Övertygande vinst mot BK S:T Jacob i säsongsavslutningen

Trots att det var säsongens sista match som skulle spelas så var det mycket på spel, vinst skulle garantera att vi spelade division 6 fotboll även nästa säsong. Motståndarna för dagen var inga mindre än S:t Jakob.

Truppen för dagen var följande:

William Illsley

Edvin Johansson – Anders Karlsson – Ludwig Prytz

Jonatan Holmér – Oskar Jonsson Löfbom(K) – Johan Hultman – Martin Sidaway – Christoffer Matshede

Jacob Nilsson – Ehab El-Ali

Bänk: Andreas Näkne, Richard Lan och Johan Fredriksson

Förutsättningarna garanterade en fotbollsfest, Guldheden södra en solig lördag med 13 grader i luften. GSIF känndes taggade och hungriga och var även det laget som tog tag i taktpinnen direkt. Redan i de första minuterna fick vi se en sekvens som skulle upprepas ett flertal gånger under matchen, Christoffer Matshede fick bollen och drev ner mot offensiv kortsida och spelade sedan in bollen till Jacob Nilsson som sköt på ett tillslag, tyvärr inget mål den här gången. Vi fortsatte med fina kombinationer i det offensiva spelet samtidigt som Anders Karlsson vann nickdueller och stängde bakåt tillsammans med resterande gubbar i backlinjen.

BK S:T Jakob började komma in mer och mer i matchen efter en virrig start, de etablerade tillslut lite spel GSIF:s planhalva och lyckades få en frispark strax utanför halvmånen. Samtliga spelare i GSIF tappade fokus och William Illsley började ställa upp muren i vanlig ordning men frisparksskytten hade inte begärt något avstånd, såg luckan som öppnades i William Illsley’s vänstra hörn och rullade enkelt in bollen. Vi hade 1-0 till S:t Jakob efter ungefär 15 minuter spelade.

Trots målet förändrades inte matchbilden, GSIF fortsatte att trycka på och visa kreativitet i anfallsspelet samtidigt som S:T Jakobs spelidé blev allt tydligare, nämligen skicka långt på #12 som skulle lösa det mesta själv men vår backlinje hade bra koll på honom. Kaptenen för dagen Oskar Jonsson Löfbom vår målsugen och prövade bössan ett par gånger under första halvleken och prickade tillslut stolpen,GSIF kände vittring och kom allt närmare en kvittering. Kunde vi få i det mentalt viktiga kvitteringsmålet strax innan paus? Jacob Nilsson får en 5+ djupledsboll av Christoffer Matshede och är så när på att komma fri men blir dragen i tröjan av en mittbackarna i S:T Jakob som hade problem att hänga med. Domaren upplevde situationen på ett litet annorlunda sätt och blåste frispark till S:T Jakob istället, det började bli irriterat på planen nu. GSIF ger sig inte och precis innan halvlek kommer Martin Sidaway ner till kortsidan och spelar in till Jacob ”Canigga” Nilsson som gör 1-1 precis innan halvlek, helt välförtjänt.

Gubbarna är överens om att det är deras match och att det bara är att kriga vidare och efter par väl varda ord av coach Sven och kapten Oskar så sparkas andra halvlek igång.

Inledningen av andra halvlek är den händelsefattigaste perioden under matchen, relativt lågt tempo och mest en massa resultat lösa hörnor åt båda hållen. Kan kanske ha att göra med att solen försvann bort från Gulden södra och det blev kyligt värre? Vem vet. Matchen svänger lite fram och tillbaka, båda lagen försvarar bra, Edvin Johansson gör en fenomenal brytning som resulterar i hörna för S:t Jakob men som samtliga hörnor denna match resulterade inte i något speciellt. Kort därpå får S:t Jakob sin bästa chans i matchen, ett friläge men William Illsley kommer ut bra och gör sig stor och räddar enkelt, snyggt!

Matchen rullar på och GSIF får hörna efter ett bra skott av Richard Lan, hörnan slås och Anders Karlsson kommer högst och sätter dit sin panna av stål och målnätet är nära att gå upp. 2-1 till GSIF trodde alla men målet blir bortdömt och än idag så är anledningen oklar. GSIF känner att målet som fullbordar vändningen är runt hörnet och fortsätter att mala på med bra självförtroende, kreativitet och lagmoral. Det imponerande spelet ger resultat, Oskar Jonsson Löfbom framspelar Jacob Nilsson som rundar den utrusande målvakten och chippar sedan in den mot mål och innan bollen passerar mållinjen så skjuter Ehab El-Ali in den (bättre att vara säker än osäker!) och vi har 2-1 till GSIF.

Det återstår nu 20 minuter av matchen, viktigt att behålla fokuset och noggrannheten. Spelet blir allt fulare och fulare från båda lagen, S:T Jacob börjar spela som om det återstår en minut och skapar en del press. GSIF står upp bra mot den tidiga forceringen och skapar en kontring där Jacob Nilsson kommer fri ännu en gång efter att ha åkt slalom mellan S:T Jacobs backlinje och kan enkelt placera in bollen mellan målvaktens ben, vi har 3-1 till GSIF. Tyvärr hinner vi inte njuta speciellt länge av tvåmålsledningen utan S:t Jacob får ett läge strax utanför vårt straffområde efter vad som sägs ha vart slarv i det egna passningsspelet. Anfallaren får till ett skott som är otagbart för William Illsley och vi har 3-2.

Matchen var dock inte slut där, speciellt inte för Jacob Nilsson som verkligen hade fått islossning! Kort efter S:T Jakobs reduceringsmål så lyckas återigen Jacob Nilsson komma fri efter en återigen perfekt framspelning, Jacob rundar ÅTERIGEN målvakten och vi har 4-2, ett imponerande hattrick var fullbordat. GSIF skulle även hinna med att spika in spiken i kistan och göra 5-2 under sista minuten av matchen genom ett härligt spel mellan Ehab El-Ali och Oskar Jonsson Löfbom som resulterar i att Ehab El-Ali kommer fri och placerar in den snyggt bakom målvakten. Det finns inte mycket tid till något annan denna match och domaren blåser av matchen efter 92 minuter fotboll och GSIF står som välförtjänta segrare av seriens sista match, kul!

Vi kan därmed konstatera att GSIF slutar 6:a och spelar i division 6B även nästa säsong! GSIF skickar också ett stort grattis till seriesegern för Fässbergs IF, helt klart välförtjänt. Lycka till nästa säsong!

Återigen starkt att vända och vinna mot ett lurigt motstånd. Positivt från matchen är laginsatsen, riktigt bra att trumma på trotts ett tidigt underläge. Imponerande såklart av Jacob ”Caniggia” Nilsson med sina tre baljor, han var verkligen på spelhumör idag och håller väldigt hög klass.

Kul också att Ehab El-Ali nätar två gånger om.

Även Johan Hultman ska uppmärksammas. Återigen ett riktigt gediget jobb på mittfältet, lite i det dolda. Flest löpmeter av alla?