Tre efterlängtade poäng för damlaget!

Denna söndag i september fick damlaget en ny chans att ta poäng i årets speciella serie. En möjlighet som togs till vara på och där vi (ÄNTLIGEN!!) fick gå hem med tre poäng efter en onödigt spännande match. Följande elva startade i bortamötet mot IK Virgo.

Elin P
Emma S
Bea – Johanna – Isa – Sofia
Ellinor – Linda – Hanna – Udani
Jonna

Avbytare: Thea, Alice, Sara, Dorin, Emma K

Efter poängtapp tidigare i säsongen var vi kanske mer sugna än någonsin att kämpa för vår första vinst. Trots att vi var bortalag hölls matchen på vårt kära GHS vilket kändes tryggt och första halvlek börjar bra. Vi ser till att vara först på boll, spela oss ur situationer och skapar möjligheter uppåt. Tio minuter in i matchen får vi ett inkast som leder till ett inspel till Elin på mitten, hon ser Emma som löper mot straffområdet, lägger en perfekt pass och Emma skjuter direkt, över målvakten och in i mål. Yes!! Vi har tagit ledningen med 1-0. Vi fortsätter kämpa och skapa chanser men emellanåt blir vi stressade, gör misstag vi inte brukar göra och släpper in Virgo i matchen allt för mycket. En orolig situation i hörnet av vårt straffområde leder till att en Virgo-spelare blir sparkad på fötterna och domaren dömer straff. Virgo-anfallaren lägger straffen säkert ner i högre hörnet, matchminuten är 38, och det är 1-1. För att citera Peter tänkte vi ”Alright. Whatever. Vi fortsätter”, och det gjorde vi också. Vårt slit resulterar i flertal anfall som även ger oss många hörnor. Det sista som händer i första halvlek är en hörna som Isa slår helt perfekt, bollen skruvas in mot bortre stole och där kommer Ellinor som lyckas knäa in bollen i mål. Men, tyvärr studsar den sen upp på hennes arm som gör att domaren dömer bort målet. Efter det blåser domaren av första halvlek och ställningen är 1-1.

Vi har släppt in Virgo i en match vi känner att vi borde kunna äga men med det sagt väljer vi att gå tillbaka in i andra halvlek och jobba för att ta hem matchen. Emellanåt spelar vi riktigt bra, vi spelar oss ur situationer i försvaret och vi lägger fina bollar förbi Virgos backlinje mot forwards och yttermittfältare. Vi skapar många chanser och anfaller med hela laget men det blir stolpskott, två ribbskott i rad i samma situation och frilägen som Virgos målvakt lyckas rädda både i förstaläget och returen. Det blir tungt emellanåt och vi låter inte bollen göra jobbet så som vi brukar. Men i matchminut 77 vinner vi bollen och lyckas ställa om snabbt, Elin på topp får en pass på mittplan och sätter full fart mot målet. Hon gör Virgos sista back, kommer ensam mot målvakt och sätter bollen ner i högre hörnet. GSIF tar ledningen igen med 2-1!! Men fler mål blir det inte och i slutminutrarna blir det onödigt spännande när Virgo går upp med hela laget och får några hörnor och en frispark farligt nära mål. Trots detta lyckas vi hålla bort bollen och vi kämpar tills domaren blåser av matchen.

Vi spelar inte vår bästa fotboll denna dag men det är tillräckligt för att vi ska kamma hem våra första tre poäng och äntligen får vi sjunga ”GSIF, tre poäng” för att fira. Och det känns FANTASTISKT!!

/ES