Herrlaget kryssade mot Hällesåker

Under lunchmatchen i lördags drabbade Hällesåker och GSIF samman. Säsongens ända match på naturgräs för herrlaget, en inspirerande uppgift. Vårens möte slutade med 0-3 i röva på Härlanda Park (stans sämsta matta?), trotts en kavalkad av missade målchanser. Lördagens drabbning var upplagd för revansch och inspirerande med en naturgräsmatta!

Fredrik Mile

GSIF åker (återigen) på ett tidigt baklängesmål, redan i 14:e minuten gör Hällesåker 1-0. Skönt att det bara tar 4 minuter innan kvitteringen sitter bakom Hällesåker-keepern. GSIF lyckas hålla bollen på offensiv planhalva efter en misslyckad hörna och Mattias Wångblad får tillslut iväg ett avslut som sitter i nätmaskorna. I slutet av halvleken slarvar GSIF i uppspelsfasen, Hällesåker kan ställa om och sätter 2-1 målet bakom en chanslös William. Innan halvtidsvisslan ljuder byts Fredrik Mile in och lyckas snyggt nicka in bollen, via ett inlägg, i mål. Domaren hittar dessvärre en väldigt oklar offiside och GSIF får gå till halvtidsvila med ett underläge.

Andra halvlek präglas av ett ställningskrig. I mitten på halvleken för GSIF in en välförtjänt kvittering. Johan Hultman dunkar en volley i ribban och Oskar Johansson Lövbom rakar in returen och 2-2 är ett faktum. Senare delen av halvleken tar Hällesåker över taktpinnen och trycker på, dock utan att få in ledningsmålet. Slutsignalen ljuder och det blir delad pott.

En stigande formkurva för herrlaget och imponerande att andra matchen i rad hämta upp ett underläge. Man of the match var Johan Hultman. Den evigt unge 33-åringen löpte kopiöst mycket och var överallt på planen, väldigt gott att se! Även GSIFs super-keeper William Ilsey stod för en ruskigt stabil insats. Nu återstår tre matcher av säsongen och redan på onsdag vankas det Johannebergsderby då Landala IF står för motståndet. Avspark 19:45Guldheden södra, vi ses där!