Hemmamatch halvvägs in i serien

Det var åter igen torsdagkväll och dags för match hemma på GHS för damerna. Denna kväll var motståndarna Jitex Mölndal BK (B). Man vet aldrig vad man får när man möter ett B-lag och så var det även denna gången. Därför bestämde vi oss för att gå in ordentligt från start och satsa på det vi är bäst på, att äga boll. Vår startelva var som följer.

Elin
Emma S
Bea B – Sofia – Johanna K – Emma K
Ellinor – Linda – Hanna – Udani
Jonna

Första halvlek börjar bra och vi börjar tidigt äga boll och äga matchen. Vi bryter deras försök till spel genom mitten och är där på första och andra-boll. Elin sätter hög press på Jitexs backar och går all-in i närkamperna, något som i en av situationerna ger henne ett gult kort tidigt i matchen. Vi fortsätter köra på och spelar oss ur många situationer vackert mellan Sofia på innermitt och backarna. Jitex försöker lägga långbollar på sina yttermittfältare men backlinjen gör ett kanonjobb och ställer dem offside flertal gånger. En kvart in i matchen får vi en hörna, Hanna slår in den fint och efter mycket studsande nära mållinjen trycker Linda in den. Underbart. Vi tar ledningen med 1-0!! GSIF fortsätter äga matchen resterande halvlek men med två minuter kvar får Jitex en hörna som forna-GSIF-spelaren Soffia lyckas slå in direkt vid främre stolproten. 1-1 i halvlek.

Andra halvlek fortsätter vi köra på men Jitex bestämmer sig för att lägga i en extra växel och vi hänger inte riktigt med. Det resulterar i 1-2 i matchminut 52. Men vi ger inte upp och skapar några fina chanser och skott nära mål, men tyvärr utan utdelning. Vi tappar att stoppa deras spel och Jitex lyckas göra både ett och två mål till innan domaren blåser av matchen. Tyvärr räcker det inte denna gången och slutresultatet blir 1-4.

Vi är nu halvvägs in i årets serie och nästa möte är mot IK Virgo på söndag den 20e september kl. 14:15 på GHS. Ses där!