straffen stavas dock Dotevall som iskallt och helt utan fart, lite som han var på en söndagspromenad , serverar passningen till Ehab som leder till straffen, perfekt tajming.

Nästa match är mot FTU borta, lördagen 22/9. En mycket tuff motståndare som helt klart har varit det bästa motstånd vi mött i år. Så bara att börja ladda med gröten redan ikväll.

GSIF 3 poäng!