GSIF – Landala IF 3-1 (3-1)

Efter debaclet senast mot Styrsö BK var gubbarna i GSIF mer taggade än någonsin. Redan under samlingen märktes det att det var derbydags, skulle Guldheden södra förbli röd och svart? Vi var överens om det skulle krävas hårt jobb och en bra laginsats men vi var säkra på saken, det här skulle vi fixa!

Truppen för kvällen:

Martin Morén

Victor Jansson – Anders Karlsson – Andreas Näkne – Rasmus Canfjorden

Emil Blücker

Martin Ericsson – Ahmed Al-Bena

Fredrik Mile —————————————- Elias Eder

Sebastian Andersson II

Bänk: Tom Webb, Mirko Russo, Olle Cimmerbeck och sist men inte minst William Illsley.

Matchen blåstes igång av domaren klockan 19:45 och GSIF tog tag i taktpinnen direkt, det var full fart framåt. Emil, Martin och Ahmed hade full kontroll på mitten och stod för hårt jobb och fin kreativitet vilket ledde till en del halvchanser tidigt in i halvleken. Redan i minut 11 lossnade målskyttet, Emil får tag på bollen långt in på offensiv planhalva och Fredrik tar en djupledslöpning mellan ytterback och mittback och blir serverad perfekt. Han placerar den enkelt till höger om målvakten och vi hade 1-0 till GSIF.

Vi fortsatte att spela inspirerande fotboll, vi var trygga med bollen och vi vågade spela runt och ha tålamod. Som vanligt så vann Anders med resterande backlinje varje duell när Landala skickade långt vilket skapade en trygghet och vi kunde fortsätta att fokusera på det offensiva spelet. Både Ahmed och Elias tog sig till fina lägen men det skulle dröja till minut 25 innan vi gjorde 2-0. GSIF fick en frispark ute till höger på offensiv planhalva och efter coach Husses matchgenomgång så visste vi alla vad som skulle ske. Precis som på träningen så tar Anders sin signaturlöpning förbi alla försvarare, Elias slår en perfekt frispark och Anders + Rasmus går upp på bollen och nickar in den bakom målvakten. Inte ens med hjälp av VAR hade man kunnat avgöra vem som var sist på bollen, snacka om att vara synkade, snacka om lagarbete, vackert!

Precis som vanligt så finns det inget gott som inte har något ont med sig, jag väljer att citera coach Husse.

  • “Grabbar, det är precis som att ni är rädda för att vinna och leda matchen, det går inte så.”

Efter 2-0-målet lät vi Landala komma in i matchen och de etablerade för första gången i matchen spel på vår planhalva och vi visste om att de var farliga på fasta situationer. De fick ett inkast djupt ner på vår planhalva som resulterade i att de fick in bollen i vårt straffområde och vi var inte helt med och tappade markeringen. Deras nummer 4 kunde enkelt placera in reduceringen till 2-1.

GSIF vek dock inte ner sig men skönliret som dominerade första 30 minuterna övergår till mer kamp och krig. Strax efter reduceringen fick Fredrik bollen ute på sin högerkant och vek in, han hittar Ahmed som drog en gubbe, han i sin tur hittade Emil strax utanför Landalas straffområde som helt skoningslöst drog på allt vad han orkade och sköt 3-1 för GSIF. Snyggt och mentalt viktigt mål. GSIF har flera lägen att stänga matchen under sista 10 av första halvlek men resultatet 3-1 står sig.

Det finns inte så mycket att säga om andra halvlek, vi var stabila bakåt och släppte inte till några farliga chanser. Vi tappade dock spelet på mitten och har inte så mycket boll och skapar därmed inga chanser. Många i laget blir trötta av allt jobb så vi gjorde en del byten, Mirko kom in och stängde vänsterkanten, Tom sprang och jagade längst fram och Olle hjälpte till att stänga högerkanten. Ledningen var aldrig hotad och vi ska vara stolta över insatsen, vi avslutade matchen med William I på topp som en extra bonus.

Stor tack till Martin Morén som återigen visar sitt brinnande hjärta för GSIF och ställer upp i nöd och lust.

Vi står nu på 6 poäng efter 3 matcher och nästa match är mot Azalea BK den 1 Maj klockan 16:15, vi ses då!


GSIF 3 poäng!