Onödig förlust mot ”Lövet”

Uddamålsförlust mot Lövet/Johannebergs IF efter onödigt tapp i onsdagens drabbning på Guldheden södra.

GSIF inleder första halvlek piggt med hög press och kombinationsspel. ”Lövet” ligger rätt lågt och kompakt med sitt lag och har väl inga stora intentioner att anfalla, ”Lövet” gör det helt klart svårt för GSIF. En rad felbeslut, löpningar som inte kommer gör tyvärr att det blir rätt trubbigt i den sista tredjedelen i allmänhet och i boxen i synnerhet. Matchen blir mer eller mindre sönderblåst vilket bidrar till ett ryckigt tempo. Helhetsintrycket från första halvlek är ändå att GSIF borde tagit ledningen.

Andra halvlek inleds piggt och ledningsmålet kommer efter ett anfall på högerkanten, där bollen tillslut passas in centralt till Oskar Jonson Löfbom som för på ett bra skott utanför boxen, ledningen är ett faktum. Därefter trummar GSIF på och blir bestulna på en solklar straff då Elias blir fälld i straffområdet. Istället är det ”Lövet” som visar moral, efter en fin intention på offensiv planhalva görs deras anfallare ner strax utanför straffområdet och den efterföljande frisparken skjuts i mål, en frispark GSIF keepern borde ha städat av relativt enkelt. I matchens slutskede får GSIF också en gubbe utvisad efter ordväxling med Lövets ålderman i anfallet, kort därefter tar motståndarna ledningen på en hörna. Lövets mittfältare får relativt ostört raka in ledningsmålet från några meters håll. Ingen slutforcering att tala om med endast tio gubbar på plan och ”Lövet” vinner matchen efter två bjudningar. GSIF gratulerar ”Lövet” till segern och önskar stort lycka till under den kommande säsongen (dags att ta sej tillbaka till sexan..??!).

Alltid surt att tappa en ledning men GSIF är ändå nöjda med perioder i matchen, framför allt första halvlek. Givetvis finns det ett par grejer att skruva på under de sista träningarna innan säsongspremiären den 4:e april.