Poäng bortskänkes, vid intresse kontakta GSIF

Två lag i mitten av tabellen skulle göra upp på gassande heta Gamlestadsvallen. GSIF som hemmalag, men återigen på neutral plan tyvärr. Man kan ju inte annat än att sakna hemmaborgen Guldheden Södra. Solängens BK stod för motståndet. Trots att de var i ledningen två gånger om under matchen så skänktes poäng bort ikväll.

William Illsley

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Christoffer Matshede – Fredrik Mile

Victor Jansson – Mersad Babic – Martin Sidaway – Richard Lan

Mattias Wångblad (K) – Jacob Nilsson

Bänken:
Hampus Martinsson, Jonatan Holmér, Mattias Dotevall, Sebastian Andersson

Första halvlek var en relativt sömnig tillställning. GSIF försöker stå för spelet men slarvar lite väl mycket i både det enkla kortpassningsspelet och med de längre djupledsbollarna. Detta leder till att Solängen får ett par kontringslägen. De har en snabb forward som hotar något, men över lag har backlinjen bra koll och det undviks trots allt att det skapas något farligt bakåt. Första läget för matchen står Wångblad för, han drar sin gubbe snyggt utanför straffområdet och avslutar. Tyvärr får han ingen kraft eller precision i skottet. Ungefär den kvalitén på avsluten som är standard för dagen tyvärr. Även Jacob Nilsson kommer till ett skottläge ur relativt snäv vinkel innanför straffområdet, men målvakten räddar.

I minut 29 får Solängen en hörna som en av deras gubbar når högst på. Hörnan är bra, nicken är bra men bollen går alldeles för enkelt in i mål och markeringen är för slapp, 0-1. Synd med tanke på att det är den absolut enda rena chansen Solängen skapar hittills denna halvlek. Efter målet har Solängen en hörna till som blir farlig, men nicken över denna gång. Martin Sidaway hinner med ett skott över ribban innan halvleken är slut.

Även om GSIF inte imponerar känns det tungt att ligga under när domaren blåser för halvlek.

Andra halvlek börjar med raketfart, tre väldigt fina lägen för Jacob Nilsson på 3 minuter resulterar till sist att han lugnt lägger bollen över Solängens målvakt som kommer utrusandes något för sent. En nickskarv från Hampus Martinsson är det som friställer Jacob. Härligt samarbete mellan anfallarna. Solängen är förbannade och skriker för offside, dock är deras vänsterback långt ner i banan och kan möjligtvis upphävt offsiden, svårt läge för domaren och 1-1 på resultattavlan. GSIF är betydligt mer taggade i andra halvlek och bl a Anders Karlsson mäktar med ett motlägg taget som från en annan planet.

Solängen skänks ett mål till när GSIF slarvar bakåt i ledet. Motståndarna får komma rättvända mot vår backlinje och lägger en preciserad boll i djupet. Deras gubbe rundar William i målet, som för övrigt gör en stabil debut utan misstag, och lägger in bollen i öppen kasse, 1-2. Förutom ett läge i slutet av matchen när GSIF pressar för ytterligare en kvittering via en trebackslinje, är det det enda läget för Solängen i andra halvlek, de är effektiva till skillnad från oss. De har ytterligare en boll inne i vårt mål men den är korrekt bortdömt för offside. I övrigt präglas halvleken av massvis av missade lägen för GSIF, och då menar jag massvis med bl a helt öppna mål och rena frilägen. Inte förrän i minut 87 knoppar Anders Karlsson in en fast situation slagen av Mersad. En lättnad att inte skänka bort alla poäng, men en besvikelse över alla de missade lägen som är såpass bra att matchen borde vunnits med fler än ett mål.

Två matcher kvar innan sommaruppehållet, kanske kan vi få till en ketchupeffekt där målen bara trillar in. Det hade varit skönt att avsluta snyggt och hamna någon placering högre upp i tabellen.