Bittert poängtapp mot kollektivet Landala

Ett Landala som överraskat alla denna säsong stod för kvällens motstånd. De var obesegrade inför mötet med GSIF och de lyckades tyvärr behålla den sviten även efter. Det var en jämn tillställning med ett något övertag för Studenterna som hade flest och klart bäst lägen att avgöra.

Gustav Magnusson

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Andreas Näkne – Fredrik Mile

Victor Jansson – Martin Sidaway – Mersad Babic – Joel Larsson

Mattias Wångblad (K) – Jacob Nilsson

Bänken: Martin Ericsson, Christoffer Matshede

Första läget för matchen går till GSIF och Jacob Nilsson, på en djupledsboll av Wångblad skjuter dock Jacob strax utanför. Joel fanns med på en passning i straffområdet, kanske borde den kommit men skott var inte helt oävet ändå. Landala kommer inte till några direkta lägen men känns ändå farliga på deras återkommande inlägg. Där gör dock debutanten Gustav en solid insats i målet och plockar tryggt ned bollarna vid behov. Jacob som är ett konstant hot framåt får även GSIF:s nästa heta läge, han kommer helt fri med målvakten på en eminent passning av sin andra hälft Edvin. En perfekt utrusning av Landalas målvakt är det som hindrar bollen från att gå i mål.

Landalas egentliga enda chans i första halvlek utöver ett skott ur dålig vinkel i burgaveln, är ett dubbelläge. Ena skottet från nära håll gör Gustav en mäktig räddning på. Returen vet jag inte hur den inte går i mål, men GSIF överlevde där med hjärtat i halsgropen.  Halvleken slutar 0-0 där det har utbytts ett jätteläge per lag. Landala känns tunga och farliga i luften, nötar in bollar i vårt straffområde utan att få utdelning. Skott- och chansstatistiken vinner GSIF, men halvleken är jämn spelmässigt.

GSIF hade två avbytare på pappret men endast en på plats vid matchens början.  Detta i kombination med att Joel avgick skadad i första och att Näkne i halvtidssnacket nämner att han inte kan fortsätta så står GSIF  där och då med endast 10 man. Men som en räddande ängel dyker Super-Chris upp vid horisonten. Utan en sekunds uppvärmning kastas han in på mittbacken inför andra halvlek. Årets glidtackling mäktar han med redan efter ett par minuter, det är karaktär på den gubben.

Tidigt i andra halvlek tar GSIF ledningen genom ett hårt inlägg mot första stolpen av Jacob. Wångblad rusar dit och medverkar definitivt till att Landalas försvarare råkar slå in bollen i eget mål, 0-1.  Ledningen får inte stå sig särskilt länge, på en frispark strax utanför GSIF:s straffområde kommer kvitteringen. Skottet tar en touch på vägen mot mål, ändrar riktning och ställer Gustav helt. Ett jäkla skitmål helt enkelt, tyvärr räknas de med och 1-1 är ett faktum. 2-1 till Landala kommer även det på en fast situation, som helt klart är deras starkaste sida tillsammans med huvudspelet. De slår en frispark som lyfts in i GSIF:s straffområde, bollen dimper efter lite oreda ner till en Landala-spelare. Ett fantastiskt snyggt volleyskott sitter intill Gustavs högra stolpe, otagbart. 15 min kvar och GSIF känns utan avbytare nu något trötta. Så tack och bock för att en misslyckad rensning av Landala ger Jacob ett bra skottläge. Distinkt sätter han 2-2 välförtjänt. Viktigt med en tidig kvittering. Resultatet står sig matchen ut där GSIF trots förutsättningen att de saknar avbytare i andra halvlek, är det lag som är närmast att vinna. Bl a har Martin Ericsson helt öppet mål från nära håll men skottet går över.

Inte helt orättvist med delad poäng men en viss bitter eftersmak att inte all 3 poängen inkasserades återfinns trots allt. Delvis p.g.a. Landalas första turliga mål, men delvis för att GSIF inte kan sätta de övertaget av klara målchanser som de skapar. Skönt att det kommer en returmatch, bland det bästa med fotboll är ju ändå att chans till revansch alltid finns runt hörnet. Då ska det visas att detta poängtapp var en engångsföreteelse.